To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

simon172 - 13-01-2010, 07:14

mazin napisał/a:
Panowie , rozumiem, że "obadaliście" sprawę wyboru alternatywnej nawigacji do outlanderów dokładnie - czy ktoś z Was zetknął się z urządzeniem, które poza GPS, kamerą, bluetoothem itd. oferuje możliwość wrzucenia na twardziela (albo dysk flashowy - są już przecież nawet 64 GB - a może i większe, choć pewnie diabelsko drogie) plików multimedialnych? Wystarczyłoby mi w zasadzie 10-20 GB, ale mile widziana byłaby możliwość wymiany na większy w przyszłości. Przeczytałem cały wątek, połaziłem po różnych forach i usenecie, ale nie znalazłem chińskiego wynalazku z twardzielem. Podpowiedzcie coś proszę.

:shock: Kolego najmniejszego problemu nie ma. Ja mam pendriva san disc o pojemności 32GB. Kupiłem go w zeszłym roku w mediamarkt za jakieś 280 PLN. Chyba w tym przypadku dysk nie jest potrzebny...
Pozdrawiam

mazin - 13-01-2010, 08:05

simon172 napisał/a:

:shock: Kolego najmniejszego problemu nie ma. Ja mam pendriva san disc o pojemności 32GB. Kupiłem go w zeszłym roku w mediamarkt za jakieś 280 PLN. Chyba w tym przypadku dysk nie jest potrzebny...
Pozdrawiam

Miałem na myśli hdd w technologii flash (czyli z interfejsem IDE czy SATA ;-) Pendrive zostaje oczywiście jako opcja, ale nie jestem przekonany po prostu, czy wszystkie chińskie cuda techniki poradzą sobie z taką partycją. No i wolałbym, żeby nic nie wystawało z deski podczas jazdy.

simon172 - 13-01-2010, 09:05

Ja nie widziałem takiego chińskiego urządzenia...
A jeżeli chodzi ci o to te urządzenie obsługuje takie dyski, to nie, nie obsługuje żadnych przenośnych dysków twardych. Osobiście rozwiązanie z pendrivem i kartami pamięci mi nie pzeszkadza. Poza tym i tak musiałbym użyć pena w celu przetransportowania danych do takiego dysku w samochodzie.. no ale co kto lubi to ma..
Pozdrawiam

Dora - 13-01-2010, 09:44

Mała pomyłka
mazin - 13-01-2010, 12:36

simon172 napisał/a:
Ja nie widziałem takiego chińskiego urządzenia...
A jeżeli chodzi ci o to te urządzenie obsługuje takie dyski, to nie, nie obsługuje żadnych przenośnych dysków twardych. Osobiście rozwiązanie z pendrivem i kartami pamięci mi nie pzeszkadza. Poza tym i tak musiałbym użyć pena w celu przetransportowania danych do takiego dysku w samochodzie.. no ale co kto lubi to ma..
Pozdrawiam

OK, dzięki, myślałem, że szukając różnych ustrojstw tego typu, ktoś się natknął. Co do transportu danych, to oczywiste, ale wolałbym mieć toto na dysku w czasie jazdy, niż wystającego pena z kokpitu. Mówię cały czas o wbudowanym dysku, nie o zewnętrznym. Być może rzeczywiście żaden Chińczyk na to nie wpadł jeszcze, pozostaje poszukać czegoś, co obsłuży kartę SD o takiej pojemności.

slaw425 - 14-01-2010, 19:01

Witam wszystkich!
od miesiaca jestem posiadaczem Outlandera II, a to moj pierwszy post, wiec prosze o wyrozumialosc. Przesledzilem caly ten temat i wlasnie zamowilem sprzet przez Was polecany przez Ipmart.com

Mam do Was pytanie, jak to jest z instalacja takiego zestawu i gwarancja na auto? Rozmawialem z goscmi z warszawskiego AutoGT i jedyna opcja to podobno 'Bariera Dzwieku', ale tam ceny odstrasza kazdego...Czy salon ma obowiazek mi zamontowac taki sprzet jak sie z nim do nich zglosze? Czy jak zamontuje w jakiejs innej firmie to trace gwarancje?

pozdrawiam
slaw425

mitsu00 - 14-01-2010, 19:09

A niby dlaczego masz stracić gwarancję? Na upartego teoretycznie możesz stracić gwarancję na radio które wymontowywujesz..... Ale to istna bzdura bo cała stacja komunikuje się z RF poprzez oryginalną szynę CAN więc nie robisz żadnej ingerencji w elektronikę auta tylko wpinasz sie w oryginalne kostki i wsjo hulalalala..... Daj znać jak chcesz zobaczyć jak to wygląda w realu. Widzę że jesteś ze stolycy. Chętnie pomogę ci z instalacją jeśli chcesz. Sam montowalem u siebie i wszystko pięknie chodzi.

P.S. Też serwisuję auto w AUTO GT i nikt się do niczego nie przyczepiał, a wiele napraw gwarancyjnych u nich juz wykonalem.

Pozdr.

kolak - 14-01-2010, 19:20

Panowie, czy ten sprzet : http://www.ipmart.com/mai...php?prod=149431

to jest ten sam co na stronie rofaudio.com, co Pani Jessica oferuje ?

w koncu dojrzewam do zamowienia :)

tylko czy zamawiam przez ipmart.com czy od Jessici ?

czy ipmart.com - bezpieczny sklep ?

mitsu00 - 14-01-2010, 19:28

kolak napisał/a:
Panowie, czy ten sprzet : http://www.ipmart.com/mai...php?prod=149431

to jest ten sam co na stronie rofaudio.com, co Pani Jessica oferuje ?

w koncu dojrzewam do zamowienia :)

tylko czy zamawiam przez ipmart.com czy od Jessici ?

czy ipmart.com - bezpieczny sklep ?

Kolego,

To nie jest ta stacja o której mówimy. To jest jakaś okrojona wersja bez RDS, tunera TV, sterowania z kierownicy etc. Stacja o którą chodzi kosztuje na tej stronie USD 785,49.

Pozdr.

kolak - 14-01-2010, 19:35

a te stacje co sa po 1000$, czym one sa roznia ?
mitsu00 - 14-01-2010, 19:39

Wszystkie informacje i specyfikacje masz podane na ich stronie.

Pozdr.

slaw425 - 14-01-2010, 21:09

mitsu00 dam napewno znac jak sprzet dojdzie, a jutro napisze do centrali mitsubishi i zobaczymy co odpowiedza, oczywiscie tez o tym napisze ;)
Anonymous - 14-01-2010, 21:13

Panowie
te stacje się niczym nie różnią wyjątkiem tego ze ipmart jest dystrybutorem a rof audio producentem...

slaw425 - 14-01-2010, 21:15

Panowie, mam jeszcze jedno pytanie, jak jakosciowo wygladaja zaglowki z ekranami lcd?
tomko - 15-01-2010, 08:20

dzisiaj dotrze do mnie sprzet "zanabyty" u Jessici w rofaudio.com, cena calosci wraz z wiazka do rockforda, kamera cofania oraz antena tv i przesylka 700 usd (ten lepszy model)
Celnicy wraz z agencja celna pobrali ode mnie dodatkowo 202 PLN. Cala zadyma trwala ok. 10 dni i dzisiaj montuje.

i najwazniejsze "mentorem' calej akcji byl SlaweK ktoremu serdecznie dziekuje za pomoc :lol:

juz po zabiegu :finga: niecale 3 h i dziala, zostala jedynie kamera cofania ale na to musze sobie zarezerwowac wiecej czasu :rolleyes:
Niezdecydowanym zdecydowanie polecam ten wydatek, zarabiste !!!