[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
alfiq - 17-12-2010, 09:39
Ha. Wreszcie mam pierwszy problem z moim nowym Lancerem Żartuje, były drobne pierdołki ale żadna mnie nie irytowała.
Dziś rano, przy -18 st. Celsiusza stwierdziłem zamarnięcie mechanizmu zamka prawych tylnych drzwi (najmniej używanych - prawie wcale). Ręcznie od środka da się je otworzyć i zamknąć ale centralny zamek nie rusza mechanizmem w żadną stronę. Ktoś tak miał ? Przejdzie to jak się temperatury podniosą czy walić do serwisu ?
Silverrr - 17-12-2010, 12:22
alfiq napisał/a: | Ha. Wreszcie mam pierwszy problem z moim nowym Lancerem Żartuje, były drobne pierdołki ale żadna mnie nie irytowała.
Dziś rano, przy -18 st. Celsiusza stwierdziłem zamarnięcie mechanizmu zamka prawych tylnych drzwi (najmniej używanych - prawie wcale). Ręcznie od środka da się je otworzyć i zamknąć ale centralny zamek nie rusza mechanizmem w żadną stronę. Ktoś tak miał ? Przejdzie to jak się temperatury podniosą czy walić do serwisu ? |
Chyba powinien zawsze spełniać swoją funkcję... zamiast jechać i zostawiać kasę za popatrzenie przez czyjeś oczy - zadzwoń i zapytaj. Jak jedynym rozwiązaniem będzie przyjazd do serwisu to dzwoń do innych
Trik - 17-12-2010, 17:31
alfiq, Może silniczek się sfajczył? Wal do serwisu co będziesz się męczył. W zasadzie to nie powinien zamarznąć, nawet albo zwłaszcza jeśli te drzwi są najmniej używane. Przeca i tak wszystkie rygle powiny otwierać się jednocześnie.
Beny_s - 17-12-2010, 22:52
alfiq napisał/a: | Ha. Wreszcie mam pierwszy problem z moim nowym Lancerem Żartuje, były drobne pierdołki ale żadna mnie nie irytowała.
Dziś rano, przy -18 st. Celsiusza stwierdziłem zamarnięcie mechanizmu zamka prawych tylnych drzwi (najmniej używanych - prawie wcale). Ręcznie od środka da się je otworzyć i zamknąć ale centralny zamek nie rusza mechanizmem w żadną stronę. Ktoś tak miał ? Przejdzie to jak się temperatury podniosą czy walić do serwisu ? |
Qurcze coś mi się kojarzy, że gdzieś na forum już o tym było, na szybko nie znalazłem.
Na pocieszenie odosobniony przypadek to nie jest, wczoraj mi się to przytrafiło - lewe tylne drzwi.. na środę już termin umówiony.
Jak coś się wcześniej wyjaśni daj znać.
i znalazłem
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#631181
alfiq - 19-12-2010, 08:17
Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Się samo rozmroziło ale jak się tak stanie jeszcze raz to idę na warsztat Zresztą w lutym przegląd to i tak się o tym dowiedzą.
RalfPi - 23-12-2010, 18:16
Witam, zapytam krótko..(przepraszam, że zawaraca głowę przed Świętami, ale wybieram się w podróż wiec mi zależy dość mocno..) Czy Kolega wybrał się już do serwisu w sprawie dziwnego dźwięku dochodzącego spod maski przy obrotach 2000-2500?
Jeśli tak, to napisz, proszę, co zdiagnozowali/poprawili?
Pozdrawiam i spokojnych Świąt życzę.
Rafał P.
waldinio,
waldinio - 23-12-2010, 18:59
jeszcze nie byłem, nie mam kiedy pojechać na przegląd :/ moze między świetami a nowym rokiem się uda...
Anonymous - 25-12-2010, 19:58
No i stało się...
...pierwszy "poważny problem" z autem...
...skończyła mi się gwarancja
Jak do tej pory na niewiele się przydała (wymiana radia) i mam nadzieję, że będzie podobnie w okresie pogwarancyjnym.
>Wesołych Świąt<
Bart2001 - 29-12-2010, 11:18
No i w końcu u mnie się też pojawił pierwszy problem (Trzeszczącego schowka nie zaliczam do problemów, chociaż serwis stwierdził że nic nie może z tym zrobić, a trzeszczące zawieszenie po przesmarowaniu przez nich po kilkuset km znowu zaczęło się odzywać). Z okolic przedniego lewego koła dochodzi skrzypienie bądź grzechotanie. Występuje ono w momencie przyspieszania - przy hamowaniu i przy jeździe"na luzie" cisza. Jedyne co mi przychodzi że jest to spowodowane zmrożonym śniegiem, który gdzieś się dostał i powoduje taki efekt. Ale o co może ocierać?
krzychu - 29-12-2010, 11:28
Bart2001 napisał/a: | Jedyne co mi przychodzi że jest to spowodowane zmrożonym śniegiem, który gdzieś się dostał i powoduje taki efekt. Ale o co może ocierać? |
Pewne elementy zawieszenia to pręt, guma i metalowa obejma. Jak jest zmrożone i zaczynasz tym ruszać to może wydawać dziwne dźwięki...
jurekschroda - 29-12-2010, 11:49
Wstaw auto do ciepłego na godzinę potem przejażdżka i będziesz miał odpowiedź, czy to rzezczywiście kwestia jakiejś "mrożonki". Podzielam zdanie krzycha w tek kwestii.
Bart2001 - 29-12-2010, 12:07
Jeszcze tylko poszukać ciepły garaż... . Poczekam aż się trochę ociepli i ewentualnie myjka
apikus - 29-12-2010, 13:19
Bart2001 napisał/a: | Jeszcze tylko poszukać ciepły garaż... |
Może wystarczy jakiś w galerii, a podczas odmrażania można zrobić zakupy lub pójść do kina.
Bart2001 - 29-12-2010, 13:27
Do weekendu wytrzymam
Lindinho - 29-12-2010, 17:16
a ja mam takie kuriozum: szukam dwóch sensorów do czujników parkowania Eura Q-2040, które mi się zepsuły (po dwóch latach) i nigdzie, podkreślam słowno nigdzie w Polsce nie mogę ich znaleźć. ASO umywa ręce, importer też twierdzi, że już dawno nie ma tego na stanie. Może ktoś z Was wie, gdzie tego szukać, ewentualnie poleci jakiś inny dobry, nie za drogi zestaw czujników. Za każdą odpowiedź - dziękuję. Pomijam już fakt, że kaze zabrudzenie/oblodzenie/cokolwiek powodowało, iż czujniki te "wariowały". W Ibizie mojej żony to nie do pomyslenia, ale ona - podobno ma oryginalne czujniki:-)
|
|
|