Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Lechfan - 05-12-2011, 16:35
marycjusz, takie wielki kulfony walisz, a imię z małej litery napisałeś...
Jogurt - 05-12-2011, 19:45
Wszyc, a właśnie miałem pytać czy gal pod śniegiem stoji że nic nie piszesz
Wojciech Bogacz - 05-12-2011, 20:17
Jogurt napisał/a: | Wszyc, a właśnie miałem pytać czy gal pod śniegiem stoji że nic nie piszesz |
Ja chcę śnieg ! Pewnie, że dziś ruzając wszedłem na swój bas ruchu nieco bokiem ale to nie to... ma być śnieg
Co do innych farmazornów - ja bym tam chętnie Wszyca na tydzień albo dwa przygarnął - niech sobie w garażu siedzi i dłubie - niech sobie przekłada do swojego Gala (nawet nie wiem jakie oznaczenie potem mu nadać ) z mojego zielonego E88A - niech mi tylko chłodnicę klimatyzacji i czujnik temperatury zewnętrznej zostawi w spokoju Sam bym chętnie pomógł i byłaby okazja jakieś piwo wypić
Wszyc - 06-12-2011, 00:10
E87A chce !!
Nie powiem boję się tego swapu 4x4 nie jest trudny technicznie wcale ale strasznie kaso chłonny w USA to im to taniej wychodzi kupują rozbitka eclipse 2G GSX za grosze i mają wszystko :/
marycjusz na razie nie ma co podziwiać wierz mi są ciekawsze egzemplarze E5 na forum np. K@rola, Wojtka, Mitsu_pl,Frosta, Szpali, Arka mój to może kiedyś będzie fajny ale dzięki za miłe słowa i podziwiam że czytałeś bo do 11strony zrobiłem kupę rzeczy potem jest z 70stron spamu i od 80tej strony chyba swap na 4G63
No Benek 4x4 + 17stki +144KM będzie istna rakieta hahahaha niczym moje 2.0w dieslu
swinks_UK - 06-12-2011, 11:00
Krzysiu, zatęskniło sie za AWD???
W ogóle to przestań zaglądać na TGC, za dużo tam fajnych projektów za rozsądne pieniadze
Ostatnio było jak zrobić niezłe wozidło na bazie amerykańskiego Galanta 4g64 n/a z gratami z Ecli albo Evo 4-8.
No tak, ty przecież masz silnik w zła stronę...
Wszyc - 06-12-2011, 11:07
swinks_UK napisał/a: | No tak, ty przecież masz silnik w zła stronę... |
Jak złą strone? Ty masz w złą
Dużo jest fajnych projektów na TGC E5tki z AWD uturbione to u nich nie nowość
Wcale nie tęsknie za AWD ale nie ma sensu podnosić ponad 250KM na FWD a do moich planów wymagane jest to AWD bo 250KM to tak mało trochę
Moj temat też zresztą jest na TGC
rosomak1983 - 06-12-2011, 12:22
Wszyc, badz orginalny i zrób RWD
Wszyc - 06-12-2011, 14:56
koło 4,5 tyś zł wkładka blokująca przedni napęd w skrzyni 4x4 Mitsubishi od PPG + koszty przesyłki z USA lub prosto od producenta z Australii
Nie opłacalne
Albo zabawa w montarz silnika wzdłuż na skrzyni ze stariona lub RX7 też rzeźba straszna
To już lepiej zrobić 4x4 i wstawić szpere z tyłu i będzie "tail happy AWD"
Maretzky85 - 06-12-2011, 14:57
Wszyc napisał/a: | Jak złą strone? Ty masz w złą |
rosomak1983 - 06-12-2011, 15:44
Wszycu tylko wzdłuznie Jak bedziesz miał z tyłu most to pójdzie jak z płatka A szpera w rwd tez sie przyda.
Maretzky85 napisał/a: | Wszyc napisał/a:
Jak złą strone? Ty masz w złą
|
plus 1
Wszyc - 06-12-2011, 18:00
Rososmak wszystko można tylko po co 4G63 tylno napędowe? ten silnik się zupełnie nie nadaje do latania moim zdaniem ogólnie bzdura i takie gdybanie o nie wiem czym
Jakieś realne założenia trzeba mieć te 4x4 to już jest szajba pomysł bądźmy realistami bo znów będzie 40stron spamu w temacie
Co będzie to już podjąłem decyzje
Zielu - 06-12-2011, 18:46
E tam się nie nadaje, chek diz ałt
http://www.youtube.com/watch?v=06fs1H7oAqw
rosomak1983 - 06-12-2011, 18:59
Wszyc napisał/a: | Rososmak wszystko można tylko po co 4G63 tylno napędowe? |
moze po to;
-zrobic cos totalnie odjechanego bo galów 4x4 e5 jest pełno... ale widze ze nie czujesz klimatu
-rwd ma swoje zalety
Wszyc napisał/a: | ten silnik się zupełnie nie nadaje do latania moim zdaniem |
haha a to dobre jeden z bardziej rozwojowych silnikow nie nadaje sie do połączenia z skrzynia RWD ??? Skoro nadaje sie do połaczenia z 4x4 to do rwd sie nie nadaje super teza
Wszyc napisał/a: | ogólnie bzdura |
ogólnie to Wszycu ty gadasz bzdury
Wszyc napisał/a: | bo znów będzie 40stron spamu w temacie |
mi sie wydawało ze to lubisz
Wszyc - 06-12-2011, 22:54
Tylko dla sztuki by być oryginalnym mało mnie interesuję:
- 4G63 dla mnie totalnie nie nadaje się do driftu chyba że dysponujesz nieograniczoną liczbą zer na koncie i chęci do dłubania przy nim jeżeli jednak chce się czegos człowiek nauczyć to kupić jakieś BMW wrzucić dużą wolnossącą Vkę np. 4.0 i jeździć a nie dłubać
- Nie będę robił tego dla sztuki i odwalał miśka tak że mucha nie siada bo
* nie będę miał na to nigdy kasy w życiu
* są ważniejsze rzeczy w życiu do roboty
* to głupota jak się nie ma garażu i się go nie będzie miało
* auto służy to jazdy a nie do przezywania że Ci ktoś zarysował Twoje cudeńko na parkingu jedna rysa w te jedna w tamte pff What can I do?
- Napisałem że nie nadaje się do latania bokiem moim zdaniem a nie dla tego że jakiś problem stwarza zamontowanie, a RWD dla mnie jest tylko do latania bokiem... Robić tak poważną przeróbkę na tylny napęd i nie latać profesjonalnie bokiem w zawodach? Po co? w imię czego? Coś się zawsze po coś w jakimś konkretnym celu robi
Żeby tylko było jedyne w swoim rodzaju i wyglądało? szkoda zachodu wystarczy że na ogólnopolski tak zrobię odmaluję wycieraczki ramki okien przepoleruje i inne mało istotne bzdety zrobię których normalnie bym nie zrobił o ile będę
- To jest tylko parch 7 generacji nie róbmy z tego statku kosmicznego
I tak to jest bzdura to że tyle już przy nim zrobiłem to już jest głupota totalna więc nie przesadzajmy zbierać na mieszkanie w przyszłości, popracować nad karierą zawodową znaleźć fajną kobietę co mi da fajną zdrową córeczkę to jest dla mnie Git pomysł
A poświęcenie temu parchowi więcej niż jeszcze 1,5-2 lat to totalna bzdura
A jednego z drugim nie połączę bo po pierwsze PIENIĄDZE magiczne słowo a po drugie że jak w końcu uda się wyjść na swoje i założyć rodzinę to będę miał tego parcha totalnie gdzieś tego i każdego innego Co nie Krzyżak? Ty wiesz o co chodzi
Więc patrzmy realnie ja trzymam kciuki za te 4x4 chodź nie wiem czy i to wyjdzie nie fantazjujmy
A co do spamu no proszę Cie
Zielu - 06-12-2011, 23:18
Krzychu, trzeba się jakoś na zlocie będzie poznać i pogadać, bo żeby tutaj pisać to faktycznie byśmy Ci temat zasyfili
Rób z Galem jak uważasz, nie jest źle. Ważne żebyś nie odpuszczał tematu. No chyba że lada chwila się żenisz..
Do driftu BMW powiadasz..1000 razy bardzie bym wolał jakąś s14. Co to za sztuka wsadzić 4 litry..mdzn. na tym polega moc JDM że stosunkowo małe silniki dają świetne osiągi, a przy tym są wytrzymałe. No który niemiec się zakręci do 9krpm?
|
|
|