Nasze Miśki - Bandyta
Bartek - 30-03-2010, 18:12
Rafal_Szczecin napisał/a: | bo komplet Toyo, ktory kosztowal 2500zl |
Co to za Toyo?
Za komplet 225/45 R17 94Y PXT1R zapłaciłem 1600 zł
Rafal_Szczecin napisał/a: | do wyrzucenia , po przejechaniu jakis 35-40tkm |
I tak dużo przejechałeś - to opona która ma kleić do drogi, a nie starczać na pierdyliard km.....
Rafal_Szczecin - 30-03-2010, 20:05
Bartek napisał/a: |
Co to za Toyo?
Za komplet 225/45 R17 94Y PXT1R zapłaciłem 1600 zł |
proxes t1r, na tamten czas tyle kosztowal Bartek napisał/a: |
I tak dużo przejechałeś - to opona która ma kleić do drogi, a nie starczać na pierdyliard km..... |
to fakt, kleila sie niesamowicie, jak wiadomo, cos za cos
z nowosci, dwa dni temu gosciu obok pokazuje mi,zebym otworzyl szybe i mowi, ze swieca mi sie wsteczne , jak sie okazalo gal jadac do przodu swiecil wstecznymi okazalo, sie, ze czujnik w skrzynii powiedzial papa, zamowiony nowy, jak sie okazuje ori hjundaja , koszt bagatela 28pln
Bartek - 31-03-2010, 17:13
Ja kupiłem 09.2008, poleżały w garażu do 05.2009, kiedy mogłem taki sam kpl. mieć za 1800 zł (też DOT ok. 2208 )
Owczar - 01-04-2010, 09:14
Tak to już jest z oponami. Miękka opona, lepsza przyczepność, ale ścieralność większa. Trzeba znaleźć konsensus dla swoich potrzeb
Odnośnie cen... Byłem przekonany, że kupując zimą letnie oponki będzie taniej, a to jednak nieprawda Na szczęści zimą kupiłem okazyjnie, więc nie przepłaciłem... Ale gdybym brał tydzień wcześniej to byłbym w plecy...
Rafal_Szczecin - 20-04-2010, 12:10
alusy juz jakis czas temu wrocily z prostowania, i jezdza na samochodzie, ktory z nimi prezentuje sie duzo bardziej okazale ,teraz zaluje,ze nie kupilem 4 szt nankangow, bo jezdzi sie na nich naprawde przyzwoicie, nie szumia, na suchym trzymaja zadawalajaco,zobaczymy ,jak na mokro
w miedzy czasie doszly mgielkowe spryskiwacze na szyby.
w przyszlym tygodniu auto laduje u lakiernika, co by doprowadzil dziubek do takiego stanu jaki ma byc .
powoli koncza sie klocki hamulcowe, wiec trzeba bedzie zalozyc kolejny komplet ATE do mikod
licznik wskazuje 291 300, tak wiec wielkimi krokami zblizamy sie do 3 z przodu
zawieszeniowo wszystko jak najbardziej wporzadku, osiagi rowniez sie nie zmienily, za to, koszt utrzymania auta zdecydowanie spadl
Rafal_Szczecin - 25-04-2010, 12:50
zmiana klockow nie poszla tak jak trzeba .
zamiast zrobic to w 40 minut, cala operacja zajela lacznie 4 godziny .
sruba w jarzmie postanowila sie zapiec i peknac , trzeba bylo wyciagac jarzmo, nawiercac pozostalosc, jednoczesnie tak by nie uszkodzic jarzma ( w sensie nie wywiercic za duzej dziury), calosc zrobiona tak, ze udalo sie wyjac czesc sruby. nastepny dzien to oczekiwanie na zestaw naprawczy ( w sensie dwie sruby, gumki i smar ) , wszystko zalozone i gal lata.
pierwszy zestaw klockow nie zrobil na mikodzie wiekszego znaczenia, tarcza praktycznie nie zuzyta.
sroda - lakiernik i wtedy foto galora na letnim obuwiu
fj_mike - 25-04-2010, 15:53
Przeczytane od deski do deski. Szkoda miska zimą, u mnie też nie obyło się bez strat - popękany zderzak i osłona silnika poszła się kochać.
Rafal_Szczecin napisał/a: | nastepny dzien to oczekiwanie na zestaw naprawczy |
Jaki zestaw naprawczy kupiłeś? Quickbreak?
KaWu - 26-04-2010, 13:47
Rafal_Szczecin napisał/a: | pierwszy zestaw klockow nie zrobil na mikodzie wiekszego znaczenia, tarcza praktycznie nie zuzyta |
jaki przebieg klocki wytrzymaly Klocki Ate
Maciek - 26-04-2010, 14:48
KaWu napisał/a: | jaki przebieg klocki wytrzymaly |
No przebieg przebiegiem ale ilość ostrych shamowań
Rafal_Szczecin - 26-04-2010, 15:06
KaWu napisał/a: | jaki przebieg klocki wytrzymaly Klocki Ate |
ok 30-35tkm Maciek napisał/a: | No przebieg przebiegiem ale ilość ostrych shamowań |
to druga kwestia
KaWu - 27-04-2010, 08:50
Rafal_Szczecin, zmierz od razu ile 0,x mm tarczy zebral komplet klockow.
Jak bede zmienial u siebie to bedzie porownanie.
jkrzysztof80 - 27-04-2010, 09:13
Wracając do opon to jakiś tydzień temu kupiłem je sobie kosztowały mnie ok 290 funtów i mówicie, że są do bani?
Rafal_Szczecin - 28-04-2010, 20:06
trasa szczecin-->szwecja-->szczecin odbyla sie bez problemow samochod o godzinie 16 pojawil sie na posesji P.Sławka ( lakiernika ) ,w celu zrobienia mordki. p.Slawek powiedzial ,ze jezeli sie uda, to jest szansa ,ze samochod wyjedzie jeszcze przed dlugim weekendem,jezeli nie, to juz wiadmo, ze po Cytat: | Rafal_Szczecin, zmierz od razu ile 0,x mm tarczy zebral komplet klockow.
Jak bede zmienial u siebie to bedzie porownanie. |
no niestety, troszke za pozno ,ale jest jeszcze szansa, ze jak odbiore samochod, to zdejme felge i pomierze tarcze.
stary alfer - 28-04-2010, 20:24
Rafal_Szczecin napisał/a: | o godzinie 16 pojawil sie na posesji P.Sławka ( lakiernika ) ,w celu zrobienia mordki. p.Slawek powiedzial ,ze jezeli sie uda, to jest szansa ,ze samochod wyjedzie jeszcze przed dlugim weekendem,jezeli nie, to juz wiadmo, ze po |
Raf, musisz mieć już grube rabaty
Maciek - 29-04-2010, 10:41
stary alfer napisał/a: | Raf, musisz mieć już grube rabaty |
Rafi by wolał portwel Bo by się o rabaty nie pytał. Rafal_Szczecin napisał/a: | trasa szczecin-->szwecja-->szczecin |
A jak spalanie gaziora w trasie?
|
|
|