Outlander II GEN Techniczne - Sprężyny wzmacniające
tomko - 16-05-2012, 22:37
ja rowniez uzywam tych niebieskich niemieckich wkladanych w srodek oryginalnych i potwierdzam SPRAWDZA SIE , auto nie dobija nie buja sie jak ponton i 'trzyma ' lepiej w winklach
fufaj3 - 17-05-2012, 20:24
witam
a czy ktos próbował spręzyny z 4007 lub c-crosser
bo mnie się wydaje że te samochody nie siedzą tak (chodzi o tył )
13zbyszek13 - 17-05-2012, 21:28
Czyli kwestia ceny, jak są takie same efekty to po co przepłacać.
xylen - 29-05-2012, 21:08
emil_d napisał/a: | mat109 napisał/a: | http://www.nexttime.pl/nexttime/pl/p/Komplet-2-tylnych-sprezyn-2-Medium-CRR-77/6294 |
dzięki |
Dzisiaj zamontowałem te Australijskie sprężyny i po testowej jeździe na wertepach a następnie załadowanym autem śmiało mogę potwierdzić że jeździ się lepiej , auto jest sztywniejsze, nie dobija. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Za kilka dni ruszam w długą trasę więc będzie okazja do przetestowania, kilka tysięcy zrobionych km potwierdzi czy to dobry wybór.
Spece w ASO też mówili że to dobre rozwiązanie.
fufaj3 - 30-05-2012, 20:02
ale czy ta sa 2 sprezyny czy 4szt
xylen - 30-05-2012, 20:58
fufaj3 napisał/a: | ale czy ta sa 2 sprezyny czy 4szt |
2 sztuki, tylko na tył
jmgmotocykle - 30-05-2012, 21:21
xylen napisał/a: | fufaj3 napisał/a: | ale czy ta sa 2 sprezyny czy 4szt |
2 sztuki, tylko na tył |
maja tez w ofercie na przód...
u mnie juz leżą sprężynki, dzisiaj też przyszły amorki kayaby gazowe , w przyszłym tyg. montaż... sam jestem ciekawy jak ten komplecik sie sprawdzi...
[ Dodano: 15-06-2012, 22:04 ]
czas na podsumowanie:
zainstalowane te sprężyny:
http://www.nexttime.pl/ne...ium-CRR-77/6294
w końcu auto stoi poziomo, a nie "ryjem" do góry - nie buja sie , nie dobija, zdecydowania bardziej "obliczalne".....
zainstalowałem gazowe amory Kayaba : przód + tył
brak skrzypienia, brak przechyłów na zakretach, nie nurkuje przy hamowaniu , nawet przy bardzo ostrym wejściu w zakret auto sie nie "wali" na bok tylko leci jak po szynach... nawet jak trakcja wchodzi do działania to przecyłu nie ma!!! przy przejeżdzaniu przez np leżącego policjanta lub inną większą nierównośc nie ma juz tego cholernego uderzenia (tak jakby dobiło zawieszenie) - same plusy i cena tez ok. (poniżej tysia za kpl.)
przy okazji wymieniłem przednie łaczniki stabilizatora... - to juz tak nadgorliwie - moje nie miały jeszcze luzów.
Piotr32 - 03-07-2012, 15:51
fufaj3 napisał/a: | witam
a czy ktos próbował spręzyny z 4007 lub c-crosser
bo mnie się wydaje że te samochody nie siedzą tak (chodzi o tył ) |
Kolego, mam C-Crossera i też siedzi. W najbliższym czasie będę zamawiał sprężyny wzmacniające.
jmgmotocykle - 11-07-2012, 22:44
uzupełnie wpis - sprawa wyszła po ok. 2 tyg. gdy stwierdziłem, że auto ciągnie w prawo - wiec pojechałem na "laserówkę" mysląc, że tylko zbieżnośc do poprawienia po wymianie przednich amorów - niestety .... musiałem mieć robiona pełną geometrię kół , i napisze tak: wszyscy którzy wstawili sprężyni inne niż ori maja do regulacji kąty!!!!! dodatkowy wydatek , ale co zrobić....
Piotr32 - 15-03-2013, 14:25
Dla wszystkich zainteresowanych.
Znalazłem w Polsce dostawcę sprężyn wzmacniających firmy MAD do naszych samochodów.
Koszt z dostawą 531 zł. Dziś złożyłem zamówienie. FV bez problemu. Dwa tygodnie czekania.
TomiF19 - 15-03-2013, 15:58
No to daj jakiś namiar, jego stronke, tel itd.
Bo też muszę wstawić dodatkowe sprężyny bo dupa siedzi i przy przyspieszaniu też idzie w dół
mike24 - 18-03-2013, 08:07
panowie... a czym można takie sprężyny montować jak outek jest jeszcze na gwarancji?
tomko - 18-03-2013, 10:33
mike24 napisał/a: | panowie... a czym można takie sprężyny montować jak outek jest jeszcze na gwarancji? |
nooo jesli jest na gwarancji to TYLKO ręcyma, po gwarancji mozna użyć niezbędnych narzędzi.
PS
przeczytaj zanim klikniesz "wyślij"
mike24 - 18-03-2013, 11:07
ok... no dobrze, więc sprostowanie... CZY można montowac takie dodatkowe sprężyny jak outek posiada jeszcze gwarancję
pytam bo chciałbym całe zawieszenie wymienić na proponowane na tym forum
rezon - 18-03-2013, 13:00
Jak wymienisz zawias to tracisz gwarancję na wymienione części. MMC już chyba wystarczająco ma przechlapane u byłych właścicieli Mitsu aby ryzykować unieważnianie gwarancji np. na napęd bo ktoś wymienił amortyzatory, ale tu niestety nigdy nie wiadomo jak importer się zachowa w konkretnym przypadku, a wygrać nawet wydawałoby się oczywistą sprawę w Sądzie nie jest łatwo i wymaga to dużo czasu.
|
|
|