Nasze Miśki - Polarny ninja
rafq - 16-09-2011, 03:13
Jak dla mnie białe siatki były lepsze i autko wydaje się smuklejsze. Z czarnym to już tak troszkę "naładowane" akcentów. Ciekaw jestem innych opinii.
areksz121 - 16-09-2011, 03:42
rosomak1983 napisał/a: | Sonda orginalna z wtyczki (w 4g63) mamy;
dwa kable czarne (masy) jeden niebieski i jeden biały widac nawet na zdjeciu wyzej.
W sondzie uniwersalnej NGK/NKT 4przewodowej mamy
Dwa białe (masy) jeden czarny i jeden szary.
Łaczymy ze soba dwa czarne ori z dwoma białymi sondy (masy)
Czarny lambdy z niebieskim ori oraz biały ori z szarym sondy.
|
Co do oryginalnej wtyki z E55A, to nie pamietam, ale jesli chodzi o uniwersalna to ja podlaczalem wg schematu mitsu...w E54A to samo... ale 2 biale sa od grzalki w uniwersalnej, szary masa sygnalu, czarny sygnal... u mnie tak lata
Ja_good - 16-09-2011, 08:09
rosomak1983 napisał/a: | Mi sie podoba ale niewiem czy nie lepiej bedzie jak pomaluje trzecia kratke na czarno (taki zamiar był) a takze jednak wkleje siatke z wiekszymi oczkami i tutaj tez mam dylemat zrobic kontrast czarne siatki czy moze mały jasne srebrne ???? |
zrob uczciwie kratki mała na dolot zostaw siatex(byle czarny)
jedyne co powstrzymuje mnie od kupna takiej maski to to ze w wiekszosci nie ma orginalnych wlotow-a bez nich ta maska wyglada jak kupa
rozkminialem tez kupic listwy plastikowe w castoramie i wystrugac wloty i pomalowac na czarno ale to nie to samo i robory w cholere
A no i jeszcze co-seryjny bumper przy tej masce w bialym wyglada lipnie
ja sie troche wzoruje na tym -> http://www.evo123.net/showthread.php?t=1692 tu juz przy czarnym nie kluje tak w oczy wg mnie.
rosomak1983 - 16-09-2011, 10:43
E mi sie ta maska bardzo podoba, ciekaw jestem jak bedzie ze zderzakiem z EVO III ale nawet jak laminatiowy zderzak nie sprawdzi sie wytrzymałosciowo czy estetycznie, maska obecna zostaje, kwestia jest kolor i wielkosc oczek.
Białe siatki wygladały Ok , czarna gorzej IMO ale ciekawe jak wejdzie ze zderzakiem EVO na grubszej siatce....
Kolory jakie wchodza w gre;
Biały
Czarny
Srebrny
Mysle tez ba okleniem w orginalne barwy rajdowe EVO III ale to kiedys...
josie - 16-09-2011, 12:13
rosomak1983 napisał/a: | Dla pomotnych napisze jak połaczyc;
Sonda orginalna z wtyczki (w 4g63) mamy;
dwa kable czarne (masy) jeden niebieski i jeden biały widac nawet na zdjeciu wyzej.
W sondzie uniwersalnej NGK/NKT 4przewodowej mamy
Dwa białe (masy) jeden czarny i jeden szary. |
Niebardzo, tak jak areksz121 pisał - 2 białe sondy to grzałka (+ i -)
rosomak1983 - 16-09-2011, 12:16
oka chłopaki dzieki za sprotosotanie
To Lutek mi tak nagadał
rafq - 16-09-2011, 18:33
rosomak1983 napisał/a: | oka chłopaki dzieki za sprotosotanie
To Lutek mi tak nagadał |
To niedobry. Aż sprawdzę czy sonda u Maria w colcie dobrze siedzi - też wtedy dzwoniłem do Lutka. Jeśli źle to dostanie karniaka.
Marcin-Krak - 16-09-2011, 21:56
rosomak1983 napisał/a: | A tutaj jeszcze stara fota z nowa maska jak holowałem pantere na wszczep serca... |
To się nazywa mieć zdolności - holować samemu 2 auta
rosomak1983 - 16-09-2011, 22:48
rafq napisał/a: | To niedobry. Aż sprawdzę czy sonda u Maria w colcie dobrze siedzi - też wtedy dzwoniłem do Lutka. Jeśli źle to dostanie karniaka. |
kable sa dobrze polutowane!!! Lutek dobrze poinstruował tylko moze z pospiechu dodał ze kable tego samego koloru to masy a sa to grzałki.
Coraz bardziej mi sie widzi
Uploaded with ImageShack.us
Ale w najblizyszm czasie udam sie po siatki w róznych opcjach
mkm - 17-09-2011, 10:45
Jak zmienisz zderzak to siatka na masce się zgubi
Jak nie zmienisz to spróbowałbym machnąć na czarno żebrowanie zderzaka i "ramki" halogenów.
Teraz czarny kolor bardzo rzuca się w oczy i pasowałoby go złamać jakimś innym czarnym detalem.
j-rules - 17-09-2011, 11:07
ramki halogenow w tej wersji na czarno bym nie malował... wg mnie zginą, beda wygladac jak dziury po wylamanych lampkach.
Sam nie wiem. Wg mnie po prostu zderzak z serii z ta maska nie pasuje i zaden zabieg tu raczej nie pomoze.
A kratki bardziej mi sie podobaja czarne niz biale.
Ogolnie coraz bardziej mi sie podoba
mystek - 17-09-2011, 11:22
i widziałbym tu mimo wszystko inną felgę, ta wygląda po prostu... chińsko
Krzyzak - 17-09-2011, 18:01
ładny ten Lancernik...
wiesz Piotr - jak zaczynałeś na forum, to sam pamiętasz, jak było... chyba byłem jedną z nielicznych osób, która w Ciebie wierzyła
nie myliłem się...
rosomak1983 - 17-09-2011, 22:08
mkm napisał/a: |
Jak zmienisz zderzak to siatka na masce się zgubi
Jak nie zmienisz to spróbowałbym machnąć na czarno żebrowanie zderzaka i "ramki" halogenów.
Teraz czarny kolor bardzo rzuca się w oczy i pasowałoby go złamać jakimś innym czarnym detalem. |
tak dokładnie tak mysle tyle ze zderzak załozę chyba na wiosne teraz ogólnie za duzo do zrobienia mam...
j-rules napisał/a: | Wg mnie po prostu zderzak z serii z ta maska nie pasuje |
zderzak bedzie EVO III aczkolwiek obecna wersja mi sie podoba.
mystek napisał/a: | widziałbym tu mimo wszystko inną felgę, ta wygląda po prostu... chińsko |
jest Tajwańska pozatym jest z wygladu taka sama jak DOTZ STRUNKEN.
Pozatym lubie te felgi a po ostatniej przygodzie z dziura jeszcze bardziej.
I jeszcze moge wam powiedziec ze ogólnie widze ze ludziom sie podobaja niemal kazdy gapi na swiatłach na koła zauwazyłem...
Moze na zywo wygladaja o niebo lepiej..
Krzyzak napisał/a: | ładny ten Lancernik... |
dzieki Darku staram sie.
Krzyzak napisał/a: | wiesz Piotr - jak zaczynałeś na forum, to sam pamiętasz, jak było... chyba byłem jedną z nielicznych osób, która w Ciebie wierzyła
nie myliłem się... |
Darku widocznie na ludziach znasz sie równie dobrze jak na autach
mkm - 17-09-2011, 22:19
rosomak1983 napisał/a: | STRUNKEN. |
Shuriken
|
|
|