[97-04]Galant EAxA/W - Tuleje poliuretanowe - Poliuretany gotowe.
Hugo - 20-10-2011, 18:48
pipi_ja napisał/a: | Ale tego się chyba nie da źle złożyć. | Nie chodziło mi o to, że da sie źle złożyć (bo się nie da) tylko, że zamontowałeś nieodpowiednie tuleje w zwrotnice (inne). pipi_ja napisał/a: | tulejka którą się wkłada w środek weszła wg mnie zbyt lekko | U mnie szła tak cieżko, że została wciśnięta na prasie. Tuleje mam czerwone.
pipi_ja - 20-10-2011, 21:59
No to teraz mnie utwierdziłeś w przekonaniu, że od początku było coś nie tak z wymiarami.
Żadna nie wchodziła tak ciężko żeby trzeba było iść z tym na prasę. Po nasmarowaniu tym czymś co dostałem w zestawie zrobiłem to ręcznie, ewentualnie za pomoca małej dźwigni a te które siadły poszły bez problemu palcami.
Nie mogłem pomylić tulei bo założyłem wszystkie i nie było przypadku żeby któraś gdzieś nie pasowała a tak by się pewnie zdarzyło gdybym jakieś zamienił miejscami.
Jedyna możliwość to taka, że ktoś źle spakował i wysłał mi nie to co potrzeba.
hilfiger - 27-10-2011, 17:54
Czy ktoś wie, gdzie te tuleje się montuje KLIK ? Dostałem je w komplecie na tył. Na stronie jest napisane, że są na łączniki stabilizatora. Tulei nawet nie ma co przymierzać do łączników, bo nie pasują. Czy Panowie z Olkusza się pomylili?
badmdfk - 27-10-2011, 20:33
hilfiger, nie pomylili się, ja też ostatnio wymieniałem łączniki z tyłu i mechanik powiedział że te gumki też się wymienia. Dokładnie tak samo wyglądały, zresztą w opisie pisze że to nie łącznik tylko że tuleje łącznika.
hilfiger - 27-10-2011, 21:31
A gdzie jest ta tuleja? Ja żadnej tulei nie widziałem jak wymieniałem tuleje z tyłu. Są takie łączniki KLIK . Więc gdzie są te tuleje? Ktoś wie gdzie dokładnie?
badmdfk - 27-10-2011, 21:48
hilfiger, dokładnie to Ci nie powiem, musisz zapytać kogoś doświadczonego ja się na tym nie znam. Wiem tylko, że jak wymieniałem te łączniki to mechanik wymienił od razu te tulejewszystko wyglądało tak samo jak u Ciebie.
komarsnk - 27-10-2011, 23:03
Ja też dostałem te tuleje i za fixa nie ma możliwości i uzasadnienia, żeby pakować je gdzieś w okolice stabilizatora. Jedyną możliwą opcją, którą rozważaliśmy z kolegą to wsadzenie tego w mocowanie amortyzatora do zwrotnicy.. Tylko tam pasuje ale nie ściągaliśmy tego bo.... Nie wiedzieliśmy jak
badmdfk - 27-10-2011, 23:12
Normalnie aż jutro podjadę do mechanika i się zapytam gdzie on te tuleje wsadzał bo jestem przekonany na 200% że gdzieś je wymieniał widziałem je na własne oczy
hilfiger - 27-10-2011, 23:22
Do mocowania amortyzatora do zwrotnicy tez nie pasuje. Średnica otworu mocowania amortyzatora wynosi 40 mm, a tuleja ma średnicę zewnętrzną 46 mm.
badmdfk, ciekawe gdzie Twój mechanik tą tuleje zamontował. Może tak tylko powiedział, że zamontował, a w rzeczywistości poszła do kosza.
komarsnk - 27-10-2011, 23:50
badmdfk, nie mogę się doczekać rozwiązania zagadki
Jak będziesz miał możliwość to zrób zdjęcie
Hugo - 28-10-2011, 08:54
hilfiger napisał/a: | Czy ktoś wie, gdzie te tuleje się montuje KLIK ? |
badmdfk napisał/a: | hilfiger, nie pomylili się, ja też ostatnio wymieniałem łączniki z tyłu i mechanik powiedział że te gumki też się wymienia | Coś mi się wydaje, że są to tulejki na drążek stabilizatora. Tak wyglądają oryginalne: http://allegro.pl/mitsubi...1855637025.html (co prawda przednia, ale tylne są takie same tylko mają mniejszą średnicę wewnętrzną).
hilfiger - 28-10-2011, 09:39
W komplecie były tuleje na drążek stabilizatora. Są identyczne jak orginały, odlane z poliuretanu. To napewno nie te gumy.
komarsnk - 28-10-2011, 11:08
hilfiger napisał/a: | W komplecie były tuleje na drążek stabilizatora. Są identyczne jak orginały, odlane z poliuretanu. To napewno nie te gumy. |
Potwierdzam
lucho - 28-10-2011, 12:49
a nie są to przypadkiem największe tuleje z tych które przyjechały w zestawie?? bo jezeli tak to, z tego co pamiętam, idą na wahacz przedni wleczony, ten co jest mocowany do karoserii pod drzwiami pasazera z tyłu.
mam nadzieje ze zrozumiale napisałem
hilfiger - 28-10-2011, 13:18
to też nie te, wymieniłem wszystkie tuleje w wachaczach, cale tylne zawieszenie i tylko to pozostało. Nie weim co chlopaki z Olkusza mieli na mysli robiąc te tuleje. Trzeba do nich napisać.
|
|
|