FAQ & How to? - Żarówki test
Anonymous - 30-11-2008, 12:34
no i założyłem X-treme Power. Przetestowałem je na trasie Bytom - Bielsko Biała - Bytom. Faktycznie światła jakby więcej było i jakby bardziej "rozproszone" tzn. dalej i szerzej oświetlające drogę. W przypadku BlueVision światło było bardziej skupione i krótszy dystans oświetlania drogi przed autem.
Jednak pojeżdżę na X-treme'ach to jeszcze więcej potestuję, a BluVision'y pozostaną w rezerwie
Pozdrawiam!
sampler - 30-11-2008, 17:47
loki7777 napisał/a: | Allegro.Kupilem tutaj http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1217121 (zapakowane wzorowo - chusteczki w srodku kartonikow i wolia bombelkowa w kartoniku:) Widze ze jest ok - swieca dalej niz philipsy + 30 - ktore byly wczesnie i jakies tam eagleeye:) Widac niedoskonalosc lamp - ojciec ma mondeo 98 i swieca super - tylko ze bardzo blisko. Tu spokojnie na 10-15m i jest jezdnia ladnie rozswietlona:) tych sportlight jeszcze nie probowalem. Jak za 19(2 sztuki)+koszta przesylki to chyba warto (megalight+60) - bo zwykle zarowki ok 8 zl za sztuke. Oczywiscie przy 1 komplecie sie nie oplaca(chyba) wiec wzialem 2 megalight i 1 sportlight;) |
sportlight to po prostu nowsza generacja zarowek. Megalight sa slabsze. Testowalem oba typy
Anonymous - 02-12-2008, 00:06
Kiedyś zapytałem Philipsa...
Trwałości:
H4 Premium: 500 h
H4 VisionPlus: 380 h
H4 BlueVision: 380 h
H4 Power2Night GT150: 380 h
H4 NightGuide: 770 h
H4 Longer Life: 1200 h
H4 100/90W Rally: 100 h
H4 Xtreme Power: 400 h
Nawet się zgadza: BV około roku, zależy ile kto jeździ.
Dla mnie wymiana co rok to za wcześnie. Zostaje NG albo LL.
Ktoś próbował?
cns80 - 02-12-2008, 08:01
zulu napisał/a: | H4 NightGuide: 770 h | Ja mam te (3ColorSafety). Poprzednia jedna padła po 15 m-cach, ale były używane wcześniej w aucie z uszkodzonym stabilizatorem napięcia. Od miesiąca mam nowe i myslę że przejeżdżę na nich ze 2 lata.
Havoc - 17-12-2008, 10:30
Szybka piłka. Moje światła dają na 3metry przed siebie, jeżdżę i czekam aż wypadne z trasy lub tir we mnie z naprzeciwka walnie, bo tymi światłami oślepiają tak że ciemność widzę, pasów na drodze w ogóle ;/
A poza tym padła mi prawa żarówka. Te tanie sportlighty warte uwagi? To nie są te żarówki od których farba odpada? ;] Phillips markowe ale drogie też, chociaż jeśli inwestycja sie zwróci to okey. NO i druga sprawa, do Lancera IV 90' to H4 tak? Postojówki są osobno (naprawdę nie wiem ) czy to ta sama żarówka?
Krzyzak - 28-12-2008, 14:05
no i po miesiacu przyszedl czas na podsumowanie osram nightbreaker +90%
TRAGEDIA!!! - najgorsze zarowki jakie mialem, gorsze od najzwyklejszych philipsow za 9zl
byly to pierwsze i ostatnie osramy w moich autach...
czyli czolowka stawki nadal sie nie zmienia:
1. philips blue vision
2. philips x-treme
3. philips gt-150
4. philips 3in1
akbi - 30-12-2008, 22:50
Krzyzak napisał/a: | TRAGEDIA |
a dlaczego???
Ja też z nich zrezygnowałem, bo mi padły po miesiącu, jadnak muszę przyznać, że świeciły dobrze ... a Ty czemu na nie narzekasz??
bostom - 31-12-2008, 00:13
Witam, dorzucając swoje cztery grosze do wątku, śmiało mogę polecić Philipsy GT150 na których przjeździłem ok 1,5 roku. Poległy jakiś miesiąc temu.
Inną rzeczą jaką bardzo polecam to w5w LED. Świtna spraw. Białe ładne swiatło i ani w przypadku kontroli drogowej, ani na przeglądzie technicznym nie było z tym problemów.
Wyglądają o niebo lepiej niż w5w Philipsa z niebieską bańka, które podobni miały dawać białe światlo co oczywiście było ściemą.
A z innej bajki, wiem że częśc osób mnie zaraz zlinczuje ale po GT150 miałem w samochodze xenony tj tani zestaw zarniki plus przetfornice. Rezultat? raz na zawsze wyleczylem się z wszystkich zwykłych zaroweczek dających niby to białe, niby to zblizone do xenonow światlo! Różnica w stosunku to GT 150 jest ogromna! Efekt jest po prostu wooow i nie mowie tutaj o efekcie wizualnym ale o komforcie jazdy.
Z punktu widzenai prawa nie jest juz tak różowo ale to juz zupelnei inny temat. Rozpisałem się juz w innym temacie więc nie będę się powtarzal.
fus8 - 31-12-2008, 09:22
ja też to przeszedłem jakieś dwa tygodnie temu OSRAM nightbreaker +90% wytrzymały prawie 8 tygodni od kupna.padły dzień po dniu (kosztowały 40pare złociszy) teraz testuję philips
Krzyzak - 31-12-2008, 09:26
akbi napisał/a: | Krzyzak napisał/a: | TRAGEDIA |
a dlaczego???
Ja też z nich zrezygnowałem, bo mi padły po miesiącu, jadnak muszę przyznać, że świeciły dobrze ... a Ty czemu na nie narzekasz?? |
Arku - jak pisalem, mam porownanie z wieloma zarowkami i te niby +90% wypadaja najgorzej
swieca blisko, slabo i na zolto... - zwyczajnie nie oplaca sie ich kupowac, bo swieca na poziomie zwyklych zarowek za 10zl
raczej nie jest to wina lamp, bo wczesniej mialem philips x-treme i swiecily 3x dalej
e-gen - 31-12-2008, 10:23
Od dwóch tygodni jeżdżę z Philipsami H4 NightGuide 3w1 (w InterCarsie 80 zł / komplet ze zniżką klubową) i jest dobrze, dużo lepiej niż poprzednio na zwykłych H4 - niemniej trzeba dbać o czystość reflektorów - żałuję że nie mam spryskiwaczy na lampy
BTW
Osobom które użytkują samochód z niehomologowanymi światłami xenonowymi, powinny być zabierane dowody rejestracyjne - lampa xenonowa to nie tylko żarówka i przetwiornica ...:axe:
czekoladka_1981 - 31-12-2008, 10:34
e-gen napisał/a: | Osobom które użytkują samochód z niehomologowanymi światłami xenonowymi, powinny być zabierane dowody rejestracyjne - lampa xenonowa to nie tylko żarówka i przetwiornica ...:axe: |
Dokładnie Tak jak w tym artykule;
http://motoryzacja.interi...-ksenony,992810
[ Dodano: 31-12-2008, 10:46 ]
bostom napisał/a: | śmiało mogę polecić Philipsy GT150 |
Takie miałam w poprzednim modelu, jak i w obecnym. Są naprawdę super
cns80 - 31-12-2008, 13:45
e-gen napisał/a: | Osobom które użytkują samochód z niehomologowanymi światłami xenonowymi, powinny być zabierane dowody rejestracyjne | A jak się tym chwalą na forum to powinny jeszcze dostawać RB.
mitring - 04-01-2009, 19:46
Aktualnie w Cari mam OSRAM NightBreaker. Faktycznie świecą żółtawo biorąc pod uwagę lipne lampy w Cari co w Oplu Astra F dawało radę idealnie. Teraz stoję przed wyborem i nie wiem co wybrać...
Codziennie robię sporo (wg mnie) bo ponad 120km
Jadę rano ok 6 czyli jest ciemno, wracam różnie teraz i o 5 już ciemno
Dlatego mam dylemat co wybrać:
Philips NightGuide
Philips Power2Night
Philips X-treme Power
Mam zboczenie na punkcie oświetlenia Chcę widzieć drogę.
pozdrawiam
Piotrek
Krzyzak - 04-01-2009, 20:49
mitring napisał/a: | Dlatego mam dylemat co wybrać:
Philips NightGuide
Philips Power2Night
Philips X-treme Power |
Patrzyles na moja liste? - z tych podanych wybralbym x-treme.
|
|
|