Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego
Torp12 - 27-11-2011, 15:15
kuzi napisał/a: | Są p&p. Zderzak ze Sport Edition i przedliftowego Galanta/Legnuma VR4 jest IDENTYCZNY. |
Ale zamienia sie sam halogen czy razem z kratka trzeba?
Kurde poza tym dostac taki zderzak od leguminy to jeszcze trudniej niz od sporta:)
Poza tym jakos przypominaja mi halogeny od elegnca:) To nie te same?
Tomii - 27-11-2011, 15:27
Torp12 napisał/a: | Tomii napisał/a: |
Legnum VR4 |
Od legnuma do sporta??:) Napisz cos wiecej:) P&P? I gdzie takowe dostales;) |
tak jak Kuzi napisał, kupiłem już galanta z takim zderzakiem i halogenami
Anonymous - 27-11-2011, 16:01
Torp12 napisał/a: | kuzi napisał/a: | Są p&p. Zderzak ze Sport Edition i przedliftowego Galanta/Legnuma VR4 jest IDENTYCZNY. |
Kurde poza tym dostac taki zderzak od leguminy to jeszcze trudniej niz od sporta:)
Poza tym jakos przypominaja mi halogeny od elegnca:) To nie te same? |
Sam halogen. Klatka jest identyczna w SE i w VR4. Szczerze powiedziawszy ostatnio więcej jest zderzaków z VR4 niż z SE na allegro.
Halogeny z Elegance są bardzo podobne kształtem, lecz są większe o jakieś 30%. P&P nie są, jednakże po lekkiej rzeźbie w kratce możnaby było zdziałać cuda.
Torp12 - 27-11-2011, 16:04
kuzi napisał/a: | Szczerze powiedziawszy ostatnio więcej jest zderzaków z VR4 niż z SE na allegro.
|
Kuzi pokaz mi w takim razie taki zderzak z VR4 na allegro;)
Anonymous - 27-11-2011, 16:09
Akurat kilka dni temu zniknął już ostatni. W październiku były 4 sztuki przy dwóch z SE.
prelud - 29-11-2011, 23:40
kuzi napisał/a: | Torp12 napisał/a: | kuzi napisał/a: | Są p&p. Zderzak ze Sport Edition i przedliftowego Galanta/Legnuma VR4 jest IDENTYCZNY. |
Poza tym jakos przypominaja mi halogeny od elegnca:) To nie te same? |
Sam halogen. Klatka jest identyczna w SE i w VR4. Szczerze powiedziawszy ostatnio więcej jest zderzaków z VR4 niż z SE na allegro.
Halogeny z Elegance są bardzo podobne kształtem, lecz są większe o jakieś 30%. P&P nie są, jednakże po lekkiej rzeźbie w kratce możnaby było zdziałać cuda. |
kuzi jestes w bledzie.Kratke halogenu moze zmieniac nie trzeba,ale troche rzezby wymaga bo halogen z SE jest w glebi zamocowany i w tej glebi jest plastik,ktory trzeba wypilowac praktycznie do samej obwodki halogenu bo inaczej z VR4 halogeny nie podejda bo przeszkadzac bedzie ten plastik.wiem to,bo sam rzezbilem kratki pod te halogeny co ma teraz Tomii bo jak niektorzy sie orientuja kiedys ten piekny galant nalezal do mnie.
pozdrawiam
Anonymous - 30-11-2011, 22:55
o jakim plastiku mówisz?
prelud - 01-12-2011, 15:31
kuzi napisał/a: | o jakim plastiku mówisz? |
o kratce halogenu,halogen o SE jest okragly (soczewka) i zamocowany w glebi tej kratki a od VR4 na rowni z kratka.Zobacz na tym zdjeciu,masz zaznaczone bialym kolkiem,o ktory plastyk chodzi i porownaj z halogenem o Tomii'ego
zdjecie zapozyczone z serwisu allegro
Anonymous - 01-12-2011, 17:18
Ja wiem, że halogen w SE jest soczewką i także wiem jakiego kształtu jest halogen z VR4. Otwór w kratce de facto kształtem bardziej odpowiada halogenowi z VR4. Miałem obie kratki w ręce i powiem szczerze wyglądają moim zdaniem identycznie. Jeżeli Ty musiałeś "rzeźbić" to możliwe jest jakaś różnica w średnicy otworu, jednakże to musielibyśmy najlepiej potwierdzić porównując kod części wybity na kratce...
Tomii - 02-02-2012, 21:15
tak, tak, wieje nudą w temacie.
Misiek jeździ, pali w te mrozy nawet mimo starej baterii która ma co się ostatnio dowiedziałem prawie 12 lat Wiedziałem że jest stary ale nie myślałem że aż tak. Oj kiedyś to robili dobre akumulatory.
Coś mi postukuje w tylnym zawieszeniu raczej w górnej części z obu stron, kiedyś nie było tak odczuwalne ale coraz bardziej narasta i denerwuje, mocowanie amortyzatorów czy też górne tuleje zwrotnicy ? nie wiadomo, może wytrzymie do wiosny.
Olej w skrzyni Texaco sprawuje się świetnie jak na tak mroźne warunki tylko pedał sprzęgła ciężko chodzi-dopiero po ok 5km jazdy się poprawia, też tak macie czy raczej płyn do wymiany
aha i jakiś/aś ....... (cenzura) przywalił/a mi drzwiami na parkingu w moje drzwi kierowcy i mam wgniotę
Arturro-86 - 02-02-2012, 21:28
Tomii napisał/a: | tak, tak, wieje nudą w temacie.
Misiek jeździ, pali w te mrozy nawet mimo starej baterii która ma co się ostatnio dowiedziałem prawie 12 lat Wiedziałem że jest stary ale nie myślałem że aż tak. Oj kiedyś to robili dobre akumulatory. |
Jakiej marki ten akumulator Nie jest to może "Yuasa" Ja miałem taki w poprzednim Galancie - nigdy mnie nie zawiódł, a swoje lata miał na pewno
Tomii napisał/a: |
Olej w skrzyni Texaco sprawuje się świetnie jak na tak mroźne warunki tylko pedał sprzęgła ciężko chodzi-dopiero po ok 5km jazdy się poprawia, też tak macie czy raczej płyn do wymiany |
U mnie akurat na odwrót - sprzęgło ładnie, ale skrzynia jak nie jest rozgrzana to niespecjalnie chodzi... Wymień sobie ten płyn, bo roboty z tym dużo nie ma, a nóż widelec Ci się poprawi
Tomii - 02-02-2012, 21:32
Arturro-86 napisał/a: |
Jakiej marki ten akumulator |
Biały Motorcraft 60Ah, miałem podobny w Mondeo i też dłuuuugo żył.
Torp12 - 02-02-2012, 21:36
CO do skrzyni i sprzęgła.
Poprzedni właściciel zalał TEXACO i dziś była porażka, o czym u mnie w temacie. Także szykuje się do zmiany raczej.
Sprzęgło chodzi ale wolniej odbijało...
Tomii - 02-02-2012, 21:55
Torp12 napisał/a: | CO do skrzyni i sprzęgła.
Poprzedni właściciel zalał TEXACO i dziś była porażka, |
no ale jak sam zauważyłeś że u ciebie podobno był zmieniany więc nic nie wiadomo tak do końca, też nie powiedziane że masz zalane akurat tego MTF 94.
Tomii - 05-03-2012, 18:27 Temat postu: [EAxx] Jakie progi do Galanta ? Witam Wszystkich,
Jako że przymierzam się do zakupu progów do Galanta - chciałbym wymienić te brzydkie czarne listwy na coś ładniejszego - pytam Was o zdanie które będą ładniejsze Sport czy może Avance? Najpierw myślałem tylko o Sport Edition ale niektórzy koledzy w dziale "kupię" zaproponowali mi te drugie i teraz mam trochu mętlik bo wg mnie Avance do Sporta nie bardzo pasuje. Może ktoś ma takiego miksa i mógłby zaprezentować
lub ktoś z kolegów forumowiczów zrobiłby jakąś wizualizację - byłbym niezmiernie wdzięczny.
Aha, od razu piszę że zderzak przedni z Avance mnie nie interesuje bo ten który mam jest wg mnie najładniejszy do Gala
z góry dzięki za wszystkie sugestie.
|
|
|