[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Przegląd techniczny - gdzie, co i za ile ?
olsztyniak - 08-01-2010, 11:14
Tak czytam i czytam, nic nie znajduję o ASO w olsztynie(tylko w osobnym topicu, ale to był jeden przypadek), więc zapytam - jakie doświadczenia z tym ASO?
el_diablo - 08-01-2010, 11:54
bastek1 napisał/a: | pi pierszym przeglądzie, parexbud lublin
całość 600 zł
olej swój
z umyciem (choć się wzbraniali bardzo)
|
Tzn. w tych 600 zł olej, czy 600 zł + olej? A jak z przeglądem lakieru? Robili w cenie, dali jakiś wpis?
bastek - 08-01-2010, 13:53
600+olej...
filtr od klimy i tak bym wymienił...
od powietrza wahałem się, ale, co tam, raz się żyje
filtry jak wcześniej, ktos pisał
co do wpisu - wczoraj sypało, więc nie zdążyłem do domu po książeczkę, byłem bez.... niema wpisu, wdepnę za tydzień podbić
Pierre - 14-01-2010, 14:08
Dzisiaj za przegląd w Tychach ("Witpol") zapłaciłem 237 zł brutto: Robocizna + Filtr Oleju; Olej mailem swój, inne filtry nie wymieniane.
Lestat - 14-01-2010, 14:15
Pierre napisał/a: | Dzisiaj za przegląd w Tychach ("Witpol") | jak ogolne wrazenia odnosnie tego serwisu??
macior - 14-01-2010, 14:16
Pierre, napisz coś więcej o tym Witpolu - czy to jakaś alternatywa dla Krakowskich ASO?
Lestat - 14-01-2010, 14:25
macior, jesli myslisz o slasku to np w K-cach jest serwis - Moto - wymienialem tam olej po pierwszym 1500 km - olej+filtr+uszczelka wyszly mnie cos 350 zł (nie licza robocizny przy tej nieobowiazkowej wymianie). Jak sie orientowalem to bylo to najtaniej tutaj w poblizu nie wiedzialem wtedy jeszcze o Japan motors (Katowice) wiec nie wiem ile tam by bylo.
Moto juz bardzo dlugo funkcjonuje na rynku i mysle ze ma najdluzsze doswiadczenie z serwisow na Slasku.
Ogolne wrazenie jest takie ze trwalo to niecala godzinke i bylo wszystko ok. Tak patrzac na salony Mitsu to wydaje mi sie ze maja je jakies takie ubogie w sensie wyposazenia wnetrza, macie tez takie wrazenie?
macior - 14-01-2010, 14:33
ulrik napisał/a: | takie ubogie w sensie wyposazenia wnetrza | tam gdzie byłem (RMF i Gabra) to po prostu ciasno
a co do wyposażenia - jeśli miałoby być przez to drożej, to niech już zostanie tak jak jest
o Moto słyszałem owszem, że jest najprzyzwoiciej "w okolicy",
mam rok czasu się zastanawiać przed następnym przeglądem
Pierre - 14-01-2010, 14:43
ulrik napisał/a: | Pierre napisał/a: | Dzisiaj za przegląd w Tychach ("Witpol") | jak ogolne wrazenia odnosnie tego serwisu?? |
Wrażenia bardzo pozytywne, bardzo miła obsługa (także w zakresie ubezpieczeń - pani udzieliła mi różnych wskazówek gdzie dzisiaj najlepiej ubezpieczyć itp:). Przegląd trwał około 2h, w tym czasie pan z Serwisu przyszedł się mnie spytać czy nie chce może aby mi ustawili automatycznie włączane światła dzienne bo nie miałem tego:). Dodam jeszcze tylko, że w cenie był przegląd powłoki lakierniczej!
Lestat - 14-01-2010, 14:44
macior napisał/a: | a co do wyposażenia - jeśli miałoby być przez to drożej, to niech już zostanie tak jak jest |
Nie no jasna sprawa mi zeby plaszczyc tylek w oczekiwaniu wystarczylaby ryczka aczkolwiek zdziwilo mnie to ze jest tak ubogo
[ Dodano: 14-01-2010, 14:46 ]
Pierre, hmm no widzisz to moze faktycznie tam zawitam za rok
macior - 14-01-2010, 14:48
Pierre, dziękuję
cena atrakcyjna w rzeczy samej
Pierre - 14-01-2010, 14:50
macior napisał/a: | Pierre, napisz coś więcej o tym Witpolu - czy to jakaś alternatywa dla Krakowskich ASO? |
Hmm jeżeli chodzi o ceny to na pewno:) - w Krakowie za przegląd krzyknęli mi 1200 zł - oczywiście z wymiana wszystkiego ale mimo wszystko czytając forum wydaje mi sie to trochę drogo:). W Krakowie robiłem tylko szkodę i jestem jak na razie zadowolony ale to było z AC wiec było mi wszystko jedno:).
Uwex - 14-01-2010, 18:33
Byłem dziś na przeglądzie ( po roku ) w ASO w Rybniku . Czas - prawie 3 godz. Olej miałem swój ( Shell ) - bańki 4l + 1l. Weszło 4,2l , resztę dostałem oczywiście . Z filtrów wymiana tylko olejowego , powietrza i kabinowy przedmuchane ( były czyste - mały przebieg - tylko 8 tys. km. ) . Zrobiony przegląd nadwozia , dla mnie kawa .
Byłem 2 x zajrzeć na halę - nie robili problemu . Przeczyszczone hamulce , nasmarowane zamki i zawiasy , uzupełnione płyny itd . Aha - przetestowany akumulator - dostałem wykres . Zgłaszałem jedną rzecz - stuki przy rozruchu w środkowej części podwozia -
zrobione - trzeba było trochę inaczej ustawić uchwyt wieszaka układu wydechowego .
W sumie wszystko OK - jestem zadowolony . Cena - 350 zł .
Lestat - 15-01-2010, 07:39
Kurde to tyle ile ja zaplacilem za przeglad po 1500 km ale ja swojego oleju nie mialem...
stefanski83 - 15-01-2010, 10:56
ok koledzy mi zrobili przegląd ale chyba zapomnieli o tym tak zwanym oględziny karoserji niemam tam żadnej pieczątki i nic to jest wymagane miejsce jest niby co rok na przegląd gwarancja na blachy mi nie przepadnie?
|
|
|