Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Hugo - 22-12-2011, 08:09
| robertdg napisał/a: | | Hugo z Toba nie warto pić, więcej rozlewasz | Mam slabą głowę, muszę oszukiwać | KaWu napisał/a: | | I po ilu km teraz Ci silnik się grzeje Masz różnicę | Sprawdzę, bo szczerze nie zwróciłem na to uwagi. Zwróciłem za to uwagę na to, że wskazówka stoi jak zaczarowana tam gdzie powinna , wiec wymiana termostatu to był strzał w 10. Jeszcze tylko płynu muszę dolać.
m6riano - 23-12-2011, 17:20
| deejay napisał/a: | nawet warto profilktycznie na jakiś czas to wymienić dla pewnosci .
Polecam Wahler na 82 *C |
Jakiś link..cena..?
robertdg - 23-12-2011, 18:33
http://www.motocom.pl/skl...amochodowe.html
Hugo - 23-12-2011, 19:44
Zamówiony był termostat Wahler, a przyszedł Vernet. Temperatura otwarcia 82 st. C. Działa jak należy.
Hugo - 01-01-2012, 22:06
Po wymianie termostatu przejechałem już 30 km wiecej na zbiorniku i jeszcze jest LPG Ciekawe ile przejadę, ale jestem w szoku.
W piątek dotarły dokładki tylnego zderzaka Avance. Kupione za śmieszne pieniądze, czekają do czerwca na zderzak
To tyle pozytywnych rzeczy:
Pękło 0,5 zwoju od góry w tylnej prawej sprężynie (pewnie stąd dudnienie pochodzące z tamtej strony na dużych nierównościach). Używki Eibach już zamówione.
Coś zaczyna dziwnie pukać/skrzypieć w lewym przodzie (teraz mam taką drogę do domu, że odcinek 800 m pokonuję w 20 minut, każde przyśpieszenie do 15 km/h kończy się zahaczeniem podłogą w gruz lub skarpy ubitego żwiru). Z powodu w/w stanu drogi słyszę wszystko co się dzieje w zawieszeniu, mimo, że jadę bez dotykania pedału gazu. Lewy przedni zawias przejrzany i jedyne podejrzenie pada na tuleję "banana". Płaskownik odspoił się od gumy całkowicie (pieprzony szajs YAMATO). I podejrzane dźwięki słychać właśnie pod nogami. Nie wiem czy wymienić tuleje czy kupić nowy wahacz SRL...
rosomak1983 - 02-01-2012, 00:25
Co tutaj zajrze to cos sie dzieje w zawieszeniu
Krzyzak - 02-01-2012, 06:29
weź SLR (SH) na próbę - cudów obiecać nie można, ale jeżdżę na takich już dość sporo (3-4 miechy) i narazie jest OK
tylko gumę sworznia na HGP zmieniłem
Hugo - 02-01-2012, 08:53
| Krzyzak napisał/a: | | tylko gumę sworznia na HGP zmieniłem | Gumę przełożę z obecnego yamato, bo jest ona z ori prostego i jest w idealnym stanie. | rosomak1983 napisał/a: | | Co tutaj zajrze to cos sie dzieje w zawieszeniu | To już dawno nie jest śmieszne.
Rafal_Szczecin - 02-01-2012, 09:09
Hugo, nie masz sie co przejmowac, ja rok w rok, rowniez cos robie z przednim zawieszeniem ( mimo uzywania tylko firmowych zamiennikow ), takie uroki jezdzenia na eibach'u i 17'stkach na niskim profilu+ dziurawe drogi
Arturro-86 - 02-01-2012, 11:05
| Hugo napisał/a: | Sprawdzę, bo szczerze nie zwróciłem na to uwagi. Zwróciłem za to uwagę na to, że wskazówka stoi jak zaczarowana tam gdzie powinna |
Czyli równo na środku skali, czy minimalnie poniżej Bo zastanawia mnie to, że u mnie nigdy nie dochodzi do środka
| Hugo napisał/a: | | wiec wymiana termostatu to był strzał w 10. Jeszcze tylko płynu muszę dolać. |
Czy szybciej przełącza Ci się na LPG, niż przed wymianą termostatu
KaWu - 02-01-2012, 11:18
| Arturro-86 napisał/a: | | Bo zastanawia mnie to, że u mnie nigdy nie dochodzi do środka |
I tak jest prawidłowo w miśkach.
Arturro-86, masz lpg i po jakim dystansie u Ciebie silnik osiaga optymalna temp.
Hugo - 02-01-2012, 11:42
| Arturro-86 napisał/a: | | Czyli równo na środku skali, czy minimalnie poniżej | Minimalnie ponizej, max. 1 mm. | KaWu napisał/a: | | I tak jest prawidłowo w miśkach. | Zgadza się. | Arturro-86 napisał/a: | | Czy szybciej przełącza Ci się na LPG, niż przed wymianą termostatu | przełącza się kiedy sobie tego zażyczę
Arturro-86 - 02-01-2012, 11:43
| KaWu napisał/a: | | Arturro-86 napisał/a: | | Bo zastanawia mnie to, że u mnie nigdy nie dochodzi do środka |
I tak jest prawidłowo w miśkach.
Arturro-86, masz lpg i po jakim dystansie u Ciebie silnik osiaga optymalna temp. |
Jakieś 6-8km mniej więcej... zależy od tego, czy bardziej go przycisnę...
Wkurza mnie trochę, że teraz w zimę na LPG przełącza się dopiero prawie po 3km
areksz121 - 02-01-2012, 13:13
Przy sprawnym układzie zapłonowym mój nigdy nie przełączył się później niż po 1km...wskazówka stoi jak ma stać, a termostat? Co to takiego?
KaWu - 03-01-2012, 08:32
| areksz121 napisał/a: | | Przy sprawnym układzie zapłonowym mój nigdy nie przełączył się później niż po 1km... |
A przy niesprawnym układzie zapłonowym przełączy pózniej
Chyba, że chodziło o układ chłodzący.
| Arturro-86 napisał/a: | Jakieś 6-8km mniej więcej... zależy od tego, czy bardziej go przycisnę...
Wkurza mnie trochę, że teraz w zimę na LPG przełącza się dopiero prawie po 3km |
To sporo jeżeli to się dzieje przy obecnych temperaturach.
A na LPG może masz ustawioną wysoką temp. przełączania (:?: ) i dlatego.
|
|
|