[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Piszczy pasek od Alternatora.
marcinzam - 18-09-2012, 14:49
Arturro-86 napisał/a: | tomarek1 napisał/a: | Witam.
U mnie za takie "popiskiwanie" odpowiedzialne było koło pasowe,szczególnie rano na zimnym i na mieście gdy obroty nie miały więcej jak około 2,200 obrotów.Pomogła regeneracja koła.
Że winę miało koło pasowe było widać po pracy samego koła,wyraźnie biło na boki.
Pozdrawiam.
Tomek |
Wybaczcie Panowie, że piszę w temacie dotyczącym alternatora, aczkolwiek nigdzie nie znalazłem jakichś konkretnych informacji... najwyraźniej moje koło pasowe uległo rozwulkanizowaniu, widoczne są spore bicia, dodatkowo spadł pasek napędzający klimę i pompę wspomagania.
Szukam jakiegoś zakładu, gdzie takie koło można zregenerować - dzwoniłem do "TEDGUM", ale oni mają najbliższy termin dopiero na 12 października... nie uśmiecha mi się tyle czekać. Dostępność nowego jak i ich ceny to niezły kosmos, a używka też nie daje pewności
Jeśli znacie namiary na jakieś zakłady, które zajmują się taką robotą - bardzo proszę o informacje, będę bardzo wdzięczny |
Firma Febest produkuje zamiennik , napisz do http://www.e-pajero.pl/ na kiedy mogli by zamówić to koło bo towar idzie z niemiec . Numer tego koła Febest MDS-EUUE http://fe-best.de/index.p...pos=14&pid=6883
Cena w Hdmot 350 zł http://www.hdmot.pl/index...s-euue-md338320
Arturro-86 - 18-09-2012, 15:16
marcinzam napisał/a: | Arturro-86 napisał/a: | tomarek1 napisał/a: | Witam.
U mnie za takie "popiskiwanie" odpowiedzialne było koło pasowe,szczególnie rano na zimnym i na mieście gdy obroty nie miały więcej jak około 2,200 obrotów.Pomogła regeneracja koła.
Że winę miało koło pasowe było widać po pracy samego koła,wyraźnie biło na boki.
Pozdrawiam.
Tomek |
Wybaczcie Panowie, że piszę w temacie dotyczącym alternatora, aczkolwiek nigdzie nie znalazłem jakichś konkretnych informacji... najwyraźniej moje koło pasowe uległo rozwulkanizowaniu, widoczne są spore bicia, dodatkowo spadł pasek napędzający klimę i pompę wspomagania.
Szukam jakiegoś zakładu, gdzie takie koło można zregenerować - dzwoniłem do "TEDGUM", ale oni mają najbliższy termin dopiero na 12 października... nie uśmiecha mi się tyle czekać. Dostępność nowego jak i ich ceny to niezły kosmos, a używka też nie daje pewności
Jeśli znacie namiary na jakieś zakłady, które zajmują się taką robotą - bardzo proszę o informacje, będę bardzo wdzięczny |
Firma Febest produkuje zamiennik , napisz do http://www.e-pajero.pl/ na kiedy mogli by zamówić to koło bo towar idzie z niemiec . Numer tego koła Febest MDS-EUUE http://fe-best.de/index.p...pos=14&pid=6883
Cena w Hdmot 350 zł http://www.hdmot.pl/index...s-euue-md338320 |
Używał może ktoś tego koła Jakiej ono mniej wiecej jest jakości
Co do samego zamawiania - na stronie http://www.e-pajero.pl/ nie widze czesci do Galanta, pisać do nich, bo mogą mieć taniej? Bo w Hdmot towar wygląda na dostępny.
marcinzam - 18-09-2012, 16:09
Tak trzeba do nich pisać bo oni też w większości mają towar na zamówienie, mamy jeszcze u nich zniżkę to też trzeba im zaznaczyć przy zapytaniu
Arturro-86 - 18-09-2012, 16:27
Zamówić mogą, czas oczekiwania ok. 7 dni.
Zastanawia mnie tylko, jakiej jakości może być to koło - według sprzedawcy inne elementy gumowe to "dobry towar", klienci są zadowoleni... no ale wolałbym usłyszeć to jeszcze od kogoś innego oprócz osoby, która mi takie koło chce sprzedać
marcinzam - 18-09-2012, 18:23
Arturro-86 napisał/a: | Zamówić mogą, czas oczekiwania ok. 7 dni.
Zastanawia mnie tylko, jakiej jakości może być to koło - według sprzedawcy inne elementy gumowe to "dobry towar", klienci są zadowoleni... no ale wolałbym usłyszeć to jeszcze od kogoś innego oprócz osoby, która mi takie koło chce sprzedać |
ja jak narazie kupowałem tuleje i oslonę amortyzatora i powiem że są bardzo dokładnie wykonane jak w oryginale
Arturro-86 - 18-09-2012, 22:10
marcinzam napisał/a: | Arturro-86 napisał/a: | Zamówić mogą, czas oczekiwania ok. 7 dni.
Zastanawia mnie tylko, jakiej jakości może być to koło - według sprzedawcy inne elementy gumowe to "dobry towar", klienci są zadowoleni... no ale wolałbym usłyszeć to jeszcze od kogoś innego oprócz osoby, która mi takie koło chce sprzedać |
ja jak narazie kupowałem tuleje i oslonę amortyzatora i powiem że są bardzo dokładnie wykonane jak w oryginale |
Mam nadzieję, że takie koło będzie równie dobrze wykonane... jednak to jest element, który się kręci z zawrotnymi prędkościami... jak myślicie - producent dba o odpowiednie wyważenie takiego elementu Bo taka przykładowa regeneracja w TEDGUM kosztuje wlasciwie tyle samo co ten zamiennik, a przy regeneracji koło nie jest jeszcze dodatkowo wyważane
jacekxx - 18-09-2012, 22:43
Koło regenerowane w firmie Tedgum u kolegi Tomarek 1 rozsypało się po roku czasu. Może ten zamiennik wytrzyma dłużej. Kiedys kupiłem używane na allegro i wytrzymało jakieś 2000 kilometrów, teraz mam założony ten zamiennik z allegro. Jak narazie jest dobre ale ja bardzo mało jeżdżę.
Arturro-86 - 19-09-2012, 10:57
Jeszcze jedną ofertę znalazłem Link do alledrogo
Sprzedawca mówi, że to jakość oryginału, a ja już teraz nie wiem, czy brać tego FEBEST'a (de facto niemieckie części, więc jakość też powinna być dobra), czy koło japońskie
jacekxx - 19-09-2012, 14:15
Właśnie o tym kole pisałem. Trzeba w nim powiększyć główny otwór.Ja takie mam u siebie jak narazie jest dobre ale zrobiłem na nim dopiero około 1500 kilometrów.
dawido - 08-04-2013, 18:45
Witam,dzis rano po odpaleniu i skreceniu kol spadl mi pasek wspomagania.
Od jakiegos tygodnia dziwnie piszczy ale tylko przy rozruchu,potem cisza az do dzis.
Po ponownym zalozeniu i naciagnieciu piszczal tylko przy poruszaniu kierownica.
Wiec go znow naciagnalem ale wydaje mi sie ze juz wiecej nie mozna.
Kolo pasowe juz wymienialem ale ma lekkie wibracje.
Wymienic pasek?
robertdg - 08-04-2013, 19:08
Upewnij się czy koło pasowe jest sprawne, sprawdź pasek PK czy nie nosi uszkodzeń
dawido - 12-04-2013, 19:04
Wczoraj misiek znow pokazal na co go stac,a wlasciwie kolo pasowe.
przy predkosci ok 80 km zredukowalem na 3 bieg i po chwili halas.
Spadl pasek od wspomagania,uszkodzil pasek od klimy.
Co dziwne pasek od wspomagania jest caly,ten 2 natomiast strzepy.
Teraz kolo poszlo do spawania,bo juz trzeciego nie bede kupowac.
2 kolo zakupione jakis 1,5 roku temu,przejechalem z18 tyskm.
[ Dodano: 23-04-2013, 16:47 ]
Witam,mam kolo ale bije wiec tylko zalozylem pasek na alternator.
Moze wie ktos jaki symbol kola podejdzie do mojego auta,w manualu ciezko mi cos idzie.
frank_gr - 05-05-2013, 18:00
dawido napisał/a: | Wczoraj misiek znow pokazal na co go stac,a wlasciwie kolo pasowe.
przy predkosci ok 80 km zredukowalem na 3 bieg i po chwili halas.
Spadl pasek od wspomagania,uszkodzil pasek od klimy.
Co dziwne pasek od wspomagania jest caly,ten 2 natomiast strzepy.
Teraz kolo poszlo do spawania,bo juz trzeciego nie bede kupowac.
2 kolo zakupione jakis 1,5 roku temu,przejechalem z18 tyskm.
[ Dodano: 23-04-2013, 16:47 ]
Witam,mam kolo ale bije wiec tylko zalozylem pasek na alternator.
Moze wie ktos jaki symbol kola podejdzie do mojego auta,w manualu ciezko mi cos idzie. |
JA MAM TEN SAM PROBLEM, ALE ZAMOWIE OD AMERYKANSKIEJ WERSJI - NIE JEST AZ TAK DROGIE ALE BEDZIE NOWE.
Hugo - 13-05-2013, 22:23
Panowie i Panie jakiego klucza używacie do luzowania śruby rolki napinającej pasek alternatora? Płaska oczkowa 14 wyskakuje, a duża grzechotka z nasadką 14 mm COVAL się nie mieści przy podłużnicy. Oczkowa gięta 14 chyba da radę?
fj_mike - 13-05-2013, 23:05
Hugo napisał/a: | Płaska oczkowa 14 wyskakuje |
Najlepiej sześciokątna, nie powinna złazić.
Hugo napisał/a: | Oczkowa gięta 14 chyba da radę? |
Jeszcze lepiej.
|
|
|