[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?
tomekrvf - 02-02-2009, 20:36
Radassss napisał/a: | chwila ja tu czegos nie rozumiem...
czy jesli material (plastik) jest twardy to oznacza ze jest marnej jakosci?? |
To jest wylansowane przez nasze mierne czasopisma motoryzacyjne. Jak jest test to musi byc zaznaczone że plastiki sa twarde lub miękkie. Jak twarde to be? Czy na tych plastikach się śpi?
Robson86 - 02-02-2009, 20:42
tomekrvf napisał/a: | To jest wylansowane przez nasze mierne czasopisma motoryzacyjne. Jak jest test to musi byc zaznaczone że plastiki sa twarde lub miękkie. Jak twarde to be? Czy na tych plastikach się śpi? |
No niby nie, ale przyjemniejsze sa plastiki miekkie. Nie spi sie, nie dotyka za czesto ale jak juz sie dotknie raz na miesiac czy przejedzie reka po miekkim materiale jakos tak bardziej "klasowo" i przyjemniej sie robi. Co nie oznacza ze twarde plastiki sa zle. Po prostu wole miekkie materialy wykonczeniowe
Pozdroo
Radassss - 02-02-2009, 21:10
to jak to tak jest, to w nubirze mialem bardzo miekkie plastiki
ale trzeszczaly niemlosciernie, i sie pselod aluminium z klamek odlepialo...
ale wg tego ze wszystko bylo mieciutkie to musze stwierdzic ze byly dobrej jakosci??
no to wg mnie cos tu nie halo jest...
Robson86 - 02-02-2009, 21:27
Radassss napisał/a: | ale wg tego ze wszystko bylo mieciutkie to musze stwierdzic ze byly dobrej jakosci?? |
Nie kazdy miekki plastik jest dobrej jakosci, nie kazdy twardy plastik jest dobrej jakosci.
Przyjemniejsze w dotyku sa bez watpienia miekkie plastiki
Pozdroo
sla - 02-02-2009, 21:48
Robson86 napisał/a: |
Nie kazdy miekki plastik jest dobrej jakosci, nie kazdy twardy plastik jest dobrej jakosci.
|
Dokładnie, struktura nie ma tutaj nic do rzeczy, zobacz plastiki np. w Volvo C30 lub Audi nawet A3 i zobaczysz jak wyglądają dobre plastiki zastosowane w samochodzie.
piomic - 02-02-2009, 21:55
Moja żona mówi, że to szczyt perswazji.
Wmówić facetowi, że miękkie jest lepsze, bo nie uwiera...
krzychu - 02-02-2009, 22:03
No to w takim razie od teraz wole te twarde plastiki
Krzychu
Anonymous - 02-02-2009, 22:09
piomic napisał/a: | Moja żona mówi, że to szczyt perswazji.
Wmówić facetowi, że miękkie jest lepsze, bo nie uwiera... |
To jest najbardziej konstruktywna wypowiedź!!! Pozdrów żonę.
kuman22 - 02-02-2009, 22:12
rozmowa jak na forum audi albo mercedesa czy lancera kupuje sie bo ma takie czy siakie plastiki? mialem okazje jezdzic mercedesem e 350 i doskonalej jakosci plastiki i wogole wykonczenie jak dlamnie nie sa w stanie przycmic mulowatego prowadzenia wyczucia ukladu kierowniczego i przelozenia ukladu kierowniczego ,ale ktos kto kupuje merca z dobrymi plastikami ma inne wymagania od nas (mam nadzieje) decydujacymi sie na lancera , czytajac tabelki w testach porownawczych np auto swiata zwracacie wuage bardziejh na czesc dotyczaca ergonimii i wnetrza czy moze wlasciwosci jezdnych? abstrachujac od tego ze autoswiat jak zwykle faworyzuje golfa v
piomic - 02-02-2009, 22:13
m4t3us2 napisał/a: | Pozdrów żonę. | A co Pan ma do mojej żony?!
Anonymous - 02-02-2009, 23:50
Sla,wracając do jakości plastików w nowym avensis za ponad 100tys.proponuję Ci podejść do najbliższego salonu i sprawdzić. Lancera porównałem do auta innego segmentu, gdyż jadąc Aurisem, zastanawiałem się po ilu kilometrach rozleci się to auto na naszych drogach.
Mazda6 faktycznie jest nieco lepsza, ale i droższa, natomiast nowa 3 jest tańsza i lepiej wykonana od 6, cóż za dziwna polityka? Reasumując w obecnych czasach panuje plastik, ale to nie znaczy, że nie spełni swojego zadania, zobaczymy za kilka lat co warte są nasze autka
Hubeeert - 03-02-2009, 01:24
Bastek77 napisał/a: | Sla,wracając do jakości plastików w nowym avensis za ponad 100tys | Za ile?????
Update- w tej chwili w UK oferowane są nówki (2008) za niecałe 12000 GBP
Pozdrawiam
Anonymous - 03-02-2009, 11:59
piomic napisał/a: | m4t3us2 napisał/a: | Pozdrów żonę. | A co Pan ma do mojej żony?! |
Absolutnie nic niestosownego. Po prostu dyskusja o twardości plastików nic nie wnosi, a czytając niektóre testy miałem wrażenie, że wraz z przyciskiem do obsługi komputera są cechami, które każą poważnie zastanowić się nad zakupem. (trochę wyolbrzymiam)
Jeśli chodzi o jakość to nie wiem według jakich cech ją oceniać – oczywiście w tym przypadku – sama twardość jest chyba wystarczająca. Czy ktoś chciał by jeździć Lancerem z gumową lub pluszową deską rozdzielczą?
Oczywiście zgodzę się ze wszystkimi, że materiały wykończeniowe nie są z najwyższej półki i prawdopodobnie nikt by się nie pogniewał za skórę, aluminium i karbon w cenie. Najważniejsze, iż wybór Lancera była dla mnie najlepsza propozycją w tym przedziale cenowym i segmentowym na rynku.
[ Dodano: 03-02-2009, 12:03 ]
Cytat: | Update- w tej chwili w UK oferowane są nówki (2008) za niecałe 12000 GBP |
wow!!! przy dzisiejszym kursie to prawdziwa okazja, szkoda tylko, że kierownica nie tam gdzie trzeba.
JCH - 03-02-2009, 12:09
m4t3us2 napisał/a: | piomic napisał/a: | m4t3us2 napisał/a: | Pozdrów żonę. | A co Pan ma do mojej żony?! |
Absolutnie nic niestosownego.... |
Eeee Panowie, rozczarowaliście mnie
Liczyłem na kontynuację cytatów z Klasyka. A leci to tak:
- Proszę pozdrowić żonę.
- A co Pana obchodzi moja żona?
- Guzik mnie obchodzi pańska żona. Uprzejmy chciałem być!
piomic - 03-02-2009, 15:18
Nie pamiętałem dosłownie...
|
|
|