To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Różnice Sport Edition vs. Avance

sveno - 25-04-2016, 06:39

Wrzreprezentant napisał/a:
A ja zapytam. Czy na Szwajcarie auta roznily sie I w zasadzie why?
w zasadzie dalej były to te same auta. W Szwajcarii nie spotkałem SE, są tylko Elegance, Avance i przedlifty.
Na Szwajcarie szły inne wzory felg:
17"
i 15":

Poza tym Szwajcaria to dość specyficzny rynek: bogaty i wymagający klient.
Dlatego auta ze Szwajcarii są lepiej wyposażone (zazwyczaj) grzane szmaciane fotele to standard, podczas gdy na całą Europę podgrzewanie było połączone ze skórą.
To samo TCL i tempomat.

Avance nigdy nie miało szyberdachu, ale klient mógł domówić sobie zmianę zderzaka do wersji Elegance.

Wrzreprezentant - 25-04-2016, 08:38

Cytat:
te emblematy byly tylko po 2 lifcie mocowane. nie były we wszystkich galach

Po drugim to i tak nie mam :)

[ Dodano: 25-04-2016, 08:45 ]
sveno napisał/a:

Poza tym Szwajcaria to dość specyficzny rynek: bogaty i wymagający klient.
Dlatego auta ze Szwajcarii są lepiej wyposażone (zazwyczaj) grzane szmaciane fotele to standard, podczas gdy na całą Europę podgrzewanie było połączone ze skórą.
To samo TCL i tempomat.

Avance nigdy nie miało szyberdachu, ale klient mógł domówić sobie zmianę zderzaka do wersji Elegance.

Fakt.
Mam też 15" (jak na zdj) na zimówkach, TCL, oraz skóry grzane ale to oczywiste, natomiast chyba był domówiony pakiem Avance bo mam z szyber....
W drugim mam szmaty i mam grzane fotele.

sampler - 25-04-2016, 09:06

sveno napisał/a:

To samo TCL i tempomat.

Szedł jeszcze ASC + TCL tak jak u mnie

tresorex - 25-04-2016, 13:23

sveno napisał/a:

To samo TCL i tempomat.

Na Szwecję szły podgrzewane szare szmaciaki + TCL + tempomat + spryski lamp :)

Canavarg - 06-05-2016, 20:19

Mam Galanta w wersji Avance z 2002r.
Może mi ktoś powiedzieć czy pas przedni i wzmocnienie przednie będzie pasować z innych wersji np. Elegance, Sport?

No i przy okazji czy grill będzie jakiś z innej wersji się nadawał?

sveno - 06-05-2016, 21:18

Canavarg napisał/a:
Może mi ktoś powiedzieć czy pas przedni i wzmocnienie przednie będzie pasować z innych wersji np. Elegance, Sport?
pas przedni jest taki sam, belka pod zderzakiem inna, w Avance jest masywniejsza, ale spokojnie można zakładać z innych wersji, pasują.
Canavarg napisał/a:
tylko Avance grill, na zderzaku masz taki wąs na który zachodzi grill, po założeniu grilu z innej wersji ten wąs jest widoczny i nie wygląda to dobrze.
Canavarg - 06-05-2016, 21:31

Canavarg napisał/a:
tylko Avance grill, na zderzaku masz taki wąs na który zachodzi grill, po założeniu grilu z innej wersji ten wąs jest widoczny i nie wygląda to dobrze.[/quote]

Macie pojęcie gdzie go szukać? Nigdzie nie moge znaleźć.

sveno - 07-05-2016, 06:04

Canavarg, no niestety towar bardzo deficytowy, a jak już znajdziesz to w wysokiej cenie, np na allegro jest tylko jeden:
http://allegro.pl/galant-...6151345196.html

[ Dodano: 07-05-2016, 06:07 ]
ew pytaj tych co mają zderzak Avance do sprzedania:
http://allegro.pl/listing...ce-aut-1-5-0408

Ajron - 03-02-2018, 19:29

Nie chciałem zakładać nowego tematu na jedno pytanie, dlatego odświeżam ten.
Czy jeśli tylne drzwi nie mają oznaczeń Avance, oznacza to, że jest to wersja np. Nardi Torino z pakietem Avance (zderzaki i progi) albo, że ktoś sobie sam dokupił te elementy? Drzwi zawsze były oznaczone?

robertdg - 03-02-2018, 19:41

Oznaczenia były naklejane do topowych wersji wyposażenia, brak oznaczen może znaczyć, ze element byl malowany i pznaczenie nie zostalo przyklejone, albo ktos przekładal pakiet, tak wogóle oznaczenia na drzwiach wystepowaly po lifie, przed liftem oznaczenie wystepowało jako naklejka na tylnej klapie
Hugo - 03-02-2018, 19:59

Fakt, oznaczenia na tylnych drzwiach były po I lifcie w wersjach Avance, Comfort i Elegance, ale oznaczenia na tylnych klapach występowały również po I lifcie (naklejki Sport Edition i Avance).
Ajron - 03-02-2018, 20:12

http://allegro.pl/show_item.php?item=7145172378
Tu nie ma oznaczenia ani na drzwiach, ani na klapie, więc obstawiam przekładkę, po czym jeszcze to można poznać?
Sam zwróciłem uwagę na konsolę - to chyba ta ze Sport Edition, mam rację?
Cytat:
Od 2001 we wszystkich Galantach EAxx zaczęto stosować elementy z wersji Avance (SE poliftowe), a więc: bodykit, tapicerke foteli.

Ta informacja jednak kompletnie wybija mnie z toku myślenia i nie wiem, po czym mógłbym rozpoznać, co to za wersja :D

larelijux - 03-02-2018, 20:16

Wygląda jak Avance ze zdjętymi oznaczeniami z drzwi bądź wymienionymi drzwiami
Paweł84 - 03-02-2018, 21:02

Auto ze Szwajcarii nigdy nie miały oznaczeń wersji na drzwiach
Hugo - 03-02-2018, 21:02

Ajron napisał/a:
Od 2001 we wszystkich Galantach EAxx zaczęto stosować elementy z wersji Avance (SE poliftowe), a więc: bodykit, tapicerke foteli.
Bzdura.

[ Dodano: 03-02-2018, 21:04 ]
Ajron napisał/a:
http://allegro.pl/show_item.php?item=7145172378
To wersja na Szwajcarię i z tego co pamiętam one nie miały napisów AVANCE na tylnych drzwiach, ale na tylnej klapie chyba powinien mieć naklejkę Avance lub Sport.