ASX Ogólne - ASX -zapisy
robertdg - 10-05-2010, 10:54
krzychu napisał/a: | manewr zrobiony z powodzeniem w clio sport? | Clio, Thalia, Laguna w coraz wiekszej gamie stosuja te wynalazki, sprawdza sie jak najbardziej, tylko przy wiekszych uszkodzeniach trzeba wymieniac caly element, bo tak to jest bardzo elastyczny i otarcia parkingowe koncza sie glownie na uzyciu pasty polerskiej
eMBe - 10-05-2010, 13:29
A mnie interesuje kwestia bagażnika - 442 litry razem ze schowkiem pod podłogą to niby nie najgorzej, ciekawe jak to wygląda w praktyce. Długość i rodzaj samochodu wskazują, że będzie to jak w Suv'ach krótki i głęboki bagażnik. Ciekawe, czy mógłby pełnić rolę auta rodzinnego dla 4 osobowej rodziny.
Bagażnik w Carismie był w miarę OK, teraz w szóstce jakoś się mieszczę, oczywiście im większy, tym zawsze potrzeby sa większe. Tutaj upatruję ewentualnie możliwości pakowania w górę jak w kombi.
Druga kwestia, to czy ten samochód byłby dobry na długie trasy - płyta podłogowa Outlandera wskazuje, że tak, pytanie jak byłoby z prowadzeniem, ogólną wygodą, hałasem itd. Nie wszystko da się zbadać na jazdach próbnych.
Zastanawiam się, czy to w ogóle segment dla mnie i jak by było w kwestii komfortu przesiadając się z Mazdy 6.
Chciałbym wrócić kiedyś do Mitsu, najchętniej jak pisano już tutaj - Galant kombi, lub przynajmniej z uwagi na cenę lancer kombi.
krzychu - 10-05-2010, 13:44
eMBe napisał/a: | Aczy to w ogóle segment dla mnie i jak by było w kwestii komfortu przesiadając się z Mazdy 6.
|
Nie sądzę żeby to był dobry pomysł... Prędzej w Outka celuj. Mazda 6 to D klasa a ASX to będzie podniesiony compakt... i to nie za duży patrząc na długość.
eMBe - 10-05-2010, 14:06
krzychu napisał/a: | Nie sądzę żeby to był dobry pomysł... Prędzej w Outka celuj. Mazda 6 to D klasa a ASX to będzie podniesiony compakt... i to nie za duży patrząc na długość. |
Wiem, że to klasa niżej, ale "walka klas" nie jest najważniejsza. Klasa D (i nie tylko)rozrasta się coraz bardziej wzdłuż i wszerz, co wszyscy producenci poczytują sobie za atut, jakby nikt nie widział co się dziś dzieje na parkingach, garażach jak ważne oprócz jazdy jest też ulokowanie swego pojazdu. Poza tym większą część roku wożę powietrze, a trasy i pakowność potrzebuję głównie na wakacje. Więc idea mniejszego samochodu, praktycznego na co dzień, nie kosztującego zbyt wiele, a jednocześnie mogącego pełnić rolę "wakacyjnej bagażówki" jest mi bliska. Statystycznie samochód ten mógłby się nazywać i segmentem B, byle by spełniał powyższe oczekiwania i aby nie stracić za dużo w dziedzinie komfortu (wiadomo, jak się człowiek przyzwyczai do dobrego...)
Ale wiem, trudno mieć wszystko na raz. Poczekamy, zobaczymy, jak dla mnie jeśli miałbym się kiedyś decydować na ASX, to też brakuje mi na dziś mocniejszej benzyny, ale widać ekolodzy ostatnio rządzą tą branżą.
Moj propozycja to turbo do 1,6
Morfi - 10-05-2010, 14:36
http://moto.onet.pl/16104...ul.html?node=20
soren - 10-05-2010, 15:05
Witam wszystkich na forum. W najbliższym czasie planuję zmianę auta i rozważam przejście do stajni Mitsu, a konkretnie zastanawiam się na ASX-em.
W temacie ASX-a: nie zastanawia was dziwna atrapa grilla? Z tego zdjęcia wynika, że jest tam tylko drobna siateczka i całe bebechy są niemalże na wierzchu. Po pierwszej zimie trzeba będzie łopatą błoto wygarniać. Trochę dziwne rozwiązanie jak na auto z pretensjami do jazdy w terenie.
krzychu - 10-05-2010, 16:21
soren napisał/a: | Po pierwszej zimie trzeba będzie łopatą błoto wygarniać. |
Jakoś nie słyszałem/widziałem żeby właściciele EVO/zwykłego lancera/Outka tak robili...
soren napisał/a: | Trochę dziwne rozwiązanie jak na auto z pretensjami do jazdy w terenie. |
Chyba na łąkę po utwardzonej nawierzchni...
Trik - 10-05-2010, 22:59
soren napisał/a: | wynika, że jest tam tylko drobna siateczka i całe bebechy są niemalże na wierzchu | Wszystko gra, przez 3 sezony żadnego błota tam nie było. soren napisał/a: | z pretensjami do jazdy w terenie | No właśnie ASX nie ma pretensji do jazdy w terenie. To końpakt tylko z lekka wyższy, chcesz w teren polecam Ładę NIVE .
Czytając, nawet w onecie, piszą że miękkie plastiki Japończykom nie sa już obce, a w "uko ch/p anym" AŚ "...Pewien niedosyt pozostawiają także twarde plastiki zastosowane do wykończenia wnętrza." Wcześniej gdzieś czytałem że niektóre plastiki są twarde Wygląda, że ci co to pisują, im ciągle jest coś za twarde, to robili wcześniej jako kosmetyczki, że takie paluszki delikutaśne mają. Ciekawe jak to jest z tymi plastikami
Tu ciekawostka http://www.youtube.com/wa...feature=related start i stop silnika, chyba 1,8.
Tu odrobina jazdy miejskiej chyba 1,8 http://www.youtube.com/wa...feature=related
karol_alasz - 11-05-2010, 07:26
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | Oglądajcie od 2:21, test na wyginanie blachy. |
Wygląda bardziej na plastik z tą elastycznością...
Co do blach samych w sobie to miałem podobny test w soim Outku podczas tankowania-chciałem zalac po korek i w tym celu postanowiłem "potrząsnąć" nieco samochodzikiem;zaparłem się o tę część zaraz za ostanim okienkiem ... i o mało nie wpadłem do środka a blacha wróciła do swoich kształtów....uffff
A mam pytanko z innej beczki: po co japanom te śmiszne lustereczka na lewym przednim błotniku?? W japońskich Outkach tez takie cóś widziałem
jurekschroda - 11-05-2010, 12:24
Może dlatego, że ruch lewostronny, a kierownica jak u nas z lewej
Trik - 11-05-2010, 14:10
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | Oglądajcie od 2:21, test na wyginanie blachy. | No właśnie to jest plastik nie blacha. A blacha też jest cieńsza, z tego co piszą, może być tak że po takim nacisku już "se ne wrati"
tomekrvf - 11-05-2010, 19:45
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | to bardziej przypadła mi do gustu najnowsza Toyota Rav4 po lifcie. |
Za różnicę w cenie można kupic drugie auto. Poza tym RAV4 wydaje się być autem dla kobiet.
jurekschroda - 12-05-2010, 17:15
Cytat : "Co do ceny to prawda jest trochę inna "
Prawda jest taka, że Ravka cenowo nawiązuje do Outka - śmiem twierdzić, że jest nawet droższa.
Ravka po liftingu... no już tak nie odrzuca, ale.... wsiąść do ravki to tak trochę jakby założyć na siebie sukienkę. Babowóz i tyle. Ale to tylko moje zdanie.
Trik - 12-05-2010, 21:25
MITSUBISHI_WRC napisał/a: | czytał ktoś? | właśnie mój cytat o plastikach z AŚ pochodzi. MITSUBISHI_WRC napisał/a: | czy w najnowszej Ravce jest styropian, może ktoś to sprawdzi. | Czego się czepiasz styropianu? To taki doskonały i tani materiał, pianki PU i wałny są za drogie, poprostu?
jurekschroda - 13-05-2010, 09:21
Test z auto świata ( przedruk z auto bilda ) można napisać nie ruszjąc w ogóle autem. Najbardziej czepiali się wysokiej krawędzi załadunku do bagażnika, nisko podnoszonej klapy, twardych plastików.
Charakterystyka silnika jest opisana chyba tylko z danych papierowych.
Ogólnie się rozczarowałem. Nie autem, ale samym testem. Temat potraktowany "po łebkach".
|
|
|