| 

| ASX Ogólne - ASX 2020

GameKeeper - 23-12-2019, 16:37
 Temat postu: Mitsubishi ASX Invite 2.0 150KM

| waldez85 napisał/a: |  	  | Cześć i czołem 

Czy ktoś jest już może posiadaczem ASXa 2020 i może podzielić się wrażeniami?
 | 

Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi ASX w wersji Invite 2.0 150KM.
 Zakup w salonie Mitsubishi w Lublinie. Wrażenia z jazdy testowej: Samochód dobrze się
 prowadzi, na łukach dobrze się trzyma drogi. Mały promień skrętu - duży atut.
 Auto jak auto.
 Nie ma za dużo bajerów, ale nie zależało mi na tym. Najważniejszy jest silnik pod
 maską (sprawdzona jednostka). 5-letnia gwarancja na auto oraz pakiet assistance
 (MAP), na ternie Polski i terenie całej Europy.

Na dzień dzisiejszy mam przejechane zaledwie ok. 580 km.
 Spalanie na poziomie 6.7l w cyklu mieszanym.

Wyciszenie auta na dobrym poziomie, nie mam porównania z poprzednimi modelami
 (z poprzednich lat). Przy prędkościach powyżej 130 km/h hałas w kabinie wzrasta, ale
 bez przesady. Choć możliwe, że większość hałasu pochodzi z nowych opon zimowych
 (temp. ma zewnętrz ok. 8-10 st. C).

W standardzie znalazły się felgi aluminiowe 16" z oponami (japoński komplet opon letnich
 i zimowych). Moim zdaniem nie oddają w pełni charakteru auta. Na wiosnę zamierzam
 dokupić komplet felg aluminiowych 17" z oponami letnimi (215/60 R17) lub wersja 18".
 Nie ukrywam, że wybór będzie uzależniony od ceny końcowej zestawu (felgi i opony).

Dodatkowo zamierzam wykonać przyciemnianie tylnych szyb i szyby klapy bagażnika (bezinwazyjne).
 Będę wdzięczny za wskazanie warsztatu na terenie woj. lubelskiego, który wykona tego typu usługę
 profesjonalnie, z wykorzystaniem najlepszej jakości materiałów.
 W zakupionym przeze mnie modelu zamontowane są standardowe szyby.

Gdybym miał jeszcze raz podejmował decyzję o zakupie konkretnej wersji ASX wybrałbym
 wersję INVITE 2.0 150KM. Polecam zakup tego samochodu, szczególnie na wyprzedaży!!!!

Pozdrawiam
 GameKeeper
 sla - 23-12-2019, 17:04

Straszny golas, przecież Intense niewiele droższy a już ma wyposażenie akceptowalne. 	  | GameKeeper napisał/a: |  	  | ASX wybrałbym wersję INVITE 2.0 150KM
 | 
 Michauek22 - 24-12-2019, 14:19
 Temat postu: Re: Mitsubishi ASX Invite 2.0 150KM

| GameKeeper napisał/a: |  	  | Na wiosnę zamierzam dokupić komplet felg aluminiowych 17" | 
 Nie warto, strasznie się to wszystko tłucze na 17", wiem bo miałem i nie polecam, najlepsze są seryjne 16".
 GameKeeper - 02-01-2020, 16:17
 Temat postu: Re: Mitsubishi ASX Invite 2.0 150KM

| Michauek22 napisał/a: |  	  |  	  | GameKeeper napisał/a: |  	  | Na wiosnę zamierzam dokupić komplet felg aluminiowych 17" | 
 Nie warto, strasznie się to wszystko tłucze na 17", wiem bo miałem i nie polecam, najlepsze są seryjne 16".
 | 

Dzięki za informację. Z tego co zdążyłem się zorientować to nie warto zakładać 17" do ASX-a.
 Jarl - 02-01-2020, 19:16

Bo ja wiem... mam seryjne 18 cali plus letnie opony, na zimę dokupiłem od dilera oryginalne 16 i nie odczuwam większych różnic w komforcie jazdy.
 sla - 05-01-2020, 19:35

https://www.youtube.com/watch?v=4W7VyfhYwao
 mkm - 06-01-2020, 12:13

Zal pl jak kiedyś mawiano i to nie z powodu ASX, a totalnego ogłupienia takich właścicieli

Czekam na mistrza na Forum z problemem, że po nocy mu tarcze zardzewiały... ludzie...
 sla - 06-01-2020, 12:55

Myślę że nie do końca 	  | mkm napisał/a: |  	  | Zal pl jak kiedyś mawiano | 
 http://forum.toyotaklub.o....html#msg658972
 mkm - 06-01-2020, 13:05

sla uuuu... Chamska kryptoreklama konserwacji (przepraszam o podejrzenia wobec właścicela auta) - żeby się wszyscy posikali ze starchu i wywalili sporo kasy na "zabezpieczenie"

Wiesz dlaczego Toyoty nie ma? Bo jakby pokazał niedomalowane fragmenty nadwozia w nowej Corolli, jeszcze słabszą mastykę i szpary w spawach to ludzie by zdębieli

Niestety... XXI wiek i pełna konsumpcja.
 Auto kupujesz na czas gwarancji, a potem kupujesz nowe.

[ Dodano: 06-01-2020, 13:11 ]
 Tak na marginesie - na miejscu właścicela tego ASX-a skonsultowałbym stan auta najpierw z rzeczoznawcą - ten oskrobany "do blachy" otwór mnie bardziej wygląda na montaż przyrządu blacharskiego niż linię produkcyjną. Pod wahacze też już się ktoś podpinał...
   sla - 06-01-2020, 14:44

Dokładnie tak jest i ja się tego trzymam. Jaki ma sens konserwacja, bo nawet jak blacha trochę dłużej wytrzyma to inne części się rozlecą. 	  | mkm napisał/a: |  	  | Niestety... XXI wiek i pełna konsumpcja. Auto kupujesz na czas gwarancji, a potem kupujesz nowe.

| 
 Michauek22 - 18-01-2020, 21:44

Tak w ogóle to... ten... no... w aktualnym Auto Swiecie EC przegrał porównanie z ASX więc coś jest na rzeczy
   sla - 04-02-2020, 21:40

https://autogaleria.pl/test-mitsubishi-asx-20-mivec-4wd-instyle-opinia-spalanie-cena
 Jarl - 07-02-2020, 20:14

Panowie, nie dajmy sie zwariować.  Samochód ma wytrzymać długie lata. To jest wynalazek sprzed ponad 100 lat i nie ma żadnego powodu,  poza cwaniactwem producentów, żebyśmy jako nabywcy akceptowali suflowane tu i ówdzie tezy, że samochód jest na gwarancję (niektórzy dają max. 2 lata), a potem dawaj następny! Z punktu widzenia indywidualnego użytkownika, bo rozumiem punkt widzenia leasingobiorcy 3 lata max. i następny, moje oczekiwanie to jest minimum 8-10 lat i 250 tys. przebiegu. 2.0 Mivec nowego ASX powinien tyle wytrzymać,  1.6 zresztą też.
 Michauek22 - 08-02-2020, 11:34

Silnik tak, ale co z resztą...?
 mkm - 08-02-2020, 15:55

Silniki...
      Bez szans... 
 |  | 
 |  |