To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Lekka maska.

robertdg - 24-04-2011, 13:13

Ale docelowo rzecz biorąc te urzadzenia z aukcji nie służa do poszerzania błotników, etc., tylko zostały zrobione z myślą blacharską, aby blacharzowi było łatwiej wyciągnąć błotnik, a dodatkowo w takich autach, gdzie błotniki nie posiadają rantów, przy nowych błotnikach/panelach, te urzadzenia służyły do prasowania krawędzi.
Anonymous - 27-04-2011, 10:03

Maski na stanie - cena pozostaje taka sama tylko dla mitsumaniaków.
nerus - 06-05-2011, 20:51

jest ktoś z szanownych userów,którzy to zakupili tą maskę,w stanie powiedzieć mi ile jest miejsca między kolektorem a maską :?:
dokładnie w miejscu które zaznaczyłem na fotce

nie ukrywam,ze maseczka ta chodzi mi od dłuższego czasu po głowie,ale ważne jest dla mnie ile znajdę tam miejsca :roll:
a może kolega autoR, mógłby mi udzielić takowej odpowiedzi :wink:

japan_jacek - 01-08-2011, 18:53

autoR napisał/a:
Maski na stanie - cena pozostaje taka sama tylko dla mitsumaniaków.

zgłaszam chęć nabycia :mrgreen: sprawdź prv autoR :wink:

[ Dodano: 11-09-2011, 17:06 ]
AutoR, czy można jeszcze u Ciebie zamówić taką maskę? Nie odpowiadasz na wiadomości od paru tygodni i nie wiem czy mam czekać czy dać sobie spokój. Odpowiedz proszę, żebym wiedział na czym stoję :|

nabassu - 15-09-2011, 08:19

kluczowe wietrzenie wolnossacego silnika
Anonymous - 14-10-2011, 12:13

Chciałbym podpiąć się pod temat - jak wygląda kwestia dostępności lekkich masek? ;)
MATTNATTS - 14-10-2011, 14:59

mnie również interesuje dostępność lekkiej maski...
Czy ktoś zna wagę seryjnej maski z dużym garbem?

SPIDER-ek - 14-10-2011, 15:09

Mam pytanie do tych którzy mają lekką maskę. Jak wygląda to przy wiekszych prędkościach. Nic nie próbuje się oderwać? Nie tłucze nic?.
Montaż tylko na te spinki? Są spiniki jakieś atestowane z którymi można po publicznych drogach jeździć?

Bo zacząłem tez się zastanawiać widząc co zaczyna się dziać z odprysków. Mało aerodynamiczny jest Galant.

m6riano - 14-10-2011, 15:42

A ja mam z kolei inne pytanie...czy jest dostępna taka maska ale bez wlotu w okolicy aku/bezpieczników?
japan_jacek - 14-10-2011, 19:18

Mam bardzo ważne pytanie dla osób posiadających już zamontowaną maskę. Otóż moja stara maska zaczęła pruchnieć i musiałem kupić nową. W ASO krzyknęli mi 2200zł (za niepomalowaną!) i padła decyzja o zakupie laminatu, o którym dowiedziałem się w tym temacie. Po licznych próbach kontaktu z kolegą AutoR zakończonych niepowodzeniem, postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i kupiłem taką maskę u jednego z dealerów podanych na stronie firmy autoR, a dokładnie w TC Autodesign link . Maskę i auto oddałem do blacharza/lakiernika (o naprawdę dobrej renomie) i prawie dostałem zawału kiedy dziś do mnie zadzwoniłe z tekstem, że maska nie pasuje :shock: :evil: :cry: ... Wygląda to mniej więcej tak:

Jak widać na zdjęciach(mam nadzieję, niestety miałem przy sobie tylko telefon więc zdjęcia nie są najlepszej jakości; maska jest już psiknięta podkładem) nie wygląda to najlepiej. Pierwszy problem to widoczne na trzecim i czwartym zdjęciu wystające "kwadraty", których nie ma w masce ori(zdj.5). Przez nie laminatówka bardzo odstaje przy podszybiu(zdj. 6) i uniemożliwia właściwą eksploatację(co można zobaczyć na zdjęciach robionych z boku, zresztą widać że ułożenie maski zlewej i prawej strony auta różni się). Druga sprawa to rozstaw gwintów... a właściwie nieprawidłowy rozstaw gwintów(po przykręceniu jednej śruby, druga dziurka jest schowana pod zawiasem).

W związku z tym chciałbym prosić o pomoc osoby, które zakładały taką maskę u siebie. Czy mieliście podobne problemy/ jak to wyglądało u Was? Rozumiem, że nazwane przeze mnie "wystającymi kwadratami" elementy trzeba przypiłować/uciąć i tutaj mam pytanie czy jakoś zabezpieczacie powstałe dziury?

HELP!!!

Anonymous - 27-11-2011, 15:03

Czy ktoś miał problemy podobne do tych, opisanych przez japan_jacek???
Mare - 13-01-2012, 12:15

Czy temat maski utknął w miejscu? Bardzo jestem ciekaw jak idą prace nad udoskonaleniem produktu, czy komus udało się już zamontować w sposób należyty?

Może jakieś fotki?

arvent - 16-05-2013, 20:03

Na sucho bez podkładu i lakieru...
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

Marcelinho - 03-10-2014, 19:22

Takie maski są dostępne na Spojler.pl jakby ktoś chciał.

http://www.spojler.pl/pro...-in-take-tuning