Outlander I Ogólne - Powitania nowych Outlanderowców
tommay - 01-09-2010, 20:02
nie będziesz żałował... choć ten silnik 2.2... hmmm
skaut - 02-09-2010, 09:03
tommay napisał/a: | nie będziesz żałował... choć ten silnik 2.2... hmmm |
Tommay, polemika stara jak świat 2,0 DiD vs 2,2 DiD. Podjąłem taką decyzję koniec kropka. Nie zmienię samochodu przez najbliższe kilka lat, tym bardziej, że decyzja o zakupie tego konkretnego modelu oraz takiego a nie innego silnika była poparta gruntowną analizą potrzeb, oczekiwań i informacji, które zebrałem.
Również dzięki Wam - mitsumaniakom
tommay - 02-09-2010, 10:46
spoko, spoko, mój ahh spowodowany jedynie sentymentem a nie specyfikacją techniczną... zdania są podzielone oczywiście, jak zwykle...
ogólnie Outlander wymiata, i tego nikt nie podważy...
Maddox - 06-09-2010, 21:35
już półtora miesiąca ujeżdżam Outka, a nie przywitałem się z Wami.
WITAM Wszystkich i może parę fotek:
z przodu
z boczku
z tyłu
no i środek dobrze znany
mam nadzieję że te fotki wyszły i mają odpowiednią wielkość
miki72 - 11-10-2010, 14:35
Witam wszystkich ,
w sobote odbieram lub raczej mam odebrać nowiutkiego Instyl'a 2,0 DI-D. Czytajac forum nie do końca jestem przekonany czy to był dobry wybór. Zreszta czas pokaże. Odbieram go z Gezetu w Gorzowie Wlkp. Czy jest coś na co powinienem zwrócić szczególna uwagę. Wielkie dzięki za wszelkie rady
[ Dodano: 11-10-2010, 14:37 ]
Witam wszystkich ,
w sobote odbieram lub raczej mam odebrać nowiutkiego Instyl'a 2,0 DI-D. Czytajac forum nie do końca jestem przekonany czy to był dobry wybór. Zreszta czas pokaże. Odbieram go z Gezetu w Gorzowie Wlkp. Czy jest coś na co powinienem zwrócić szczególna uwagę. Wielkie dzięki za wszelkie rady
rezon - 11-10-2010, 15:14
miki72 napisał/a: | Czytajac forum nie do końca jestem przekonany czy to był dobry wybór. Zreszta czas pokaże. Odbieram go z Gezetu w Gorzowie Wlkp. Czy jest coś na co powinienem zwrócić szczególna uwagę. | Outek nie jest taki zły, a GEZET to dobry wybór. Poproś ich o pomiar grubości lakieru - robią to bez żadnych problemów, a dzięki temu możesz uniknąć uciążliwego udowadniania cudzych win.
Anonymous - 11-10-2010, 19:05
w gezet gorzów wlkp. odebrałem swojego w marcu. lakieru nie badałem ale mozesz u nich wynegocjować 10% rabatu na serwis. Mi taki zaoferowali , niby nie duzo ale zawsze cos. reszta ok, jak montujesz krate poproś ich żeby zamontowali ja po maksymalnym rozłozeniu tylnych foteli. Skróca ci mocowania od kraty dzieki temu pasażerowie z tyłu beda mieli pełen komfort.
miki72 - 12-10-2010, 09:09
dzięki za rady. Czujnikiem napewno sprawdzę. Co do rabaru to nic i nie da bo jestem z Łodzi i tu będe go serwisował. Z drugiej strony i tak dali juz sporo, a cena jak mi sie wydaje zdołowana na maxa. Co do kratki to cenna rada - tak właśnie zrobię
[ Dodano: 18-10-2010, 12:50 ]
w sobote odebrałem swojego outka i........ Jeśli chodzi o lakier to porażka juz w momencie odbierania miał delikatne ryski, cóż wodny lakier. Silnik jak juz czytałem zgadza się głośny jak ta lala. Sprawdziłem tez czujnikiem i jest OK. Kratke zamontowali zgodnie z zaleceniami - bardzo przyzwoicie bez ingerencji w plastiki. Ba nawet zostały fotele z III rzędu - szacunek. Mam tylko jedno pytanie. Facet zalecał wymianę oleju już po 1000-1500 km jako że niby opiłki zelaza w nowym silniku. Czy też mieliście takie zalecenia? Czy rzeczywiście należy dokonać tak szybkiej wymiany?
arturred - 19-10-2010, 13:28
Witam wszystkich,
od piątku jestem szczęśliwy (ale pechowym ) posiadaczem nowego Outka, 2,0 DI-D.
W sobotę jakiś koleś wjechał w moje zaparkowane autko na parkingu
Mam nadzieję, że na tym pech tego autka został wyczerpany,
rezon - 19-10-2010, 21:06
miki72 napisał/a: | Facet zalecał wymianę oleju już po 1000-1500 km jako że niby opiłki zelaza w nowym silniku. Czy też mieliście takie zalecenia? Czy rzeczywiście należy dokonać tak szybkiej wymiany? | Nie miałem, ale dla mnie ASO Mitsubishi w Boguchwale, gdzie kupowałem Outka nie jest wiarygodnym źródłem informacji. Nie ma konieczności przeglądu po 1000km. Opiłki to przecież filtr oleju wyłapuje. W Suzuki taki przegląd jest warunkiem gwarancji i jest to wyraźnie wpisane w papierach, ale przyczyna to raczej zalanie olejem o niższej trwałości (i cenie) przez fabrykę. Ja w Outku zmieniałem oleum po ok. 5kkm dla świętego spokoju bo był czarny - okazało się że TTTM już po 10km, nawet po płukaniu silnika.
regon - 19-10-2010, 21:21
[ Dodano: 18-10-2010, 12:50 ]
Facet zalecał wymianę oleju już po 1000-1500 km jako że niby opiłki zelaza w nowym silniku. Czy też mieliście takie zalecenia? Czy rzeczywiście należy dokonać tak szybkiej wymiany?[/quote]
co prawda mam benzyniaka ale też dostałem zalecenie aby wymienić olej po 2000 do 3000 km - co zrobiłem
mareklublin - 12-12-2010, 17:25
witam, jestem nowym posiadaczem Outka pierwszej generacji z przebiegiem 200000 2.0 z gazem, może macie jakiegoś dobrego mechanika w Lublinie który zaopiekował by się moim autem?:) pozdrawiam
Seichan - 12-12-2010, 18:08
Jeżeli szukasz mechanika w Lublinie, to zadzwoń do pana Sławka 505626836. Zna się na mitsu
Komarecki - 19-02-2011, 21:01 Temat postu: Outlander 2.0 rok:2006; 136KM Od 3 tygodni jestem posiadaczem Outlandera naprawdę przyjemne autko, mocy wystarczająco choć postaram się z czasem uwolnić dodatkowe zapasy mocy
Jak narazie to bardzo wiele negatywnych opinii słyszałem o kosztach zawieszenia, i podzespołów w autku po Lifcie, mam nadzieje ze nie będę miał okazji przekonać się o tym na własnej skórze.
A może tak jakiś wspólny wypad Outlanderowych Poznaniaków ? ? w weekendy poligon jest otwarty i można sobie rekreacyjną przejażdżkę zrobić
Anonymous - 06-07-2011, 13:31
Witam wszystkich Outlanderowcow. Autko fajne i mocne, ale w moim przypadku to pierwsze i ostatnie Mitsu w zyciu...
Moze ktos polecic jakis warsztat w Krakowie?
|
|
|