To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Polarny ninja

rafq - 16-09-2011, 03:13

Jak dla mnie białe siatki były lepsze i autko wydaje się smuklejsze. :) Z czarnym to już tak troszkę "naładowane" akcentów. Ciekaw jestem innych opinii. :)
areksz121 - 16-09-2011, 03:42

rosomak1983 napisał/a:
Sonda orginalna z wtyczki (w 4g63) mamy;
dwa kable czarne (masy) jeden niebieski i jeden biały widac nawet na zdjeciu wyzej.

W sondzie uniwersalnej NGK/NKT 4przewodowej mamy
Dwa białe (masy) jeden czarny i jeden szary.

Łaczymy ze soba dwa czarne ori z dwoma białymi sondy (masy)
Czarny lambdy z niebieskim ori oraz biały ori z szarym sondy.

Co do oryginalnej wtyki z E55A, to nie pamietam, ale jesli chodzi o uniwersalna to ja podlaczalem wg schematu mitsu...w E54A to samo... ale 2 biale sa od grzalki w uniwersalnej, szary masa sygnalu, czarny sygnal... u mnie tak lata :wink:

Ja_good - 16-09-2011, 08:09

rosomak1983 napisał/a:
Mi sie podoba ale niewiem czy nie lepiej bedzie jak pomaluje trzecia kratke na czarno (taki zamiar był) a takze jednak wkleje siatke z wiekszymi oczkami i tutaj tez mam dylemat zrobic kontrast czarne siatki czy moze mały jasne srebrne ????

zrob uczciwie kratki ;) mała na dolot zostaw siatex(byle czarny)
jedyne co powstrzymuje mnie od kupna takiej maski to to ze w wiekszosci nie ma orginalnych wlotow-a bez nich ta maska wyglada jak kupa :?
rozkminialem tez kupic listwy plastikowe w castoramie i wystrugac wloty i pomalowac na czarno ale to nie to samo i robory w cholere :roll:

A no i jeszcze co-seryjny bumper przy tej masce w bialym wyglada lipnie :|

ja sie troche wzoruje na tym -> http://www.evo123.net/showthread.php?t=1692 tu juz przy czarnym nie kluje tak w oczy wg mnie.

rosomak1983 - 16-09-2011, 10:43

E mi sie ta maska bardzo podoba, ciekaw jestem jak bedzie ze zderzakiem z EVO III ale nawet jak laminatiowy zderzak nie sprawdzi sie wytrzymałosciowo czy estetycznie, maska obecna zostaje, kwestia jest kolor i wielkosc oczek.
Białe siatki wygladały Ok , czarna gorzej IMO ale ciekawe jak wejdzie ze zderzakiem EVO na grubszej siatce....
Kolory jakie wchodza w gre;
Biały
Czarny
Srebrny

Mysle tez ba okleniem w orginalne barwy rajdowe EVO III :wink: ale to kiedys...

josie - 16-09-2011, 12:13

rosomak1983 napisał/a:
Dla pomotnych napisze jak połaczyc;
Sonda orginalna z wtyczki (w 4g63) mamy;
dwa kable czarne (masy) jeden niebieski i jeden biały widac nawet na zdjeciu wyzej.

W sondzie uniwersalnej NGK/NKT 4przewodowej mamy
Dwa białe (masy) jeden czarny i jeden szary.

Niebardzo, tak jak areksz121 pisał - 2 białe sondy to grzałka (+ i -)

rosomak1983 - 16-09-2011, 12:16

oka chłopaki dzieki za sprotosotanie

To Lutek mi tak nagadał :axe: :axe: :P :P

rafq - 16-09-2011, 18:33

rosomak1983 napisał/a:
oka chłopaki dzieki za sprotosotanie

To Lutek mi tak nagadał :axe: :axe: :P :P

To niedobry. :D Aż sprawdzę czy sonda u Maria w colcie dobrze siedzi - też wtedy dzwoniłem do Lutka. Jeśli źle to dostanie karniaka. :) :drinkers:

Marcin-Krak - 16-09-2011, 21:56

rosomak1983 napisał/a:
A tutaj jeszcze stara fota z nowa maska jak holowałem pantere na wszczep serca...

To się nazywa mieć zdolności - holować samemu 2 auta :twisted:

rosomak1983 - 16-09-2011, 22:48

rafq napisał/a:
To niedobry. :D Aż sprawdzę czy sonda u Maria w colcie dobrze siedzi - też wtedy dzwoniłem do Lutka. Jeśli źle to dostanie karniaka. :) :drinkers:

kable sa dobrze polutowane!!! Lutek dobrze poinstruował tylko moze z pospiechu dodał ze kable tego samego koloru to masy a sa to grzałki.

Coraz bardziej mi sie widzi :D

Uploaded with ImageShack.us

Ale w najblizyszm czasie udam sie po siatki w róznych opcjach :twisted:

mkm - 17-09-2011, 10:45

Jak zmienisz zderzak to siatka na masce się zgubi :wink:
Jak nie zmienisz to spróbowałbym machnąć na czarno żebrowanie zderzaka i "ramki" halogenów.
Teraz czarny kolor bardzo rzuca się w oczy i pasowałoby go złamać jakimś innym czarnym detalem.

j-rules - 17-09-2011, 11:07

ramki halogenow w tej wersji na czarno bym nie malował... wg mnie zginą, beda wygladac jak dziury po wylamanych lampkach.
Sam nie wiem. Wg mnie po prostu zderzak z serii z ta maska nie pasuje i zaden zabieg tu raczej nie pomoze.
A kratki bardziej mi sie podobaja czarne niz biale.
Ogolnie coraz bardziej mi sie podoba :)

mystek - 17-09-2011, 11:22

i widziałbym tu mimo wszystko inną felgę, ta wygląda po prostu... chińsko :)
Krzyzak - 17-09-2011, 18:01

ładny ten Lancernik...
wiesz Piotr - jak zaczynałeś na forum, to sam pamiętasz, jak było... chyba byłem jedną z nielicznych osób, która w Ciebie wierzyła ;)
nie myliłem się...

rosomak1983 - 17-09-2011, 22:08

mkm napisał/a:

Jak zmienisz zderzak to siatka na masce się zgubi :wink:
Jak nie zmienisz to spróbowałbym machnąć na czarno żebrowanie zderzaka i "ramki" halogenów.
Teraz czarny kolor bardzo rzuca się w oczy i pasowałoby go złamać jakimś innym czarnym detalem.

tak dokładnie tak mysle tyle ze zderzak załozę chyba na wiosne teraz ogólnie za duzo do zrobienia mam...
j-rules napisał/a:
Wg mnie po prostu zderzak z serii z ta maska nie pasuje

zderzak bedzie EVO III aczkolwiek obecna wersja mi sie podoba.
mystek napisał/a:
widziałbym tu mimo wszystko inną felgę, ta wygląda po prostu... chińsko :)

jest Tajwańska pozatym jest z wygladu taka sama jak DOTZ STRUNKEN.
Pozatym lubie te felgi a po ostatniej przygodzie z dziura jeszcze bardziej.
I jeszcze moge wam powiedziec ze ogólnie widze ze ludziom sie podobaja niemal kazdy gapi na swiatłach na koła zauwazyłem... :wink:
Moze na zywo wygladaja o niebo lepiej..
Krzyzak napisał/a:
ładny ten Lancernik...

dzieki Darku staram sie.
Krzyzak napisał/a:
wiesz Piotr - jak zaczynałeś na forum, to sam pamiętasz, jak było... chyba byłem jedną z nielicznych osób, która w Ciebie wierzyła ;)
nie myliłem się...

Darku widocznie na ludziach znasz sie równie dobrze jak na autach :wink:

mkm - 17-09-2011, 22:19

rosomak1983 napisał/a:
STRUNKEN.

Shuriken :wink: