Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
simon172 - 13-01-2010, 07:14
mazin napisał/a: | Panowie , rozumiem, że "obadaliście" sprawę wyboru alternatywnej nawigacji do outlanderów dokładnie - czy ktoś z Was zetknął się z urządzeniem, które poza GPS, kamerą, bluetoothem itd. oferuje możliwość wrzucenia na twardziela (albo dysk flashowy - są już przecież nawet 64 GB - a może i większe, choć pewnie diabelsko drogie) plików multimedialnych? Wystarczyłoby mi w zasadzie 10-20 GB, ale mile widziana byłaby możliwość wymiany na większy w przyszłości. Przeczytałem cały wątek, połaziłem po różnych forach i usenecie, ale nie znalazłem chińskiego wynalazku z twardzielem. Podpowiedzcie coś proszę. |
Kolego najmniejszego problemu nie ma. Ja mam pendriva san disc o pojemności 32GB. Kupiłem go w zeszłym roku w mediamarkt za jakieś 280 PLN. Chyba w tym przypadku dysk nie jest potrzebny...
Pozdrawiam
mazin - 13-01-2010, 08:05
simon172 napisał/a: |
Kolego najmniejszego problemu nie ma. Ja mam pendriva san disc o pojemności 32GB. Kupiłem go w zeszłym roku w mediamarkt za jakieś 280 PLN. Chyba w tym przypadku dysk nie jest potrzebny...
Pozdrawiam |
Miałem na myśli hdd w technologii flash (czyli z interfejsem IDE czy SATA Pendrive zostaje oczywiście jako opcja, ale nie jestem przekonany po prostu, czy wszystkie chińskie cuda techniki poradzą sobie z taką partycją. No i wolałbym, żeby nic nie wystawało z deski podczas jazdy.
simon172 - 13-01-2010, 09:05
Ja nie widziałem takiego chińskiego urządzenia...
A jeżeli chodzi ci o to te urządzenie obsługuje takie dyski, to nie, nie obsługuje żadnych przenośnych dysków twardych. Osobiście rozwiązanie z pendrivem i kartami pamięci mi nie pzeszkadza. Poza tym i tak musiałbym użyć pena w celu przetransportowania danych do takiego dysku w samochodzie.. no ale co kto lubi to ma..
Pozdrawiam
Dora - 13-01-2010, 09:44
Mała pomyłka
mazin - 13-01-2010, 12:36
simon172 napisał/a: | Ja nie widziałem takiego chińskiego urządzenia...
A jeżeli chodzi ci o to te urządzenie obsługuje takie dyski, to nie, nie obsługuje żadnych przenośnych dysków twardych. Osobiście rozwiązanie z pendrivem i kartami pamięci mi nie pzeszkadza. Poza tym i tak musiałbym użyć pena w celu przetransportowania danych do takiego dysku w samochodzie.. no ale co kto lubi to ma..
Pozdrawiam |
OK, dzięki, myślałem, że szukając różnych ustrojstw tego typu, ktoś się natknął. Co do transportu danych, to oczywiste, ale wolałbym mieć toto na dysku w czasie jazdy, niż wystającego pena z kokpitu. Mówię cały czas o wbudowanym dysku, nie o zewnętrznym. Być może rzeczywiście żaden Chińczyk na to nie wpadł jeszcze, pozostaje poszukać czegoś, co obsłuży kartę SD o takiej pojemności.
slaw425 - 14-01-2010, 19:01
Witam wszystkich!
od miesiaca jestem posiadaczem Outlandera II, a to moj pierwszy post, wiec prosze o wyrozumialosc. Przesledzilem caly ten temat i wlasnie zamowilem sprzet przez Was polecany przez Ipmart.com
Mam do Was pytanie, jak to jest z instalacja takiego zestawu i gwarancja na auto? Rozmawialem z goscmi z warszawskiego AutoGT i jedyna opcja to podobno 'Bariera Dzwieku', ale tam ceny odstrasza kazdego...Czy salon ma obowiazek mi zamontowac taki sprzet jak sie z nim do nich zglosze? Czy jak zamontuje w jakiejs innej firmie to trace gwarancje?
pozdrawiam
slaw425
mitsu00 - 14-01-2010, 19:09
A niby dlaczego masz stracić gwarancję? Na upartego teoretycznie możesz stracić gwarancję na radio które wymontowywujesz..... Ale to istna bzdura bo cała stacja komunikuje się z RF poprzez oryginalną szynę CAN więc nie robisz żadnej ingerencji w elektronikę auta tylko wpinasz sie w oryginalne kostki i wsjo hulalalala..... Daj znać jak chcesz zobaczyć jak to wygląda w realu. Widzę że jesteś ze stolycy. Chętnie pomogę ci z instalacją jeśli chcesz. Sam montowalem u siebie i wszystko pięknie chodzi.
P.S. Też serwisuję auto w AUTO GT i nikt się do niczego nie przyczepiał, a wiele napraw gwarancyjnych u nich juz wykonalem.
Pozdr.
kolak - 14-01-2010, 19:20
Panowie, czy ten sprzet : http://www.ipmart.com/mai...php?prod=149431
to jest ten sam co na stronie rofaudio.com, co Pani Jessica oferuje ?
w koncu dojrzewam do zamowienia
tylko czy zamawiam przez ipmart.com czy od Jessici ?
czy ipmart.com - bezpieczny sklep ?
mitsu00 - 14-01-2010, 19:28
kolak napisał/a: | Panowie, czy ten sprzet : http://www.ipmart.com/mai...php?prod=149431
to jest ten sam co na stronie rofaudio.com, co Pani Jessica oferuje ?
w koncu dojrzewam do zamowienia
tylko czy zamawiam przez ipmart.com czy od Jessici ?
czy ipmart.com - bezpieczny sklep ? |
Kolego,
To nie jest ta stacja o której mówimy. To jest jakaś okrojona wersja bez RDS, tunera TV, sterowania z kierownicy etc. Stacja o którą chodzi kosztuje na tej stronie USD 785,49.
Pozdr.
kolak - 14-01-2010, 19:35
a te stacje co sa po 1000$, czym one sa roznia ?
mitsu00 - 14-01-2010, 19:39
Wszystkie informacje i specyfikacje masz podane na ich stronie.
Pozdr.
slaw425 - 14-01-2010, 21:09
mitsu00 dam napewno znac jak sprzet dojdzie, a jutro napisze do centrali mitsubishi i zobaczymy co odpowiedza, oczywiscie tez o tym napisze
Anonymous - 14-01-2010, 21:13
Panowie
te stacje się niczym nie różnią wyjątkiem tego ze ipmart jest dystrybutorem a rof audio producentem...
slaw425 - 14-01-2010, 21:15
Panowie, mam jeszcze jedno pytanie, jak jakosciowo wygladaja zaglowki z ekranami lcd?
tomko - 15-01-2010, 08:20
dzisiaj dotrze do mnie sprzet "zanabyty" u Jessici w rofaudio.com, cena calosci wraz z wiazka do rockforda, kamera cofania oraz antena tv i przesylka 700 usd (ten lepszy model)
Celnicy wraz z agencja celna pobrali ode mnie dodatkowo 202 PLN. Cala zadyma trwala ok. 10 dni i dzisiaj montuje.
i najwazniejsze "mentorem' calej akcji byl SlaweK ktoremu serdecznie dziekuje za pomoc
juz po zabiegu niecale 3 h i dziala, zostala jedynie kamera cofania ale na to musze sobie zarezerwowac wiecej czasu
Niezdecydowanym zdecydowanie polecam ten wydatek, zarabiste !!!
|
|
|