To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Bzyk_R1 - 19-04-2023, 22:16

Marcino, w mapie lpg zaznaczasz obszar procentowego udziału benzyny w stosunku do lpg w zależności od obciążenia. Jeżeli auto jedzie w CL to wszystko wystrojone jest tak że nadrabia korektami ile potrzebuje. Jak idzie w OL to płynnie niezauważalne dla kierowcy wchodzi w benzynę 100%.

Co ciekawe podwójny reduktor do 280KM wcześniej dawał sobie radę teraz już nie :mrgreen:

Marcino - 20-04-2023, 10:38

Moj stag 200 tego nie obsługuje, ale ja nie mam tam turboburbo a silnik V6 w galancie to prosta jednostka
Bzyk_R1 - 20-04-2023, 13:04

Marcino, wolnossące V6 to można wystroić tak żeby sobie korekcją dawał radę i tam nie robi problemu uboższy AFR. Byle było ciśnienie i dawka wtryskiwaczy jak trzeba. Nie ma tam niespodzianek typu nagłe 1.9 bara w kolektorze na 5 biegu na autostradzie :wink:
Marcino - 21-04-2023, 13:26

Zgadzam sie w 100%.
Pozdrowienia

Bzyk_R1 - 26-04-2023, 20:51

Dzisiaj poobijane kamieniami lusterka poszły w czarny połysk. Taki sam kolor otrzymają boczne listewki nakładek progowych, będzie coś podobnego do pakietu Dakar jaki był w pierwszej generacji Outlandera. Akurat u mnie od zawsze są poobdzierane więc jest okazja.

A dla forumowych zdjęciolubnych moja kiera po roku od obszycia. Nadal wygląda dobrze!

Bzyk_R1 - 27-04-2023, 15:08

Ciąg dalszy, pokażę jak to wygląda na aucie:

A teraz coś dla tych co krzyczeli najgłośniej jak bardzo lakiernik popsuł mi maskę :mrgreen: i co się zobaczyło to się nie odzobaczy. Spójrzcie na łączenie maski z błotnikiem tam gdzie nie odbijają się świerki i nie rzucają na maskę cienia :wink:

Bzyk_R1 - 04-05-2023, 19:46

Wleciały wspomniane wcześniej dokładki w kolorze czarnym.

Krzyzak - 05-05-2023, 08:23

Ale że gdzie? - na lusterku?
Olivia - 05-05-2023, 11:42

Dokładki, to dla mnie element na progi :)
Bzyk_R1 - 05-05-2023, 16:06

Dokładnie, chodzi o te lipy, brewki, dokładki progów jak zwał tak zwał, teraz są czarne i nie poobdzierane.
Krzyzak - 06-05-2023, 21:12

A to... :) - przyznam, że nie zwróciłem uwagi nawet... Nie gniewaj się, ale jak dla mnie strata pieniędzy...
Bzyk_R1 - 06-05-2023, 21:16

Ależ nie gniewam się, po pomalowaniu kilkuset kosiarek odważyłem się sam to zrobić i jestem zadowolony z efektu. Koszty żadne praktycznie...
Bzyk_R1 - 15-05-2023, 15:10

UPDATE MALUTKI:

Po raz pierwszy postanowiłem skorzystać z usług innego Tunera i pojechałem wystroić Outlandera do Ożarowa Mazowieckiego. Aktualnie LSRG z dopiskiem "Tuned by Lutek" generuje ponad 300 koni oraz ponad 500 nm z obniżonym doładowaniem na poziomie 1,65b. Ile dokładnie? Jakiś wykres? Nie tym razem, to moja słodziutka tajemnica, powiem tylko nieskromnie że na takim turbo jeszcze takiego wyniku nie widzialem. Auto jak to u mnie nie leci po bandzie, wystrojone z zapasem oraz na pb98. Majster Lutek zaleca zalać 100 oktanowej na zlot Mitsubishi i wtedy korzystać.

Wielki ukłon i przeprosiny w kierunku tych którzy wcześniej namawiali mnie na wizytę u Piotrka. :roll: każdy się myli ale ja w swoim zaślepieniu RS motorsport trochę przestałem zauważać takich zdolnych i kumatych ludzi jak Lutek. To była prawdziwa przyjemność dla petrolheada patrzeć jak on stroi auto, zupełnie inny poziom. Kajam się więc i przepraszam.

Bzyk_R1 - 23-05-2023, 16:41

Ostatnie w tym roku (mam nadzieję) "przyzwyczajanie" instalacji LPG do nowego setupu. Zarówno instalacja jak i Pan strojący z entuzjazmem przyjęli wieść o obniżeniu doładowania do 1,65 bara. Korekty paliwowe na idealnym poziomie, okazało się że po wgraniu mapy z seryjnego Outlandera wszystko się unormowało i pracuje jak zegarek. Czas na zmianę oleju (skrócimy nieco interwał) oraz zmianę tarcz i klocków z przodu. Zakupiony zestaw Zimmermanna. A poza tym walczymy z pyleniem roślin bo codziennie Outlander pokryty żółtym pyłkiem. O dalszych etapach modyfikacji oczywiście poinformuję. :wink:

Marcino - 24-05-2023, 11:20

Bzyk_R1 napisał/a:
A poza tym walczymy z pyleniem roślin bo codziennie Outlander pokryty żółtym pyłkiem

Z tym chyba każdy walczy jak trzyma auto na zewnatrz. Sezon na rzepak i zdjecia w rzepaku otwarty.

Fajnie ze auto wystrojone i Ty jesteś zadowolony.