[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
temen - 11-04-2012, 15:29
KaWu napisał/a: |
Owczar napisał/a: | Jak ktoś chce to mogę podesłać oscylogram. |
Poprosze. |
W sumie ja też
Owczar - 11-04-2012, 16:01
KaWu napisał/a: | No to ladnie. Nie sa za wydajne Bo widac ze pasuje w v6. |
Według mnie są w sam raz.
Widać, że do mapy się średnio przyłożyli, ale jak poprawią to będzie git.
Podeślijcie mail na PW.
Owczar - 11-04-2012, 16:09
Zapomniałem dodać. ISA jest wyłączona Już przerabiane w galancie i wiemy, że to nie działa
radek79 - 11-04-2012, 20:28
mam takie pytanie czy źle wyregulowana instalacja lpg może powodować szarpnięcia przy zmianie biegów w automacie na benzynie z mienia idealnie
2pac - 11-04-2012, 20:29
Owczar napisał/a: | 2pac napisał/a: | no ale czy nie przez fakt, że przy rozprężaniu gaz się schładza, w instalacji z fazą ciekłą uzyskuje się wzrost mocy, bo mieszanka w komorze silnika ma niższą temperaturę? |
To tak nie działa, bo przez ten fakt w komorze nie znajdzie się więcej powietrza.
Zimny gaz powoduje zniszczenia membran w reduktorze i inny przepływ przez wtryskiwacze, co zaburza cały proces. |
F = p * A
F - siła jaką musi pokonać tłok przy sprężaniu
p - ciśnienie (zależy od ilości gazu w cylindrze i temp.)
A - średnica tłoka
niższa temp. gazu powoduje, że zajmuje mniejszą objętość, możemy przyjąć sztywność cylindra jako nieskończoną (dla balonika, to balonik by się rozszerzał) - temp. wpływa na ciśnienie, a to przekłada się na siłę jaką musi pokonać cylinder
częściowo to może poprawiać sprawność silnika - a może mój wywód teoretyczny przekłada się na wzrost o 0,000000000000001%
Owczar napisał/a: | 2pac napisał/a: | kme gold jest napewno super jak ktoś często butuje, u mnie patrząc na trasę do pracy (ok. 2x25km) to jak dziennie pójdę 2-4 razy do odcięcia to wszystko, reszta to 1.500-2.000obr/min lub przyspieszanie do 3.000obr/min i zmiana biegu - w takim wypadku membrana / tłoczek reduktora praktycznie nie będzie pracować |
Dziwne rozumowanie. Sam napisałeś, że 2-4 razy dajesz do odcięcia. Gdybyś napisał, że nigdy nie przekraczasz 5k. To tak jak byś napisał, że zwykle chodzisz na palcach, tylko czasem stajesz na pięcie, więc możesz kupić buty z dziurami na pięcie...
Membrana pracuje cały czas, ale w przypadku KME gold pracuje skutecznie. |
dla ceny 3.300zł za taką instalację to nie ma się co zastanawiać, natomiast jak ktoś mieszka w okolicy gdzie chcą znacznie więcej - to trzeba się zastanowić jak jeździmy na co dzień i czy nie lepiej dotryskiwać sobie benzyny na te 2-4 razy do odcinki
trochę zmieniłem swoje podejście po obejrzeniu filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=ziVulSfcQYU
Owczar - 11-04-2012, 23:02
radek79 napisał/a: | mam takie pytanie czy źle wyregulowana instalacja lpg może powodować szarpnięcia przy zmianie biegów w automacie na benzynie z mienia idealnie |
Jeśli objawy są takie jak piszesz, to LPG jest głównym podejrzanym.
post32 - 12-04-2012, 09:33
A mam pytanie czy może się ktoś wypowiedzieć na temat tych map co i jak bo laikiem jestem a chciałbym wiedziec czy jest oka.
http://www.fotosik.pl/pok...31a8282f51.html
http://www.fotosik.pl/pok...9bc6d91e21.html
http://www.fotosik.pl/pok...28130aafa3.html
http://www.fotosik.pl/pok...9104ea8594.html
Stag 300 listwa Valtek czerwona i reduktor KME red-1
Owczar - 12-04-2012, 09:46
Mnożnik za wysoki, mogą się zapętlać wtryskiwacze. Ciśnienie reduktora też wysokie. Ewidentnie za małe dysze. Wygląda jak po autokalibracji, widać, że nikt tego nie stroił. Mapa zebrana z małej ilości punktów.
Sonda nie podłączona, instalacja bez tego nie do wystrojenia w pętli otwartej.
post32 - 12-04-2012, 10:01
To jeszcze pytanie czy ktos z forum potrafi to wyregulować i mieszka we Wrocławiu lub okolicach chyba że można to samemu zrobić przy jakieś instrukcji krok po kroku bo jak przeczytałem instrukcje na stronie Stag to zero zrozumienia.
Owczar - 12-04-2012, 10:05
Tu nie wystarczy regulacja, trzeba rozwiercić dysze. Masz gwarancję?
post32 - 12-04-2012, 10:15
No właśnie się kończy lub skończyło fakt jest taki że nie bardzo chce do nich wracać bo nic nie robią tylko kalibracja gdzie po zakupie kabelka sam to zrobiłem i dlatego chce ich ominać.
Owczar - 12-04-2012, 11:17
No to musisz się wybrać do prawdziwego gazownika. Masz wysokie ciśnienie i mnożnik.
Jeśli masz kabelek to zgraj oscylogramy z jazdy. Zobaczę co się dzieje podczas jazdy bo możliwe, że nie tylko to trzeba poprawić.
Zdjęcie sposobu montażu wtryskiwaczy też by się przydało.
kozipl - 14-04-2012, 16:41
Pytanko odnosnie instalacji z bebechami AC Stag 300 6 ISA2 + KME Silver + hana zielona + rurki i wielozawór 8mm. Czy ten sterownik jest wart uwagi czy wybrac cos innego?
temen - 14-04-2012, 17:17
kozipl napisał/a: | Pytanko odnosnie instalacji z bebechami AC Stag 300 6 ISA2 + KME Silver + hana zielona + rurki i wielozawór 8mm. Czy ten sterownik jest wart uwagi czy wybrac cos innego? |
KME Silver czy KME Silver FZ8?
kozipl - 15-04-2012, 19:15
FZ8 ale bardziej chodzi mi o ten sterownik co to jest i czy wart uwagi jest
|
|
|