[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Różnice Sport Edition vs. Avance
sveno - 25-04-2016, 06:39
Wrzreprezentant napisał/a: | A ja zapytam. Czy na Szwajcarie auta roznily sie I w zasadzie why? | w zasadzie dalej były to te same auta. W Szwajcarii nie spotkałem SE, są tylko Elegance, Avance i przedlifty.
Na Szwajcarie szły inne wzory felg:
17"
i 15":
Poza tym Szwajcaria to dość specyficzny rynek: bogaty i wymagający klient.
Dlatego auta ze Szwajcarii są lepiej wyposażone (zazwyczaj) grzane szmaciane fotele to standard, podczas gdy na całą Europę podgrzewanie było połączone ze skórą.
To samo TCL i tempomat.
Avance nigdy nie miało szyberdachu, ale klient mógł domówić sobie zmianę zderzaka do wersji Elegance.
Wrzreprezentant - 25-04-2016, 08:38
Cytat: | te emblematy byly tylko po 2 lifcie mocowane. nie były we wszystkich galach |
Po drugim to i tak nie mam
[ Dodano: 25-04-2016, 08:45 ]
sveno napisał/a: |
Poza tym Szwajcaria to dość specyficzny rynek: bogaty i wymagający klient.
Dlatego auta ze Szwajcarii są lepiej wyposażone (zazwyczaj) grzane szmaciane fotele to standard, podczas gdy na całą Europę podgrzewanie było połączone ze skórą.
To samo TCL i tempomat.
Avance nigdy nie miało szyberdachu, ale klient mógł domówić sobie zmianę zderzaka do wersji Elegance. |
Fakt.
Mam też 15" (jak na zdj) na zimówkach, TCL, oraz skóry grzane ale to oczywiste, natomiast chyba był domówiony pakiem Avance bo mam z szyber....
W drugim mam szmaty i mam grzane fotele.
sampler - 25-04-2016, 09:06
To samo TCL i tempomat.
|
Szedł jeszcze ASC + TCL tak jak u mnie
tresorex - 25-04-2016, 13:23
To samo TCL i tempomat.
|
Na Szwecję szły podgrzewane szare szmaciaki + TCL + tempomat + spryski lamp
Canavarg - 06-05-2016, 20:19
Mam Galanta w wersji Avance z 2002r.
Może mi ktoś powiedzieć czy pas przedni i wzmocnienie przednie będzie pasować z innych wersji np. Elegance, Sport?
No i przy okazji czy grill będzie jakiś z innej wersji się nadawał?
sveno - 06-05-2016, 21:18
Canavarg napisał/a: | Może mi ktoś powiedzieć czy pas przedni i wzmocnienie przednie będzie pasować z innych wersji np. Elegance, Sport? | pas przedni jest taki sam, belka pod zderzakiem inna, w Avance jest masywniejsza, ale spokojnie można zakładać z innych wersji, pasują.
Canavarg napisał/a: | No i przy okazji czy grill będzie jakiś z innej wersji się nadawał? | tylko Avance grill, na zderzaku masz taki wąs na który zachodzi grill, po założeniu grilu z innej wersji ten wąs jest widoczny i nie wygląda to dobrze.
Canavarg - 06-05-2016, 21:31
Canavarg napisał/a: | No i przy okazji czy grill będzie jakiś z innej wersji się nadawał? | tylko Avance grill, na zderzaku masz taki wąs na który zachodzi grill, po założeniu grilu z innej wersji ten wąs jest widoczny i nie wygląda to dobrze.[/quote]
Macie pojęcie gdzie go szukać? Nigdzie nie moge znaleźć.
sveno - 07-05-2016, 06:04
Canavarg, no niestety towar bardzo deficytowy, a jak już znajdziesz to w wysokiej cenie, np na allegro jest tylko jeden:
http://allegro.pl/galant-...6151345196.html
[ Dodano: 07-05-2016, 06:07 ]
ew pytaj tych co mają zderzak Avance do sprzedania:
http://allegro.pl/listing...ce-aut-1-5-0408
Ajron - 03-02-2018, 19:29
Nie chciałem zakładać nowego tematu na jedno pytanie, dlatego odświeżam ten.
Czy jeśli tylne drzwi nie mają oznaczeń Avance, oznacza to, że jest to wersja np. Nardi Torino z pakietem Avance (zderzaki i progi) albo, że ktoś sobie sam dokupił te elementy? Drzwi zawsze były oznaczone?
robertdg - 03-02-2018, 19:41
Oznaczenia były naklejane do topowych wersji wyposażenia, brak oznaczen może znaczyć, ze element byl malowany i pznaczenie nie zostalo przyklejone, albo ktos przekładal pakiet, tak wogóle oznaczenia na drzwiach wystepowaly po lifie, przed liftem oznaczenie wystepowało jako naklejka na tylnej klapie
Hugo - 03-02-2018, 19:59
Fakt, oznaczenia na tylnych drzwiach były po I lifcie w wersjach Avance, Comfort i Elegance, ale oznaczenia na tylnych klapach występowały również po I lifcie (naklejki Sport Edition i Avance).
Ajron - 03-02-2018, 20:12
http://allegro.pl/show_item.php?item=7145172378
Tu nie ma oznaczenia ani na drzwiach, ani na klapie, więc obstawiam przekładkę, po czym jeszcze to można poznać?
Sam zwróciłem uwagę na konsolę - to chyba ta ze Sport Edition, mam rację?
Cytat: | Od 2001 we wszystkich Galantach EAxx zaczęto stosować elementy z wersji Avance (SE poliftowe), a więc: bodykit, tapicerke foteli. |
Ta informacja jednak kompletnie wybija mnie z toku myślenia i nie wiem, po czym mógłbym rozpoznać, co to za wersja
larelijux - 03-02-2018, 20:16
Wygląda jak Avance ze zdjętymi oznaczeniami z drzwi bądź wymienionymi drzwiami
Paweł84 - 03-02-2018, 21:02
Auto ze Szwajcarii nigdy nie miały oznaczeń wersji na drzwiach
Hugo - 03-02-2018, 21:02
Ajron napisał/a: | Od 2001 we wszystkich Galantach EAxx zaczęto stosować elementy z wersji Avance (SE poliftowe), a więc: bodykit, tapicerke foteli. | Bzdura.
[ Dodano: 03-02-2018, 21:04 ]
Ajron napisał/a: | http://allegro.pl/show_item.php?item=7145172378 | To wersja na Szwajcarię i z tego co pamiętam one nie miały napisów AVANCE na tylnych drzwiach, ale na tylnej klapie chyba powinien mieć naklejkę Avance lub Sport.
|
|
|