To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Programowanie pilota centralnego zamka

Dread87 - 30-10-2012, 16:07

bluecard88, po drugiej stronie schowka, ktory musisz wyciagnac, zeby dostac sie do bezpiecznikow kabinowych, jest rozpiska gdzie jaki bezpiecznik
bluecard88 - 30-10-2012, 16:19

Aha, no dziex. Rozumiem ,że "na plecach" schowka pasażera? Bo jeśli Ci chodzi o ten plastik pod fajera co go odkręcam ,żeby ujrzeć bezpieczniki to tam niema rozpiski. Jakiego oznaczenia mam szukać?
Juiceman - 30-10-2012, 16:26

bluecard88 napisał/a:
Bo jeśli Ci chodzi o ten plastik pod fajera co go odkręcam ,żeby ujrzeć bezpieczniki to tam niema rozpiski. Jakiego oznaczenia mam szukać?

masz rozpiskę.... na tym schowku co go wyjmujesz

bluecard88 - 30-10-2012, 16:28

Juiceman powiedz mi jak dla niedorozwinietego. Na tym plastiku pod fajerą czy na schowku pasażera(dyżym schowku) czu na tym malutkim schowku pod kierownicą?
Juiceman - 30-10-2012, 16:37

Małym schowku pod kierownicą.. czy Ty kiedykolwiek czytałeś instrukcje do Galanta?? Polecam ściągnąć pl. wersje z działu download i zajrzeć na stronę 155 tam masz wszystko ładnie rozpisane... :wink:
Dread87 - 30-10-2012, 17:08

bluecard88, lekko na lewo pod kierownica, obok klamki otwierajacej maske masz wyjmowany schowek, na "plecach", tudzież "potylicy", lub nawet na "odwrocie" schowka ktory wyciagniesz jest naklejona rozpiska bezpiecznikow
bluecard88 - 30-10-2012, 17:36

Dobra wyszło nie porozumienie :) Bo się zamotałem , chodziło mi o te pod kierownicą, tylko ja zawsze osłonę całą tą plastikową , a nie wyciągałem schowka, a to są jedne i te same bezpieczniki....już kapuje :) Ale do rzeczy, jednak okazało się ,że spalił mi się pod maską drugi od góry od lewej (czyli z ikoną oświetlenia) wymieniłem, no i lece przekręcam zapłon żeby radio sprawdzić i nic, wracam a on znowu spalony, więc wkładam następny nowy i idę właczyć tym razem oświetlenie wnętrza i nic, znowu spalony. Co może powodować zwarcie. Wszystko co zrobiłem to tylko połączyłem piny 1 i 4 ( sprawdzałem dziś powtórnie i nie pomyliłem pinów). A co by się stało jak bym piny pomylił? Nie mam pojęcia co to. Nie chcę na chwilę obecną do elektryka jechać bo skasuję mnie z 1,5-2 tyś koron;/ A może się okazać błachostka.
P.S czytałem manuala nie raz ;)

Juiceman - 30-10-2012, 18:19

Nie mówię o manualu tylko o instrukcji ;-) Co może robić zwarcie to wróżenie z fusów teraz, może podpinałeś coś nowego? może coś w instalacji zmieniałeś ?
bluecard88 - 30-10-2012, 18:44

No właśnie nic , nic nowego nic nie grzebałem w elektryce. Zero. Tylko te piny mostkowałem. Niema całego oświetlenia kabiny, radia, centralki. Dziwne ,że takie różne rzeczy działają na jednym bezpieczniku.
Marcino - 30-10-2012, 20:52

może zarówka lub czyjnik otwierani dzwi.....?
bluecard88 - 30-10-2012, 21:34

Marcino napisał/a:
może zarówka lub czyjnik otwierani dzwi.....?

Ze zwarcie robi? W dzien posprawdzam parę rzeczy, nie nawidzę jak coś sie dzieje z elektryką, duzo latania i sprawdzania;/

tomix - 17-11-2012, 17:56

Witam
Przed wypięciem aku miałem tak,że po otwarciu centralnego zamka pilotem,miałem 15sek.na przekręcenie kluczyka,badż otwarcie bagażnika,inaczej zamek zamykał sie ponownie sam.
Teraz opcja z otwarciem kufra celem dezaktywowania ponownego zamknięcia przepadła.
Pozostało mi tylko 15 sek. na przekręcenie kluczyka inaczej zamknie się ponownie.
Wiecie może jak przywrócić poprzednią funkcję?

Juiceman - 17-11-2012, 18:07

A nie 30 sek ;> Jak otwierasz drzwi/klape to pala sie w srodku swiatla ;>?
tomix - 18-11-2012, 16:04

Może i 30 sek.Dokładnie się nad tym nie zastanawiałem.Chodzi mi o to żeby po otwarciu kufra centralny mi się nie zamykał.
Oświetlenie wnętrza jak zwykle zapala mi się po otwarciu jakichś drzwi,lub gagażnika.Jednak nie deaktywuje to zalokowania zamka.

Juiceman - 18-11-2012, 16:25

W galantach jest tak, że jak otworzysz gala z pilota, natomiast nie otworzysz żadnych drzwi to po 30sek. Automatycznie auto się zamyka. Tj. tak jakby nie było żadnego sygnału który mówi iż drzwi/klapa(przynajmniej tak jest w przypadku kombi) są otwarte.... Tu bym się doszukiwał jakiejś usterki.