To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Outu¶

Marcino - 16-07-2025, 07:53

Będzisz musiał uwazać jak wcisniesz gaz teraz. Wigoru mu powinno przybyć.
jacek11 - 16-07-2025, 23:00

Nie wiem czy co¶ mu wróci mocy, czy też momentu. Jako¶ się nie nastawiam na spektakularne efekty. Według tabelek, powinien mieć spory moment obrotowy już przy 1800 obrotów.
Silnik już poskładany, pozostało zamontować dolot, wlać płyn i podł±czyć akumulator. jest więc szansa jutro spróbować uruchomić silnik. Się zobaczy. O efektach napiszę...

Marcino - 17-07-2025, 08:38

Jutro to weeknd ogłosisz :) Pal maszynę.
jacek11 - 17-07-2025, 23:21

Marcino napisał/a:
Jutro to weeknd ogłosisz

Taki mam zamiar :D Miło że kto¶ przypomniał.

Marcino napisał/a:
Pal maszynę.

Done :)

Outek zapalił tak jak zawsze. Po chwili pracy lekko przygasł, a potem już pracował poprawnie.
Zweryfikował się jeden z przewodów paliwowych, i trochę ropki pociekło do kanału, pasek rozrz±du przez jaki¶ czas wydawał dziwne dĽwięki, ale już przestał.
Co do efektów, to mocy nie przybyło, trochę momentu z dołu jest jak by więcej, chociaż może mi się tylko wydaje. Za to silnik jest sporo cichszy, i nie występuje już dziwne dudnienie, i podmuchy ci¶nienia w filtr powietrza. Czyli jaki¶ mały sukces jest. Auto przejechało dzisiaj pięćdziesi±t kilometrów.
Do poskładania zostało trochę plastików, mocowanie akumulatora, no i czyszczenie chłodnicy powietrza, oraz rur dolotu. Ale na pocz±tek trzeba zrobić trochę porz±dku w warsztacie, bo łatwo można się ubrudzić dizlowskim syfem. W sobotę kolejne kilometry zamierzam przejechać :)

Krzyzak - Wczoraj 7:27

jacek11 napisał/a:
łatwo można się ubrudzić dizlowskim syfem
rozkładałem jaki¶ czas temu wiertarkę z pneumatycznym udarem i czy¶ciłem ON ze starego smaru - ON to jednak gnojówka jest :) - tam, gdzie chlapnęło, to nie odparuje jak benzyna tylko będzie wiecznie tłuste
Marcino - Wczoraj 10:42

Krzyzak napisał/a:
- tam, gdzie chlapnęło, to nie odparuje jak benzyna tylko będzie wiecznie tłuste

Prawda.

jacek11 - Wczoraj 23:52

Ja już się wyleczyłem z czyszczenia ropskiem. O wiele lepsze efekty daje benzyna estrakcyjna. W poł±czeniu ze spryskiwaczem ci¶nieniowym to porz±dna broń 8)