[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja - Radio 2DIN - Lancer CYxA
prosto - 31-03-2012, 17:41
a gdzie moge kupic tego MMCS, po ile ? i czy mozna montaz poza serwisem ? i jakas specyfikacja tego urzadzenia by sie przydala
Trik - 31-03-2012, 17:55
prosto napisał/a: | a gdzie moge kupic tego MMCS, po ile |
Orginalna nawi od MMC w salonie kosztuje ok 13000pln ale jak poszukasz to na Alledrogo można znaleźć za 2000. Montaz poza serwisem, znaczy w grażu, wydaje się bez problemowy, chyba że trzeba coś jescze właczyć przez ETACS. Ja zwykłego Rockforda wstawiłem w 15 min, a na elepśtronice zupełnie się nie znam.
[ Dodano: 31-03-2012, 17:59 ]
http://allegro.pl/mitshub...2237129012.html
Nawet taniej niż ta chińszczyzna z twego linku
prosto - 31-03-2012, 18:32
no wlasnie nowych nigdzie na necie poki co nie widze, a uzywka to chyba troche ryzyko zeby wydac 2tys zl i nie miec zadnej gwarancji i sprzet np po miesiacu sie sypnie ;/
DjQuest - 31-03-2012, 21:39
Zobacz prezentację obsługi to sam sobie odpowiesz czy warto. Dla Mnie strasznie wolno to chodzi i w czasie jazdy mozna dostac białej goraczki .
http://www.facebook.com/p...218902104862848
mazin - 31-03-2012, 21:49
A w moim można zrobić tak
http://www.youtube.com/watch?v=rMBgllSn9Oc
prosto - 01-04-2012, 11:40
mazin a ile dales za taki bajer ? i czy byly problemy z montazemm ?
mazin - 01-04-2012, 12:02
prosto napisał/a: | mazin a ile dales za taki bajer ? i czy byly problemy z montazemm ? |
1600 za używkę (od gościa, który montuje i naprawia systemy audio) + $56 za ramkę z przesyłką + 10 zł za kostkę do lancera. W komplecie miałem antenę GPS, mikrofon, dwie wiązki (tzw power i audio). Do tego dokupiłem jeszcze wzmacniacz za 349 i głośnik za 250 + samodzielnej konstrukcji obudowa na subwoofer i kamerka cofania. Całość wyszła trochę ponad 2,5 tys. Montaż zleciłem firmie co kosztowało dodatkowo, zamontowali mi też dodatkowe gniazdo zapalniczki, antenę CB w dachu i pare innych pierdółek, ale poza kamerą cofania mógłbym go przeprowadzić samodzielnie.
Samo radio jest na allegro , jeżeli nie montujesz kamery cofania lub jeśli umiesz to zrobić (chodzi głównie o rozebranie plastików klapy) i nie przewidujesz wzmacniacza i subwoofera, to nie będzie drogo. Jeśli głośniki fabryczne i bez suba, to zamontujesz sam w godzinę mniej więcej bez wcześniejszego doświadczenia.
prosto - 01-04-2012, 12:57
wielkie dzieki za wyczerpującą odpowiedz radia zaraz poszukam, a wzmacniacz i subwofeer mam akurat z poprzedniego samochodu, i są baardzo dobre wiec bede montowac, z tym ze wlasnie pierw wymiana tego "radia" . a problemow nie miales zadnych skoro to uzywka ? a skoro ramke kupowales za $, to rozumiem ze w Polsce nie mozna bylo dostacc, czy poprostu taniej wyszlo ? na ebay'u znalazles ?
mazin - 01-04-2012, 13:25
prosto napisał/a: | wielkie dzieki za wyczerpującą odpowiedz radia zaraz poszukam, a wzmacniacz i subwofeer mam akurat z poprzedniego samochodu, i są baardzo dobre wiec bede montowac, z tym ze wlasnie pierw wymiana tego "radia" . a problemow nie miales zadnych skoro to uzywka ? a skoro ramke kupowales za $, to rozumiem ze w Polsce nie mozna bylo dostacc, czy poprostu taniej wyszlo ? na ebay'u znalazles ? |
Problemów nie miałem żadnych, trzeba trochę poszperać w sieci -polecam forum avica i peb.pl, jest wszystko o montażu i aktualizowaniu firmware oraz map, tudzież modach, nieoryginalnych nakładkach softwarowych itp.
Producentów ramek jest dwóch - metra i scosche. W Polsce do kupienia tylko metra i to jest wielki błąd, bo nie dość że droższa, brzydsza to jeszcze w upale się rozłazi. Wal od razu na ebaya po scosche albo po oryginalną od mitsu, ale ta jest jeszcze droższa. Co od radia to nie upieram się przy tym modelu, dzisiaj sa z pewnością lepsze, ten ma po prostu dobra relację jakości do ceny. Sprawdź tez moje wcześniejsze wypociny w niniejszym wątku.
cybermitsu - 20-08-2015, 08:16 Temat postu: Zmiana audio Sportback `09 Drodzy Forumowicze,
Poniewaz firmowe audio irytuje mnie nie miłosiernie i zbieram sie do zmiany na coś lepiejgrającego w pierwszysch słowach chciałbym zapytać czy macie coś do polecienia. Sprzęt którego poszukuje to 2Din`owe radio z możliwością zestrojenia go z firmowy sterowaniem z kierownicy.
Dodatkowow aby zabieg wymiany uczynić pełnym należy wymienić ramkę konsoli centralnej i tu pojawia sie pytanie .. ktokolwiek widzial ktokolwiek wie...? Na alledrogo dostępny jest wypełniacz konsoli centralnej jednak cena rzuca na kolana 300PLN.
Auto to Sportback `09.
Będę wdzieczny za waszą pomoc.
Pozdrawiam
mjsystem - 20-08-2015, 10:08
cybermitsu, przeczytaj cały temat:
http://forum.mitsumaniaki...36684&start=300
, to się wszystkiego dokładnie dowiesz. Znajdziesz odpowiedzi na każde Twoje pytanie, a nawet więcej. Nie ma sensu po raz setny odpowiadać na tak zadane pytanie. Miłej lektury.
tyku - 20-08-2015, 11:06
Możesz jeszcze skorzystać z takiego rozwiązania: http://forum.mitsumaniaki...acja+radio+2din
eska - 28-08-2015, 19:13
Zainstalowałem w swoim lancerze stację multimedialną 2DIN oraz kamerę cofania.
Wszystko udało się zrobić samemu. Miałem trochę problemu z wpasowaniem radia do zakupionej ramki radiowej. Ostatecznie udało się jakoś to dopasować lekko docinając elementy i poprawiając papierem ściernym. Jakimś wyzwaniem było dla nie też prowadzenie kabla do kamery cofania. Okazało się, że plastiki są wczepiane na zatrzaski i kabel pociągnąłem w progu po stronie pasażera.
Radio to Pumpkin KD-C0223. Chiński produkt oparty na androidzie.
Dzięki temu mam:
a) możliwość podpięcia urządzeń pod 2 porty usb np. modem, tuner DVB-T,
b) dostęp do aplikacji samochodowych typu: Yanosik, Automapa, czy SkyCash, oraz innych aplikacji np. radia on-line.
c) sterowanie funkcjami radia z kierownicy (programowane) - wbrew temu co piszą na różnych forach da się to zrobić w tym modelu radia z pomocą adaptera,
Kamera cofania to wersja wczepiana zamiast podświetlania tablicy rejestracyjnej. Sama też posiada diodę więc funkcjonalność oświetlenia tablicy jest zachowana.
Na razie całkiem dobrze to działa.
Jedyny minus to brak zdecydowanego zciemnienia podświetlenia ekranu po zmroku. Trzeba to sobie zrobić ręcznie.
Qczi - 08-09-2015, 22:22
eska napisał/a: | Zainstalowałem w swoim lancerze stację multimedialną 2DIN oraz kamerę cofania.
Wszystko udało się zrobić samemu. Miałem trochę problemu z wpasowaniem radia do zakupionej ramki radiowej. Ostatecznie udało się jakoś to dopasować lekko docinając elementy i poprawiając papierem ściernym. Jakimś wyzwaniem było dla nie też prowadzenie kabla do kamery cofania. Okazało się, że plastiki są wczepiane na zatrzaski i kabel pociągnąłem w progu po stronie pasażera.
Radio to Pumpkin KD-C0223. Chiński produkt oparty na androidzie.
Dzięki temu mam:
a) możliwość podpięcia urządzeń pod 2 porty usb np. modem, tuner DVB-T,
b) dostęp do aplikacji samochodowych typu: Yanosik, Automapa, czy SkyCash, oraz innych aplikacji np. radia on-line.
c) sterowanie funkcjami radia z kierownicy (programowane) - wbrew temu co piszą na różnych forach da się to zrobić w tym modelu radia z pomocą adaptera,
Kamera cofania to wersja wczepiana zamiast podświetlania tablicy rejestracyjnej. Sama też posiada diodę więc funkcjonalność oświetlenia tablicy jest zachowana.
Na razie całkiem dobrze to działa.
Jedyny minus to brak zdecydowanego zciemnienia podświetlenia ekranu po zmroku. Trzeba to sobie zrobić ręcznie. |
Gdzie kupiles kamere ?
Ja mam Pioneer'a i sciemnianie mam automatyczne jak tylko zalacze swiatla postojowe lub mijania to ekran sie sciemnia, mi to pasuje bo mam ledy zamontowane zamiast halogenow, wiec w dzien ladnie wszystko swieci a w nocy kiedy wlaczam swiatla mijania ekran przygasa i tez jest ok
eska - 10-09-2015, 13:50
Przyciemnianie ekranu zalatwilem programowo. Na podstawie wschodu i zachodu slonca w mojej lokalizacji ustawia moc podswietlania
Kamera to popularny model. Wpisz w google: "kamera cofania mitsubishi lancer"
|
|
|