To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Bicie przy hamowaniu

matek - 10-04-2012, 11:30

ja wymieniłem cały przód ( piasty,tarcze TRW , klocki TRW ) i po 8000km wydaje mi się ze zaczyna znowu lekko bić przy hamowaniu... ehh
ALEX-77 - 10-04-2012, 12:02

matek napisał/a:
ja wymieniłem cały przód ( piasty,tarcze TRW , klocki TRW ) i po 8000km wydaje mi się ze zaczyna znowu lekko bić przy hamowaniu... ehh

to za wczasu pomierz sobie bicie piast i tarcz bo albo pokrzywiłeś tarcze albo piasta podczas wciskania łożyska została skrzywiona a co za tym idzie z czasem przez taką zwichrowaną piastę zwichrujesz sobie tarcze ,miałem właśnie tak u siebie dałem mechanikowi wymienic łożysko bo huczało ,mechanik wprasował łozysko ale podczas wyciskania starego był mały problem i pokrzywił mi piastę dalej to juz pisałem wyżej.

czapelka - 02-04-2014, 21:06

Kolejna zagadka :)

Podczas hamowania od prędkości 30-0 km/h, a najwięcej przy toczeniu się auta z wciśniętym lekko hamulcem słychać jakby skrzypienie/tarcie metal o metal zgodne z ruchem koła. Miał ktoś coś podobnego, jaka była przyczyna ?

Dodam że tarcze, klocki przód wymieniane ok 4000 temu.

Zhan - 02-04-2014, 21:12

czapelka, sprawdź osłony tarcz czy nie są zbyt blisko.
adamos25 - 08-05-2014, 06:16

Przeczytałem cały temat i już w końcu nic nie wiem , a mianowicie w moim Misku przy normalnych prędkościach 50- 80 km przy hamowaniu występuje bicie i pulsuje pedał hamulca ale ABS się nie włącza chyba ze gwałtownie hamuje , ten stukot wydaje mi się pochodzi z prawego przedniego koła wczoraj przejrzałem to koło zmieniłem tarcze i klocki i to samo , i tekstów które tu na forum czytałem wynika ze problem tkwi jednak na tyle ? już zbaraniałem czy aż tak by te bicia przenosiło na przód ?? ,fakt jest taki ze jak auto stoi na ręcznym i się rusza spuszcza ręczny to po ruszeniu słychać takie walniecie metaliczne jakby ręczny puścił dopiero może trzyma na lince , ale podczas dalszej jazdy jest ok, a przy hamowaniu normalnym bez użycia rzecznego dalej pulsuje pedał i słychać stuki w obrębie prawego koła przedniego zastanawiam się czy nie zmienić tarcz hamulcowych z tyłu ??
Marcino - 08-05-2014, 08:26

Ręczny stuka bo się mogą zacinać szczęki.
adamos25 - 08-05-2014, 20:04

Tak podejrzewam ale co z tym pedałem i pulsowaniem ?????