To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Ubezpieczenie

mjsystem - 10-01-2012, 18:04

lichy napisał/a:
Generali Direct - 2409 PLN.

Chyba źle szukałeś, są lepsze towarzystwa za podobne pieniądze. Ja płacę tyle za auto warte przy zakupie 72.000
Tańszy jest np mbank.
Co do Generali to mam wyjątkowo złe doświadczenia, nie życzę nikomu.
Ale nie chcę zapeszać. Oby nic się nie działo. :D

pitloju - 10-01-2012, 19:00

Ostatnio przedłużyłem ubezpieczenie w Allianz (alternatywa była np. 2100pln w Uniqa)
Wiek 28 lat
OC AC NNW Assistance Plus
Wyszło 2700pln, maksymalne zniżki

Gugurugu - 10-01-2012, 19:38

Mi też kończy się ubezpieczenie ...miałem w PZU ...teraz zrobiłem rozeznanie w mBanku i... ceny od ~1700 PLN (wkład własny 10% przy szkodzie, szkodzie całkowitej i kradzieży) do ~2100 (bez wkładu własnego, z zamrożeniem wartości samochodu na cały okres ubezpieczenia - coś jak w PZU)

Nie wiem jeszcze co PZU zaproponuje ale wątpię aby przebiło mBank.
Ktoś wcześniej napisał ze miał dwa auta w mBanku, była szkoda i wszystko załatwili cacy :)

maniax86 - 10-01-2012, 21:55

ale grunt żeby to w przypadku AC rzetelny ubezpieczyciel. Wiadomo OC sie kupuje byle co bo męczyć się bedzie poszkodowany a nie my. Ale z AC już jest inaczej. I chyba czasem warto dać trochę wiecej ale mieć pewnośc że w razie szkody wszystko bedzie ok.
lichy - 10-01-2012, 22:21

mjsystem napisał/a:
Co do Generali to mam wyjątkowo złe doświadczenia

Ja natomiast miałem wątpliwą przyjemność dwukrotnie już być sprawcą kolizji (drobnej co prawda, ale jednak) i za każdym razem szkody były likwidowane z mojego ubezpieczenia OC i AC + samochód zastępczy z Assistance. Ani ja, ani poszkodowani przeze mnie nie mieli żadnych problemów, a za każdym razem było to Generali.
Moje doświadczenia z tą firmą jak na razie pozytywne.

mjsystem - 10-01-2012, 23:33

lichy napisał/a:
Ja natomiast miałem wątpliwą przyjemność dwukrotnie już być sprawcą kolizji (drobnej co prawda, ale jednak) i za każdym razem szkody były likwidowane z mojego ubezpieczenia OC i AC + samochód zastępczy z Assistance. Ani ja, ani poszkodowani przeze mnie nie mieli żadnych problemów, a za każdym razem było to Generali.
Moje doświadczenia z tą firmą jak na razie pozytywne.

To milo z ich strony, moje złe doswiadczenie mnie do nich juz nie wróci, ale pewnie kazdy na kazdej firmie może się przejechać :mrgreen:

PS Lichy, zapraszam na najblizszy spot(sorki za OT)

gzesiolek - 11-01-2012, 09:23

maniax86, gdzie kupowales Lancerka? nie bylo szans na program dealerski?
maniax86 - 11-01-2012, 09:52

gzesiolek, była taka opcja. Ale jak wiadomo promocje się nie sumują. Brałem auto w promocyjnym kredycie 3x33% bez prowizji i bez orpocentowania
mjsystem - 11-01-2012, 10:17

maniax86 napisał/a:
była taka opcja. Ale jak wiadomo promocje się nie sumują. Brałem auto w promocyjnym kredycie 3x33% bez prowizji i bez orpocentowania

Ale to przecież nie ma nic do rzeczy, jeżeli chodzi o ubezpieczenie :shock:
Nawet niezaleznie firmy ubezpieczeniowe takowy oferują :wink:

maniax86 - 11-01-2012, 10:32

mjsystem, tam gdzie kupowałem jedyna opcja to był wybór tej promocji. Pakiet Ac,OC Uniqua + rabat 3000 zł. Nic innego nie mieli. Koleś który mi sprzedawał auto też był w szoku bo sie pytałem ile zapłace za ubezpieczenie to jak policzył to wyszło maks 3 tysie. Jak mu to powiedziałem to mu reszta włosów na głowie dęba staneło i od razu obdzwonił swoje "kontakty" w ubezpieczelniach i wszędzie to samo usłyszał.... nie ukończone 25 lat :P
BRUNNER - 11-01-2012, 11:43

mjsystem napisał/a:
lichy napisał/a:
Generali Direct - 2409 PLN.

Chyba źle szukałeś, są lepsze towarzystwa za podobne pieniądze. Ja płacę tyle za auto warte przy zakupie 72.000
Tańszy jest np mbank.

MBank korzystaz usług firmy Benefia jeżeli się nie mylę.
Dobre opinie o MBanku cieszą mnie w takim razie, bo ja właśnie w Benefii się ubezpieczyłem...

mjsystem - 11-01-2012, 17:05

maniax86 napisał/a:
nie ukończone 25 lat

No tego faktu nie znałem :mrgreen:

BRUNNER napisał/a:
MBank korzystaz usług firmy Benefia jeżeli się nie mylę.
Dobre opinie o MBanku cieszą mnie w takim razie, bo ja właśnie w Benefii się ubezpieczyłem...

Ja mam w benefii, a co lepsze mbank podał lepszejszą cenę :shock:

lichy - 11-01-2012, 19:38

mjsystem napisał/a:
Tańszy jest np mbank.

W mBanku wyszło mi 2900 PLN więc dla mnie tańszy nie był.

mjsystem - 11-01-2012, 22:21

lichy napisał/a:
W mBanku wyszło mi 2900 PLN więc dla mnie tańszy nie był

Nie wiem dlaczego, ale moje pierwsze w benefii było 2400 full opcja, teraz w dwuletnim aucie wyszło mi (potencjalnie w mbanku, bo nie wykupiłem-zostałem w benefii) niecałe 2200 za full opcję. Tylko, ze początkowa wartośc auta 72000.

Witoldu - 11-01-2012, 22:41

Ubezpieczenie poszło do góry bo likwidacja szkód z misiach jest bardzo droga - szybko można osiągnąć poziom ponad 20000zł tylko przy uszkodzeniu typu zderzak, maska, 2x lampa, 2xchłodnica(woda+klima), halogeny + inne atrapki, nadkola i podłogi plastikowe.
Moje ulubione to Sportback z chromem przy atrapie :biggrin: zadzwońcie i spytajcie ile kosztuje chromik kpl. góra + dół naprawdę warto spytać !!! Ceny lamp też są bajeranckie - plastik z MMC jest jak złoto. Polecam dobre ubezpieczenie bez udziału własnego, bo można się władować po uszy.