ASX Ogólne - ASX 2020
GameKeeper - 23-12-2019, 16:37 Temat postu: Mitsubishi ASX Invite 2.0 150KM
waldez85 napisał/a: | Cześć i czołem
Czy ktoś jest już może posiadaczem ASXa 2020 i może podzielić się wrażeniami? |
Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi ASX w wersji Invite 2.0 150KM.
Zakup w salonie Mitsubishi w Lublinie. Wrażenia z jazdy testowej: Samochód dobrze się
prowadzi, na łukach dobrze się trzyma drogi. Mały promień skrętu - duży atut.
Auto jak auto.
Nie ma za dużo bajerów, ale nie zależało mi na tym. Najważniejszy jest silnik pod
maską (sprawdzona jednostka). 5-letnia gwarancja na auto oraz pakiet assistance
(MAP), na ternie Polski i terenie całej Europy.
Na dzień dzisiejszy mam przejechane zaledwie ok. 580 km.
Spalanie na poziomie 6.7l w cyklu mieszanym.
Wyciszenie auta na dobrym poziomie, nie mam porównania z poprzednimi modelami
(z poprzednich lat). Przy prędkościach powyżej 130 km/h hałas w kabinie wzrasta, ale
bez przesady. Choć możliwe, że większość hałasu pochodzi z nowych opon zimowych
(temp. ma zewnętrz ok. 8-10 st. C).
W standardzie znalazły się felgi aluminiowe 16" z oponami (japoński komplet opon letnich
i zimowych). Moim zdaniem nie oddają w pełni charakteru auta. Na wiosnę zamierzam
dokupić komplet felg aluminiowych 17" z oponami letnimi (215/60 R17) lub wersja 18".
Nie ukrywam, że wybór będzie uzależniony od ceny końcowej zestawu (felgi i opony).
Dodatkowo zamierzam wykonać przyciemnianie tylnych szyb i szyby klapy bagażnika (bezinwazyjne).
Będę wdzięczny za wskazanie warsztatu na terenie woj. lubelskiego, który wykona tego typu usługę
profesjonalnie, z wykorzystaniem najlepszej jakości materiałów.
W zakupionym przeze mnie modelu zamontowane są standardowe szyby.
Gdybym miał jeszcze raz podejmował decyzję o zakupie konkretnej wersji ASX wybrałbym
wersję INVITE 2.0 150KM. Polecam zakup tego samochodu, szczególnie na wyprzedaży!!!!
Pozdrawiam
GameKeeper
sla - 23-12-2019, 17:04
GameKeeper napisał/a: | ASX wybrałbym
wersję INVITE 2.0 150KM | Straszny golas, przecież Intense niewiele droższy a już ma wyposażenie akceptowalne.
Michauek22 - 24-12-2019, 14:19 Temat postu: Re: Mitsubishi ASX Invite 2.0 150KM
GameKeeper napisał/a: | Na wiosnę zamierzam dokupić komplet felg aluminiowych 17" |
Nie warto, strasznie się to wszystko tłucze na 17", wiem bo miałem i nie polecam, najlepsze są seryjne 16".
GameKeeper - 02-01-2020, 16:17 Temat postu: Re: Mitsubishi ASX Invite 2.0 150KM
Michauek22 napisał/a: | GameKeeper napisał/a: | Na wiosnę zamierzam dokupić komplet felg aluminiowych 17" |
Nie warto, strasznie się to wszystko tłucze na 17", wiem bo miałem i nie polecam, najlepsze są seryjne 16". |
Dzięki za informację. Z tego co zdążyłem się zorientować to nie warto zakładać 17" do ASX-a.
Jarl - 02-01-2020, 19:16
Bo ja wiem... mam seryjne 18 cali plus letnie opony, na zimę dokupiłem od dilera oryginalne 16 i nie odczuwam większych różnic w komforcie jazdy.
sla - 05-01-2020, 19:35
https://www.youtube.com/watch?v=4W7VyfhYwao
mkm - 06-01-2020, 12:13
Zal pl jak kiedyś mawiano i to nie z powodu ASX, a totalnego ogłupienia takich właścicieli
Czekam na mistrza na Forum z problemem, że po nocy mu tarcze zardzewiały... ludzie...
sla - 06-01-2020, 12:55
mkm napisał/a: | Zal pl jak kiedyś mawiano | Myślę że nie do końca
http://forum.toyotaklub.o....html#msg658972
mkm - 06-01-2020, 13:05
sla uuuu... Chamska kryptoreklama konserwacji (przepraszam o podejrzenia wobec właścicela auta) - żeby się wszyscy posikali ze starchu i wywalili sporo kasy na "zabezpieczenie"
Wiesz dlaczego Toyoty nie ma? Bo jakby pokazał niedomalowane fragmenty nadwozia w nowej Corolli, jeszcze słabszą mastykę i szpary w spawach to ludzie by zdębieli
Niestety... XXI wiek i pełna konsumpcja.
Auto kupujesz na czas gwarancji, a potem kupujesz nowe.
[ Dodano: 06-01-2020, 13:11 ]
Tak na marginesie - na miejscu właścicela tego ASX-a skonsultowałbym stan auta najpierw z rzeczoznawcą - ten oskrobany "do blachy" otwór mnie bardziej wygląda na montaż przyrządu blacharskiego niż linię produkcyjną. Pod wahacze też już się ktoś podpinał...
sla - 06-01-2020, 14:44
mkm napisał/a: | Niestety... XXI wiek i pełna konsumpcja.
Auto kupujesz na czas gwarancji, a potem kupujesz nowe.
| Dokładnie tak jest i ja się tego trzymam. Jaki ma sens konserwacja, bo nawet jak blacha trochę dłużej wytrzyma to inne części się rozlecą.
Michauek22 - 18-01-2020, 21:44
Tak w ogóle to... ten... no... w aktualnym Auto Swiecie EC przegrał porównanie z ASX więc coś jest na rzeczy
sla - 04-02-2020, 21:40
https://autogaleria.pl/test-mitsubishi-asx-20-mivec-4wd-instyle-opinia-spalanie-cena
Jarl - 07-02-2020, 20:14
Panowie, nie dajmy sie zwariować. Samochód ma wytrzymać długie lata. To jest wynalazek sprzed ponad 100 lat i nie ma żadnego powodu, poza cwaniactwem producentów, żebyśmy jako nabywcy akceptowali suflowane tu i ówdzie tezy, że samochód jest na gwarancję (niektórzy dają max. 2 lata), a potem dawaj następny! Z punktu widzenia indywidualnego użytkownika, bo rozumiem punkt widzenia leasingobiorcy 3 lata max. i następny, moje oczekiwanie to jest minimum 8-10 lat i 250 tys. przebiegu. 2.0 Mivec nowego ASX powinien tyle wytrzymać, 1.6 zresztą też.
Michauek22 - 08-02-2020, 11:34
Silnik tak, ale co z resztą...?
mkm - 08-02-2020, 15:55
Silniki... Bez szans...
|
|
|