Nasze Miśki - Jak wino...
Juiceman - 14-05-2013, 20:53
taka w kolorze:>?
http://allegro.pl/mitsubi...3237133196.html
tu chyba tez powinni miec :
http://allegro.pl/mitsubi...3246544519.html
sveno - 15-05-2013, 00:09
Juiceman napisał/a: | Sorry ale nie wiem czego brakuje Ci do liftu ;> aluminiowej belki ;>? xD | w sumie to dużo rzeczy jeszcze brakuje: dwóch sond, gorszych hamulców, sanek przednich itp.
Ale ja się będę trzymał wersji kolegi, że mam to co najlepsze z przed i polifta w jednym brakuje maski
Problemem jest transport takiej maski, gdyby nie to, to już bym miał taka od danino88. Kurierom nie ufam, bo z doswiadczenia wiem, że takie części nie docierają cało do odbiorcy
Tamten koleś z allegro jest z Kielc, czyli w to mi graj, no i jeszcze jakby była w kolorze to już bajka.
Juiceman - 15-05-2013, 06:00
Niech ubezpieczy przesyłkę w najgorszym razie zarobisz na tym xD i będziesz mógł pojechać na miejsce i osobiście zamontować;-)
sveno - 16-05-2013, 22:40
Juiceman napisał/a: | i będziesz mógł pojechać na miejsce i osobiście zamontować;-) | a co zrobię ze starą?
Dzisiaj rano dostałem białej gorączki: wychodzę do pracy, zadowolony, auto wczoraj umyłem, odkurzyłem ipt. bo pogoda była, dzisiaj cały oblepiony w ptasim guanie, masakra. Najlepsze, że w rzędzie stały 4 inne auta, też pod drzewami i miały po 2 może 3 celne strzały, a mój normalnie biały był
Więc znowu myjnia.
Przyszła dzisiaj kopułka i palec.
Kopułka w pudełku BluePrint i made in Japan, także oryginał
Palec Facet EPS made in Italy ale ma jakieś dziwne oznaczenie: 1.431.134 będzie pasował? Na pudełku napisano że jest m.in do Forda Probe II 2,5 V6 24V i Telestara 2.5, tam wkładali silniki z Mitsu?
Wole się upewnić zanim to rozkręce.
Czy poradzę sobie sam z wymianą? Nie wygląda to bardzo skomplikowanie? Jakieś rady na co muszę zwrócić uwagę? O silikonie na uszczelkę pamiętam.
No i ceny: kopułka 130zł palec 25zł, wysyłka za pobraniem 25zł. I niech mi jeszcze raz ktoś napisze, że Malik ma najlepsze ceny to:
Owczar - 16-05-2013, 22:49
sveno napisał/a: | Kopułka w pudełku BluePrint i made in Japan, także oryginał |
Czy oryginał to cholera wie. Made in Japan i to najważniejsze
A nie wiem kto pisze, że Malik ma najlepsze ceny. Ma dobre ceny i najlepsze zaopatrzenie Jeśli chodzi o typowe oryginały to ma dużo taniej niż w ASO.
danino88 - 16-05-2013, 23:07
Cytat: | Problemem jest transport takiej maski, gdyby nie to, to już bym miał taka od danino88 |
Ja Ci już dałem kilka możliwości rozwiązania tego problemu
Cytat: | Czy poradzę sobie sam z wymianą? |
Dasz radę,a jak nie to popsujesz, innego wyjścia nie widzę
sveno - 16-05-2013, 23:56
Owczar napisał/a: | sveno napisał/a:
Kopułka w pudełku BluePrint i made in Japan, także oryginał
Czy oryginał to cholera wie. | Piłem tutaj do wypowiedzi Malika i Hanżka, obaj powiedzieli to samo: "oryginał w pudełku BluePrint'a" tak jak mój
danino88 napisał/a: | Ja Ci już dałem kilka możliwości rozwiązania tego problemu
| maska narazie schodzi na drugi plan, pierwsze w kolejności są nadkola, chociaż fajnie byłoby to wszystko razem prysnąć, plus przedni zderzak idzie do poprawy (pisałem kiedyś tam o spotkaniu z lisem na DK7) aha, no i za chwilę olej do wymiany.
mkm - 17-05-2013, 07:44
sveno napisał/a: |
Kopułka w pudełku BluePrint i made in Japan, także oryginał |
Wrzuc parę fotek to porównamy z oryginałem.
Hugo - 17-05-2013, 08:53
sveno napisał/a: | Na pudełku napisano że jest m.in do Forda Probe II 2,5 V6 24V i Telestara 2.5, tam wkładali silniki z Mitsu? | Nie. W Probe silnik 2,5 V6 był z Mazdy, ale z kolei Mazda miała elektronikę z Mitsubishi, min. aparaty zapłonowe, ECU itd.), więc jest duza szansa, że będzie pasował.
wyderka - 17-05-2013, 17:52
sveno - 17-05-2013, 22:54
Owczar napisał/a: | A nie wiem kto pisze, że Malik ma najlepsze ceny. | zajrzyj do tematu "nie odpala przy mokrej pogodzie" w dziale EA
mkm napisał/a: | Wrzuc parę fotek to porównamy z oryginałem. | nie no wiadomo, że to Mitsubishi nie jest, ale cały czas odwołuję się do tekstu Malika: "oryginał w pudełku blueprint'a" teraz wypada do niego zadzwonić i zapytać, czy na tej jego kopułce jest jakieś logo mitsu, czy sprzedaje to samo co ja kupiłem 2x tanie,j i czy on wszystko co ma napis "made in Japan" nazywa oryginałem?
Fotki będą jak będę wymieniał, zrobie bezposrednie porównanie.
Hugo, dzięki za informacje. Już wygooglałem, że będzie pasował.
wyderka, strzał w dziesiątkę
Tomek - 17-05-2013, 23:03
sveno napisał/a: |
zajrzyj do tematu "nie odpala przy mokrej pogodzie" w dziale EA |
może akurat na oryginalną kopułkę ma najlepszą cenę
chociaż jak mówisz, że ten oryginał jest u niego w pudełku blueprinta, to ...
sveno napisał/a: | "oryginał w pudełku blueprint'a" |
"oryginał w pudełku blueprinta" to to samo co "oryginał blueprinta w pudełku"
może być też tak, że blueprint produkował te fanty na 1 montaż, w co nie wierzę, bo wiadomo z jakich firm poskładane są te nasze mitsu
robertdg - 18-05-2013, 07:09
sveno, teraz polujesz na gołębie
tomek84 napisał/a: | "oryginał w pudełku blueprinta" to to samo co "oryginał blueprinta w pudełku" | chyba nie za bardzo, zwłaszcza, że to drugie jest bez sensu, co innego gdyby brzmiało "zapakowany oryginał blueprint'a"
inq - 19-05-2013, 10:25
sveno napisał/a: | Kopułka w pudełku BluePrint i made in Japan, także oryginał
Palec Facet EPS made in Italy ale ma jakieś dziwne oznaczenie: 1.431.134 będzie pasował? Na pudełku napisano że jest m.in do Forda Probe II 2,5 V6 24V i Telestara 2.5, tam wkładali silniki z Mitsu? |
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=68 sveno napisał/a: | Czy poradzę sobie sam z wymianą? Nie wygląda to bardzo skomplikowanie? Jakieś rady na co muszę zwrócić uwagę? O silikonie na uszczelkę pamiętam. |
Skomplikowane nie jest, ale do jednej śruby ciężko się dostać. No i dobrze oznacz sobie przewody.
sveno - 27-05-2013, 23:32
czy to jest duży "garb"?
|
|
|