To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój pierwszy (i kolejne) samochód.

Lechfan - 30-07-2011, 12:44

Mithrill napisał/a:
Komp jest zamknięty w jakiejś szczelnej obudowie?

Pucha skręcona na 4 śrubki. Nie powiedziałbym, że jest hermetyczna. ;)
Jeśli chodzi o włączenie światła po otwarciu drzwi, to zrób to co napisał m6riano.
Też czasami zdarza mi się coś takiego. Poruszaj "guziczkami" które dociskają drzwi w momencie gdy je zmykasz.

Z innych rzeczy. Wczorajsza trasa Wrocław-Gdańsk-Wrocław ~1000km, bez problemów, ale to chyb oczywiste i nie ma się czym chwalić.
Na pochwałę zasługuje coś innego. Po pierwszych 140km jazdy, dotankowałem jeszcze raz do pełna i wynik jaki osiągnąłem jest bardziej niż satysfakcjonujący. Przy dwóch osobach i bagażach w dalszej części auta (położona tylna kanapa) wynik jaki osiągnąłem to 6,41l. :mrgreen:
Do tej pory myślałem, że tym autem osiągnięcie wyniku poniżej 7,5l jest niemożliwe. A dodać muszę, że nie była to jakaś typowo geriatryczna jazda tylko średnio 100km/h, wyprzedzanie, krótkie postoje w korku itd.

Mithrill - 30-07-2011, 13:45

U mnie musi być coś ciekawszego, bo jak otworzę drzwi, to zapala mi się kontrolka na liczniku i jak w tym momencie włączę oświetlenie kabiny (przy otwarciu drzwi), to kontrolka gaśnie, a lampka się nie zapala... może kabelek jest gdzieś przetarty i czasami zaskakuje?

6,4 litra?! :shock:
No to jest ładny wynik...

Krzyzak - 30-07-2011, 15:31

jak na 2.0 to ładnie
mój raz zszedł do 5.8 na 100 - powrót z Bieszczad przez Wawę i Olsztyn do Malborka...

kamilek - 29-08-2011, 21:23

Myślę że tutaj też powinienem umieścić fotki :)

Wrzuć swoje pozostałe foty (te 4 fajne) bo Gal wygląda na nich ŚWIETNIE!

I popraw masę na akumulatorze :P

Jogurt - 29-08-2011, 21:48

Lechfan, łądnie się na żywo białas prezentuje, za parę latek youngtimer jak się patrzy będzie. wygraliście coś w te piłkarzyki? w tym jednym meczu walczyłem tak ofiarnie aż mi się adidas rozkleił (mam nadzieję że go na darmo nie poświęciłem :wink: )
Lechfan - 30-08-2011, 10:34

Thx kamilek, wyręczyłeś mnie w tych fotkach, resztę na pewno wrzucę, tylko troszkę je zmniejszę, bo po 5min będą się ładowały. ; )

Dzięki Jogurt, w piłkarzyki wygraliśmy wszystkie mecze w tym finał z tego co pamiętam 6:2 :) Też niestety okupiłem to rozciętym palcem prawej nogi i zakwasem lewej do dzisiaj, ale fajnie było, także nie żałuję. :biggrin:

zbyszek05 - 30-08-2011, 12:38

lechfan...kocham takie galanty i łza w oku się kręci jak widzę że gdzieś niszczeją lub są w stanie agonalnym - w białym kolorze wygląda swietnie i są to juz też bardzo rzadkie autka ... pozdrawiam i bezawaryjnej jazdy
JarzynaOsw - 22-10-2011, 08:06

To są auta dla gości z klasą... Dbaj o niego.
Lechfan - 26-10-2011, 14:57

Dzięki Panie Jarzyna za miłe słowo i odkopanie tematu. : )
Korzystając z okazji zrobię mały up.

Biały przed i na zlocie:

Próbuję sobie przypomnieć jakąś ciekawą historyjkę, która przydarzyła się od ostatniego wpisu, ale niestety zawiodę was i nie uraczę żadną anegdotką. Tankuję, jeżdżę, wsio gra, nuuda normalnie... ;)
W okresie wakacyjnym biały pokonał ~4000km, raz w ciągu jednego dnia ponad 1500km, najmniejszych problemów.

Podobno zima się zbliża :roll:
W listopadzie zatem przeskoczę na zimówki i jeśli fundusz pozwoli to odświeżę je co nieco, ale na browary nie liczcie, kolor jaki mi chodzi po głowie jest za banalny.. :>

Lechfan - 18-11-2011, 12:45

No i stała się rzecz straszna! Wiedziałem, że kiedyś to nastąpi, ale spodziewałem się, że akurat na dwa dni przed zmianą kół...
W siadam dzisiaj do auta, przejeżdżam kawałek, gaszę, wysiadam, patrze, a tu:

ZAJUMALI MOJE ZAKRĘTKI NA WENTYLE!!! a miałem takie w kształcie kostek do gry. Chamstwo straszne! Będę teraz musiał szukać dziada który to zrobił!
a już myślałem, że spokojna zima będzie...

Trzymajcie kciuki, będę zdawał relacje na bieżąco.

Mithrill - 18-11-2011, 16:06

Ładne były i widocznie kogoś strasznie kusiły... w tym kraju jak czegoś nie przyspawasz, zanitujesz, wsadzisz za kratkę i pancerne szkło, to długo się tym nie pocieszysz.
Smutne.

k@rol - 01-12-2011, 16:54

piękny ten Twój Galant, fajny temat najlepszego z Miśkiem życzę...
Lechfan napisał/a:
ZAJUMALI MOJE ZAKRĘTKI NA WENTYLE

skąd ja to znam :evil:

Lechfan - 01-12-2011, 22:58

Dzięki k@rol i wzajemnie. :)

Zimy póki co nie widać, ale dziwnie czułbym się w grudniu na letnich oponach, to też zmieniłem.
Jako, że w zeszłym roku był czarny mat to w tym roku będzie biały połysk. Mnie osobiście bardziej się podoba (parę stron wcześniej zdjęcia sprzed roku, gdyby ktoś chciał sobie przypomnieć). Zdjęcia niestety jakością nie powalają, ale jak dorwę jakiś lepszy aparat to strzelę coś ciekawszego może.

I jeszcze bonusowa fotka ;)

Mithrill - 01-12-2011, 23:09

Biały zdecydowanie lepszy!
Wygląda super.

deejay - 01-12-2011, 23:11

Ach te E33 :twisted: !