Forum Dla Pań - skuteczna dieta
Morfi - 09-02-2010, 19:50
Blondi, I tak pierwszy przekrocze bariere xx kg. I się nie ciesz, że mnie wyprzedziłaś o 300 gram.
Znaczy tez się odchudzam Ale bardziej dla samego ruchu i samopoczucia. Ja potrzebuje tylko zrzucić 7 kg - 1,5kg juz za mną.
McDoune - 10-02-2010, 00:14
heh ja spadam z 92, obecnie 84,7, a docelowo ma być 76, ale nie jestem z tego powodu bardziej szczęśliwy, tez raczej wyłącznie z powodów zdrowotnych
koszmarek - 10-02-2010, 00:20
moja dieta czeka na ustabilizowanie się godzin posiłków. W tej chwili "dieta" którą stosuje to
zgłodnieć do śniadania(do 7-8.30), jeść odrobinę obiadu po 16 i, jak dotrwam do północy jak teraz, to ciamać ciasteczka owsiane popijając mlekiem.
A w dzień żyję stresem i szpitalem gdzie jedzenie średnio można spożywać.
a i zaczęłam brzuszki rano robić Zgodnie z zaleceniami cnsa. ciekawe co z tego wyjdzie.. przynajmniej do 17lutego tak będę działała...
gulgulq - 10-02-2010, 07:26
koszmarek napisał/a: |
a i zaczęłam brzuszki rano robić Zgodnie z zaleceniami cnsa. ciekawe co z tego wyjdzie.. przynajmniej do 17lutego tak będę działała... |
jak będziesz dużo i długo je robić wykończysz sobie kręgosłup
nie rób klasycznych brzuszków tylko odwrotne: plecy leżą, nogi do góry - mogą być ugięte w kolanach i góra/dół
zawsze można spróbować tego:
Cytat: | Połykają jaja glisty, aby zrzucić zbędne kilogramy
Osoby będące na diecie zostały ostrzeżone przez rządowych lekarzy, że mogą ryzykować życie połykając pasożytnicze robaki, które osiągają nawet 40 cm długości.
Miejski departament zdrowia poinformował, że chińskie serwisy internetowe oferują produkty, które zawierają potencjalnie śmiertelne pasożyty, jako środek utraty wagi bez zmniejszenia ilości spożywanego jedzenia.
Remedium na utratę wagi mają być jaja glisty – jednego z nicieni żyjących w jelitach. Robak osiąga długość ok. 40 cm w jelicie gospodarza i składa ok. 200 tysięcy jaj dziennie.
http://wiadomosci.onet.pl...gramy,item.html
|
cns80 - 10-02-2010, 08:17
gulgulq napisał/a: | jak będziesz dużo i długo je robić wykończysz sobie kręgosłup | Jak nie będziesz robić pełnych (czyli z oderwaniem odcinka lędźwiowego od podłoża) tylko krótkie to nic Ci nie będzie. Ja mam kręgosłup rozwalony we wszystkich możliwych płaszczyznach, a do tego 3 przepukliny międzykręgowe i prawdopodobnie wysychanie tych krążków między kręgami, a mimo wszystko brzuszki mi nie szkodzą
koszmarek - 10-02-2010, 08:19
gulgulq, śniadanie mam z głowy przez Twój cytat
to i tasiemca można hodować;p
Jassmina - 10-02-2010, 08:27
Mmmm... Nie dość, że schudniesz, to jeszcze ubogacisz życie wewnętrzne!
cns80 - 10-02-2010, 08:32
Jutro Tłusty Czwartek miśki Ja zamierzam żreć bez opamiętania
koszmarek - 10-02-2010, 08:35
Jaśka i będę miała swojego przyjaciela zawsze koło siebie
Cns a na spot trzeba będzie wtaczać? ja nie lubię pączków
sieegurd - 10-02-2010, 08:39
koszmarek napisał/a: | ja nie lubię pączków |
Ja też nie bardzo Wolę faworki
Jassmina - 10-02-2010, 08:40
Ja wszystko lubię!
A najbardziej jak się właśnie odchudzam...
koszmarek - 10-02-2010, 08:43
sieegurd napisał/a: | koszmarek napisał/a: | ja nie lubię pączków |
Ja też nie bardzo Wolę faworki |
oo faworki rewelacja! Moja babcia zawsze sama robi Znaczy z nami, bo nie to zdrowie, ale jak już robimy...
Morfi - 10-02-2010, 11:11
błąd
gulgulq - 13-02-2010, 21:09
dieta smalcowa działa
74.5 kg stuknęło dziś
Anonymous - 04-03-2010, 14:09
a propos diety
Kwintesencja wiedzy nt. diety i zdrowego trybu życia: Porady praktyczne w pytaniach i odpowiedziach.
Czy ćwiczenia przyspieszające pracę serca przedłużają życie?
- Twoje serce będzie bić tylko określoną ilość razy... tyle ile masz zapisane w genach i ani razu więcej... Nie marnuj więc tych uderzeń na ćwiczenia. W końcu wszystko się kiedyś zużywa. Przyśpieszanie pracy serca nie przedłuży ci życia. To tak jakby mówić, że przedłużysz życie samochodu żyłując silnik do upadłego. Chcesz żyć dłużej? Zdrzemnij się!
Czy należy jeść mniej mięsa, a więcej warzyw i owoców?
-Należy się temu przyjrzeć z logicznego punktu widzenia...
Co je krowa? W paszy ma zboże, kukurydzę i mnóstwo innych rzeczy. Czym jest ta zielenina? To warzywa! W takim razie stek z wołowiny jest niczym innym jak doskonałym mechanizmem do dostarczania do twego organizmu warzyw!
Potrzebujesz zboża? Wpierniczaj kurczaka. Natomiast wołowina zapewni ci 100% twojego dziennego zapotrzebowania na zieleninę.
Czy należy ograniczyć spożycie alkoholu?
-A niby czemu? Wino jest robione z owoców. Brandy to destylowane wino, co oznacza tylko, że zabierają wodę z owocowej masy i w ten sposób masz jeszcze więcej zdrowych pyszności. Piwo? Halo! Przecież to chmiel! Wódka? Żyto to zboże! Eeeeeeee..... nawet imberek powstaje z ziemniaków.
Czy smażone żarcie jest szkodliwe dla zdrowia?
-Olej powstaje z nasion warzyw. W dzisiejszych czasach jedzenie jest smażone na oleju roślinnym. Tak po prawdzie to żarcie w nim sobie pływa.
Jakim cudem więc większa ilość warzyw może ci zaszkodzić?
Czy robienie przysiadów pomoże mi stracić "oponkę" na brzuchu?
Absolutnie nie!!! Kiedy ćwiczysz mięśnie, to one się powiększają. Dlatego przysiady powinieneś robić tylko wtedy, gdy chcesz aby twój brzuch był większy.
Czy czekolada mi szkodzi?
-Czekolada to nasiona kakao! Kolejne warzywo! To najlepsze żarcie na świecie!
Czy pływanie wyszczupla? Czy pływanie jest dobre dla twojej figury?
-Zapytaj wielorybów!...
Mam nadzieję, że udało mi się wyjaśnić wszystkie wątpliwości jakie można mieć na temat jedzenia i diety. I proszę pamiętać... Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie do końca atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce, tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy ..., krzycząc... " ALE TO BYŁA JAZDA!"
|
|
|