Nasze Miśki - Miśki KaWu
Anonymous - 01-02-2012, 20:39
robertdg, teoretycznie racja, ale w praktyce do takiej roboty nawet nie trzeba jej wyciągać więc już o tym nie pisałem i tak dobrze że wogóle policzyli wyciągnięcie...
robertdg - 01-02-2012, 21:14
Derpin napisał/a: | ale w praktyce do takiej roboty nawet nie trzeba jej wyciągać | Ale jak już ktoś to uwzględnia, to tak jakby zaczynał i nie kończył
deejay - 01-02-2012, 21:21
Smieszne te 65 zł za 1 rbg , u nas w serwisie na blacharni stawka za 1 rbg to 140 zł
KaWu - 01-02-2012, 21:44
deejay, to jakby co, to bede bral wycene z twojego warsztatu
tomek84 napisał/a: | u mnie uszkodzenia jeszcze mniejsze |
Ale rocznik młodzszy i Avance, więc może trochę wyjśc grosza.
A z jakiego towarzystwa maja wypłacać
Tomek - 01-02-2012, 21:50
KaWu napisał/a: |
Ale rocznik młodzszy i Avance, więc może trochę wyjśc grosza. |
taaa, bo taki specjalista wie co to Galant, a co dopiero Avance
poza tym u mnie to tylko lakierowanie
Towarzystwo Allianz, tyle, że jeszcze troche poczekam na papier od policji 2-4 tygodni
Hugo - 01-02-2012, 21:54
deejay napisał/a: | Smieszne te 65 zł za 1 rbg | Normalne w wycenach ubezpieczalni. Dokładnie tyle samo mi policzyli debile z PZU ponad rok temu. Zadzwoniłem do ASO Mitsu w Zielonej Górze i 1 rbg blacharza to chyba było 160 zł.
Seichan - 01-02-2012, 22:12
tomek84 napisał/a: | Allianz |
Szczerze współczuję
Mam do nich bardzo pejoratywne nastawienie
KaWu - 01-02-2012, 22:50
Hugo napisał/a: | Zadzwoniłem do ASO Mitsu w Zielonej Górze i 1 rbg blacharza to chyba było 160 zł. |
I co, uwzględnili kwotę z twojego ASO
Tomek - 02-02-2012, 08:09
Seichan napisał/a: |
Szczerze współczuję
Mam do nich bardzo pejoratywne nastawienie |
dziękuję za pocieszenie
będę musiał liczyć na czyjąś pomoc po 1 wycenie ...
Seichan - 02-02-2012, 08:53
tomek84 napisał/a: | dziękuję za pocieszenie |
Walczę z nimi w sądzie...
tomek84 napisał/a: | będę musiał liczyć na czyjąś pomoc po 1 wycenie ... |
Daj znać
Hugo - 02-02-2012, 17:00
KaWu napisał/a: | I co, uwzględnili kwotę z twojego ASO | No co Ty... Raczyli łaskawie odpowiedzieć na zażalenie po 3 miesiącach, dopiero jak do nich zadzwoniłem i ich edit Gdyby nie to podejrzewam, że do dzisiaj nie dostałbym nic na piśmie. Facet z PZU mnie wyśmiał, po czym zaproponował żebym zszedł z tonu, bo rozmowa jest rejestrowana. Tak się współpracuje z ubezpieczalniami w tym dzikim kraju...
Edit: Wulgaryzm wykropkowany, nadal jest wulgaryzmem.
KaWu - 04-02-2012, 21:30
Cytat: | No co Ty... Raczyli łaskawie odpowiedzieć na zażalenie po 3 miesiącach, dopiero jak do nich zadzwoniłem i ich edit Gdyby nie to podejrzewam, że do dzisiaj nie dostałbym nic na piśmie. Facet z PZU mnie wyśmiał, po czym zaproponował żebym zszedł z tonu, bo rozmowa jest rejestrowana. Tak się współpracuje z ubezpieczalniami w tym dzikim kraju... |
Zobaczymy jak u mnie sie to potoczy. Po wyslaniu pisma w srode wieczor, wczoraj mialem telefon, ze do 5 dni zglosi sie do mnie ich technik zeby zrobic ogledziny auta.
KaWu - 17-02-2012, 22:47
Podziękowania koledze pplmr012, dzięki któremu wiem, iż mój jest drugim automatem (wg Vinu)
GERMANY SPEC U71 B P78B ROANNE RED 32U 11/1996.2 1997
Połączenie koloru nadwozia P78B z kolorem wnętrza 32U było wyprodukowane w ilości: 810 sztuk. 622 5FM/T i 188 4FA/T. Na rynki: AUSTRIA, BELGIUM, FINLAND, GERMAN, NETHERLAND, NORWAY, SWEDEN, SWISS w okresie od 1996.10.2 do 1997.11.1
W identycznym połączeniu można spotkać jeszcze diesla.
Opcja U71 produkowana na rynek: GERMANY SPEC w ilości 74 5FM/T oraz 23 4FA/T. Twój jest: drugi wśród 4FA/T
Cytat: | do 5 dni zglosi sie do mnie ich technik zeby zrobic ogledziny auta. |
Był w ub. tygodniu w środę, zrobił oględziny, zdjęcia chyba wszystkiego co się dało łącznie z pomiarem wysokości bieżnika w oponach i niestety cisza.
Po niedzieli będę dzwonić bo na emaile już nie odpisują .
KaWu - 18-02-2012, 00:28
z 29.03.2011 Kawu napisał/a: | Wyszło na jaw, ze konczy sie juz naciecie na tarczach Mikoda Akurat na dniach zrownalo sie z cala powierzchnia tarczy. Nie mierzylem wczesniej na jaka glebokosc bylo to naciecie.
Ale poki co jest nadal ok i zadnego bicia tarcz. |
Po prawie 11 miesiącach (od ostatniego wpisu o tarczach Mikoda) nacięcia są zjechane i bicia nadal nie ma. Wiec polecam do przedliftowych.
Dzis profilaktycznie sprawdziłem lewą stronę i grubość tarczy to ok 23,5 mm.
Nowa ma 24mm a do min. zużycia jest jeszcze 1 mm
Najciekawsze jest to, ze klocki byly kupione z autem i ciagle sa te same.
Sprawdzilem przed chwila i tak:
aktualny stan licznika = 230739 km
montaz tarcz (23.07.2009) = 193429 km,
wiec przednie tarcze przejechaly u mnie 37 310 km.
Przy okazji zauwazylem, ze peknieta-naderwana jest oslona koncowki drazka lewego. Mimo iz nie ma jeszcze bicia - trzeba bedzie ja wymienic.
I dzis zamontowalem wreszcie silowniki maski silnika. Niestety nie mialem juz czym foto pstryknac.
KaWu - 24-02-2012, 14:29
Cytat: | Był w ub. tygodniu w środę, zrobił oględziny, zdjęcia chyba wszystkiego co się dało łącznie z pomiarem wysokości bieżnika w oponach i niestety cisza.
Po niedzieli będę dzwonić bo na emaile już nie odpisują . |
Po 2 tygodniach raczyli przesłać kolejną wycenę.
DRUGA KALKULACJA
Co cieszy to to, że uznali wreszcie tkże zderzak. Ale oczywiście musili odjąć część lakieorwania bo z drugiej strony już jest obcierka heh.
Policzyli także de/-montaż czujników parktronika oraz dokładki tylnego zderzaka.
Co co czasów robocizny i ceny rbh - nic nie zmienili.
Dostałem tylko od nich informację, że mam prawo żądać wyższych stawek.
Mogę oddać auto do zakładu/serwisu i tam zrobić wycenę i przesłać do nich przed naprawą tą wycenę. Wtedy jak zaakceptują to będzie to bezgotówkowo.
|
|
|