To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Był CA4A jest EA5W

KucharZ - 06-07-2012, 23:29

Sveno auto stało pod drzewem, oprócz tego boku więc to je najprawdopodobniej uchroniło. Dlatego też nie piszę, żę grad był bezpośrednią przyczyną. Grad mógł zrobić punkt reszte zrobiły naprężenia. Ale to tylko takie moje gdybanie. Teraz trzeba poprostu to naprawić i już.
mkm - 06-07-2012, 23:50

Spaprana robota lakiernicza niestety :roll: .
Częsty widok na naszych ulicach.
Grad i duża różnica temperatur przyspieszyły to co zobaczyłbys za "jakiś" czas.

KucharZ - 07-07-2012, 13:54

mkm napisał/a:

Grad i duża różnica temperatur przyspieszyły to co zobaczyłbys za "jakiś" czas.

W pewien sposób cieszę się, że potwierdzasz moje przypuszczenia. Przynajmniej mam mniej wąpliwości czy się gdzieś, komuś nie naraziłem.

Dzisiaj byłem na wymianie złącz elastycznych (zdjęcia po wymianie zamieszczę jak bede miał auto następnym razem na podnośniku). Efekt jest, przynajmniej dla ucha :)
- krótkie 60x100
- długie 60x250

KucharZ - 12-07-2012, 10:42

KucharZ napisał/a:

Druga nie przyjemna sprawa to dzisiaj coś sie stało z instalacją gazową. Jadąc na klimie chciałem przyśpieszyć wciskając kick-down i tylko usłyszałem pikanie takie jakby gaz się skończył (wiem że jest). Zaznaczam, że na klimie bo prawdopodobnie dawka była za uboga i coś mogło nie wyrobić. Także w poniedziałek czeka mnie wizyta u gazowników bo i tak musze pojechać na przegląd i wymiane filtrów.

Wczoraj byłem u gazownika w tej sprawie. Okazało się, że reduktor nie trzymał ciśnienia. Podobno wada fabryczna. Reduktor został wymieniony na drugi taki sam po regeneracji. Gal znów śmiga tak jak powinien. :) Do tego zostały wymienione filtry i poprawiona została mapa.

kochajj - 12-07-2012, 17:12

lakier nie trzyma ma się spodniej warstwy...
major - 12-07-2012, 22:15

KucharZ napisał/a:
Okazało się, że reduktor nie trzymał ciśnienia

Jaki to reduktor?

KucharZ - 13-07-2012, 08:00

kochajj napisał/a:
lakier nie trzyma ma się spodniej warstwy...

Być może ;) . Pod koniec miesiąca będę rozmawiał na temat malowania. Teraz tylko mam nadzieję, żeby się nie pogorszyło.

major napisał/a:
Jaki to reduktor?

Scorpion GT

Kojec - 27-08-2012, 19:26

Hej,

mógłbyś podpowiedzieć gdzie i za ile zrobiłeś wymianę tylnych nadkoli?? Ja również muszę się powoli na to szykować i szukam kogoś komu powierzę swojego galan

Pozdro

KucharZ - 27-08-2012, 21:26

Kojec napisał/a:
Hej,

mógłbyś podpowiedzieć gdzie i za ile zrobiłeś wymianę tylnych nadkoli?? Ja również muszę się powoli na to szykować i szukam kogoś komu powierzę swojego galan

Pozdro

Ja robiłem u kolegi Bartka (Deejay-a). A cena do indywidualnego ustalenia, zależy ile do zrobienia i jak mocno zaawansowana korozja.

Pozdrawiam

KucharZ - 18-09-2012, 07:06

W miniony weekend Galant uczestniczył w ważnym wydarzeniu, więc i prezentować się musiał:

KucharZ - 18-09-2012, 19:06

Galant odjechał :( na szczęście tylko na pare dni. Będzie się lakierował. Efekty mam nadzieję zaprezentować w weekend, ale wszystko zależy od tego jak pójdą prace :lol:
deejay - 18-09-2012, 19:38

KucharZ napisał/a:
więc i prezentować się musiał:

Nareszcie umyty :P :mrgreen:

KucharZ - 18-09-2012, 20:54

deejay napisał/a:

Nareszcie umyty :P :mrgreen:

Na to też musiał znaleźć się czas :) udało sie go nawet nawoskować :D . Ale i tak się martwiłem jak się bede tłumaczył, że nie mam najczystszego samochodu, gdybyś przyjechał w sobote.

deejay - 18-09-2012, 20:56

Cytat:
Ale i tak się martwiłem jak się bede tłumaczył, że nie mam najczystszego samochodu, gdybyś przyjechał w sobote.

To mogłes pożyczyc mój :wink:

Hugo - 19-09-2012, 08:03

KucharZ napisał/a:
Będzie się lakierował.
Cały?