To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Lechfan - 05-12-2011, 16:35

marycjusz, takie wielki kulfony walisz, a imię z małej litery napisałeś... ;) :roll:
Jogurt - 05-12-2011, 19:45

Wszyc, a właśnie miałem pytać czy gal pod śniegiem stoji że nic nie piszesz :mrgreen:
Wojciech Bogacz - 05-12-2011, 20:17

Jogurt napisał/a:
Wszyc, a właśnie miałem pytać czy gal pod śniegiem stoji że nic nie piszesz

Ja chcę śnieg ! Pewnie, że dziś ruzając wszedłem na swój bas ruchu nieco bokiem ale to nie to... ma być śnieg :)

Co do innych farmazornów - ja bym tam chętnie Wszyca na tydzień albo dwa przygarnął - niech sobie w garażu siedzi i dłubie - niech sobie przekłada do swojego Gala (nawet nie wiem jakie oznaczenie potem mu nadać ;) ) z mojego zielonego E88A - niech mi tylko chłodnicę klimatyzacji i czujnik temperatury zewnętrznej zostawi w spokoju :) Sam bym chętnie pomógł i byłaby okazja jakieś piwo wypić ;)

Wszyc - 06-12-2011, 00:10

E87A chce :mrgreen: !!

Nie powiem boję się tego swapu 4x4 nie jest trudny technicznie wcale ale strasznie kaso chłonny w USA to im to taniej wychodzi kupują rozbitka eclipse 2G GSX za grosze i mają wszystko :/

marycjusz na razie nie ma co podziwiać :P wierz mi są ciekawsze egzemplarze E5 na forum np. K@rola, Wojtka, Mitsu_pl,Frosta, Szpali, Arka :) mój to może kiedyś będzie fajny :P ale dzięki za miłe słowa i podziwiam że czytałeś bo do 11strony zrobiłem kupę rzeczy potem jest z 70stron spamu i od 80tej strony chyba swap na 4G63 :)

No Benek 4x4 + 17stki +144KM będzie istna rakieta hahahaha :mrgreen: niczym moje 2.0w dieslu :D

swinks_UK - 06-12-2011, 11:00

Krzysiu, zatęskniło sie za AWD??? :mrgreen:

W ogóle to przestań zaglądać na TGC, za dużo tam fajnych projektów za rozsądne pieniadze :wink:
Ostatnio było jak zrobić niezłe wozidło na bazie amerykańskiego Galanta 4g64 n/a z gratami z Ecli albo Evo 4-8.
No tak, ty przecież masz silnik w zła stronę... :badgrin:

Wszyc - 06-12-2011, 11:07

swinks_UK napisał/a:
No tak, ty przecież masz silnik w zła stronę...

Jak złą strone? Ty masz w złą :)
Dużo jest fajnych projektów na TGC :) E5tki z AWD uturbione to u nich nie nowość :)
Wcale nie tęsknie za AWD ale nie ma sensu podnosić ponad 250KM na FWD a do moich planów wymagane jest to AWD :P bo 250KM to tak mało trochę :P

Moj temat też zresztą jest na TGC :P

rosomak1983 - 06-12-2011, 12:22

Wszyc, badz orginalny i zrób RWD :D
Wszyc - 06-12-2011, 14:56

koło 4,5 tyś zł wkładka blokująca przedni napęd w skrzyni 4x4 Mitsubishi od PPG + koszty przesyłki z USA lub prosto od producenta z Australii

Nie opłacalne

Albo zabawa w montarz silnika wzdłuż na skrzyni ze stariona lub RX7 też rzeźba straszna

To już lepiej zrobić 4x4 i wstawić szpere z tyłu i będzie "tail happy AWD"

Maretzky85 - 06-12-2011, 14:57

Wszyc napisał/a:
Jak złą strone? Ty masz w złą :)

:twisted:

rosomak1983 - 06-12-2011, 15:44

Wszycu tylko wzdłuznie :wink: Jak bedziesz miał z tyłu most to pójdzie jak z płatka :D A szpera w rwd tez sie przyda.
Maretzky85 napisał/a:
Wszyc napisał/a:
Jak złą strone? Ty masz w złą

:twisted: :twisted: plus 1

Wszyc - 06-12-2011, 18:00

Rososmak wszystko można tylko po co 4G63 tylno napędowe? :? ten silnik się zupełnie nie nadaje do latania moim zdaniem :? ogólnie bzdura i takie gdybanie o nie wiem czym :roll:

Jakieś realne założenia trzeba mieć te 4x4 to już jest szajba pomysł bądźmy realistami :roll: bo znów będzie 40stron spamu w temacie :roll:

Co będzie to już podjąłem decyzje :P

Zielu - 06-12-2011, 18:46

E tam się nie nadaje, chek diz ałt :D
http://www.youtube.com/watch?v=06fs1H7oAqw

rosomak1983 - 06-12-2011, 18:59

Wszyc napisał/a:
Rososmak wszystko można tylko po co 4G63 tylno napędowe?

moze po to;
-zrobic cos totalnie odjechanego bo galów 4x4 e5 jest pełno... ale widze ze nie czujesz klimatu :P
-rwd ma swoje zalety
Wszyc napisał/a:
ten silnik się zupełnie nie nadaje do latania moim zdaniem

haha a to dobre jeden z bardziej rozwojowych silnikow nie nadaje sie do połączenia z skrzynia RWD ??? Skoro nadaje sie do połaczenia z 4x4 to do rwd sie nie nadaje :shock: super teza :lol:
Wszyc napisał/a:
ogólnie bzdura

ogólnie to Wszycu ty gadasz bzdury
Wszyc napisał/a:
bo znów będzie 40stron spamu w temacie

mi sie wydawało ze to lubisz :P :P :P

Wszyc - 06-12-2011, 22:54

Tylko dla sztuki by być oryginalnym mało mnie interesuję:

- 4G63 dla mnie totalnie nie nadaje się do driftu chyba że dysponujesz nieograniczoną liczbą zer na koncie i chęci do dłubania przy nim jeżeli jednak chce się czegos człowiek nauczyć to kupić jakieś BMW wrzucić dużą wolnossącą Vkę np. 4.0 i jeździć a nie dłubać

- Nie będę robił tego dla sztuki i odwalał miśka tak że mucha nie siada bo

* nie będę miał na to nigdy kasy w życiu
* są ważniejsze rzeczy w życiu do roboty
* to głupota jak się nie ma garażu i się go nie będzie miało
* auto służy to jazdy a nie do przezywania że Ci ktoś zarysował Twoje cudeńko na parkingu jedna rysa w te jedna w tamte pff What can I do? :P

- Napisałem że nie nadaje się do latania bokiem moim zdaniem a nie dla tego że jakiś problem stwarza zamontowanie, a RWD dla mnie jest tylko do latania bokiem... Robić tak poważną przeróbkę na tylny napęd i nie latać profesjonalnie bokiem w zawodach? Po co? w imię czego? :shock: Coś się zawsze po coś w jakimś konkretnym celu robi :P
Żeby tylko było jedyne w swoim rodzaju i wyglądało? szkoda zachodu wystarczy że na ogólnopolski tak zrobię odmaluję wycieraczki ramki okien przepoleruje i inne mało istotne bzdety zrobię których normalnie bym nie zrobił o ile będę :P

- To jest tylko parch 7 generacji nie róbmy z tego statku kosmicznego :P

I tak to jest bzdura :D to że tyle już przy nim zrobiłem to już jest głupota totalna więc nie przesadzajmy zbierać na mieszkanie w przyszłości, popracować nad karierą zawodową znaleźć fajną kobietę co mi da fajną zdrową córeczkę to jest dla mnie Git pomysł
A poświęcenie temu parchowi więcej niż jeszcze 1,5-2 lat to totalna bzdura :P

A jednego z drugim nie połączę bo po pierwsze PIENIĄDZE magiczne słowo :P a po drugie że jak w końcu uda się wyjść na swoje i założyć rodzinę to będę miał tego parcha totalnie gdzieś tego i każdego innego :P Co nie Krzyżak? Ty wiesz o co chodzi :mrgreen:

Więc patrzmy realnie ja trzymam kciuki za te 4x4 chodź nie wiem czy i to wyjdzie nie fantazjujmy :P

A co do spamu no proszę Cie :mrgreen:

Zielu - 06-12-2011, 23:18

Krzychu, trzeba się jakoś na zlocie będzie poznać i pogadać, bo żeby tutaj pisać to faktycznie byśmy Ci temat zasyfili :)
Rób z Galem jak uważasz, nie jest źle. Ważne żebyś nie odpuszczał tematu. No chyba że lada chwila się żenisz.. :P
Do driftu BMW powiadasz..1000 razy bardzie bym wolał jakąś s14. Co to za sztuka wsadzić 4 litry..mdzn. na tym polega moc JDM że stosunkowo małe silniki dają świetne osiągi, a przy tym są wytrzymałe. No który niemiec się zakręci do 9krpm? :wink: