Nasze Miśki - Elegance by Deejay
deejay - 17-09-2010, 19:47
Dzisiaj po małych perypetiach udało sie w końcu uruchomić Webasto
Powodem całego problemu było bezsensowne połączenie i zasilanie Webasto . Dokładnie chodziło o to że po odpaleniu auta alternator dostaje wzbudzenie i "plus" wychodzący z alternatora zasilał "piecyk" i całą resztę po co ktos tak zrobił ? nie wiem Więc obcinaczki w ręce i bezpośrednio do aku "plusa" i ... działa więc jedno z głowy , kolejnym problemem okazało sie ze po odpaleniu Webasto okazało się ze panel klimatronika działa , ale nie steruje nawiewem i zaczeło się "trzepanie" instalacji po kolei od komory silnika do wnętrza i okazało się ze przed samym silnikiem nawiewu jest odcięty jeden przwód od wiązki Webasto i zmostkowany z oryginalną wiązką , wiec próbówka w ręce i sprawdzanie Po chwili juz wszystko było jasne , wystarczyło odcięty przewód połaczyć i wpiąc sie w wiazkę wentylatora i wszystko zaczeło ładnie pracowac
Więc czas na próbe generalną , wszystko ładnie sie odpala i wentylator pracuje bez zastrzeżeń 5KW robi swoje 3 min i w aucie cieplutko , wiec zima juz mi nie straszna
Juiceman - 17-09-2010, 22:04
Gratulacje Bartku
mackbeth - 17-09-2010, 22:44
No to świetnie:) Gratulacje:) W swoim też bym to założył, na ryby by było w sam raz:):)
gem1 - 19-09-2010, 10:03
Bartek, co do diod..myślę, że głównym powodem określenia "wiocha" to nie z powodu ich użetyczności, czu świecenia, ale tego, jak to wygląda - duży kontrast między obudową, a zderzakiem, czyli wystarczy pstryknąc pod kolor, zeby były bardziej zamaskowane, co np przy moim wzroku spowoduje, że jak nie będą odpalone, to nawet nie zauważe, że są zamontowane...
Co do webasto..hmmm widzę, że czerwone diody są..u mnie tylko na zielono.. będę miał prośbę, abyś w "wolnej chwili" rzucił okiem, co jest u mnie nie tak... ale o tym porozmawiamy na żywo...
deejay - 20-09-2010, 20:46
Z racji wolnego czasu dzisiaj troszkę zmodernizowałem światła dzienne , niestety nie obyło się bez lekkiego majstrowania w zderzaku ... i aktualnie wyglada to tak
fj_mike - 20-09-2010, 20:50
deejay, to jest już dzieło
Juiceman - 20-09-2010, 20:50
No teraz to to wygląda Pięknie, a wcześniej wycinałeś coś w tych kratkach ?
deejay - 20-09-2010, 20:53
Juiceman napisał/a: | a wcześniej wycinałeś coś w tych kratkach ? |
to te same kratki zostały tylko "poklejone" lutownicą dobrze że nie wyrzuciłem reszty z wycietych kratek , bo tak to lipa
luckyluck - 20-09-2010, 21:06
Deejay, fabryka by tego lepiej nie zrobiła.
Juiceman - 20-09-2010, 21:12
Ładnie wyszło
deejay - 20-09-2010, 21:13
luckyluck napisał/a: | Deejay, fabryka by tego lepiej nie zrobiła. |
od fabryki to ja bym chciał ory soczewek , a światła dzienne to już mój wymysł dzięki
tucci - 20-09-2010, 21:23
Ponioslo Cie ziomus, ale nie powiedzialem nic nowego
Tomii - 20-09-2010, 21:40
no proszę, klasa
a nie mówiłem że tak będzie lepiej
Psikus - 20-09-2010, 21:41
No i teraz jest git. W ogóle to obecne przepisy nie wymagają już włączonych świateł postojowych, u Ciebie sie świecą automatycznie czy to tylko do zdjęcia zapalone?
deejay - 20-09-2010, 21:50
wpiołem się światłami dziennymi w postojowe , ale temat do obejścia jest wystarczy na jednym kabelku zrobić "ciach" .
|
|
|