To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - ZLOT 2011 - ORGANIZATOR i MIEJSCE - POSZUKIWANIA!!!

akbi - 03-09-2010, 14:42

JCH napisał/a:
Arek... teoretycznie masz rację ale jeśli w październiku pojawi się na Forum nowy Mitsumaniak - wspaniały organizator, z pomysłem, z chęcią do działania - to co, ma się go "z przyczyn formalnych" skreślić :?: ...
...Marcin (enanthate) akurat teraz jest Modem ale gdyby nie był - to co, przekreśla go to jako organizatora :?:

a gdzie ja to napisałem??
Inaczej ...zauważ, że głównodowodzący Organizacją dwóch ostatnich Zlotów, również nie byli Modami przed Zlotem ...co więcej Andrzej Os12 - był z nami zaledwie pół roku przed decyzją, że to "jego ekipa" będzie organizować Zlot, niemniej jednak potrafił tak przedstawić swoją ofertę i swoje walory, że właśnie na niego "padłą decyzja".
Chodzi jednak o to, aby w tej ekipie organizatorów, była jakaś osoba ... jak to napisał Hubert:
Hubeeert napisał/a:
Dobrze by było żeby był np na Forum rozpoznawalny.

W moim przekonaniu daje nam to większe bezpieczeństwo, że organizacje zlotu dociągnie taka osoba do końca, a nie rzuci "klockami" bo ...stwierdzi że admin na forum mu nie odpowiada*

* przykład z bani ...chodzi o problem prozaiczny, który mógłby wpłynąć na rezygnację z organizacji w terminie uniemożliwiającym reorganizację Zlotu.

JCH napisał/a:
Warunki są sztuczne - 100 postów może napykać w 2 dni jak się postara ;)

to były z kosmosu cyfry napisane specjalnie dla Agi

JCH napisał/a:
Mam nadzieję, że to nie kwestia tego, że z "nie Modem" nikt nie będzie chciał rozmawiać.

Jacek :roll: czytaj powyżej :)

[ Dodano: 03-09-2010, 14:46 ]
JCH napisał/a:
jeśli w październiku pojawi się na Forum nowy Mitsumaniak - wspaniały organizator,

byłoby super ...tylko na jakiej podstawie stwierdzimy, że jest super organizatorem i że zapału charytatywnej współpracy dla Mitsumaniaków starczy mu na kolejny rok??
Jacku ...na forum było już wielu takich co to chcieli zrobić dużo .... niestety zostało ich niewielu, często wykruszając się już po zaledwie 2-3m,c działalności forumowej (a gdzie tu mowa o organizacji tak dużego przedsięwzięcia jakim jest Zlot) :(

Bartek - 03-09-2010, 14:49

gulgulq napisał/a:
myślę że osoba organizatora powinna posiadać zaufanie przez duże "Z"

o tototototooooo

JCH, bylibyśmy wdzięczni za rekonesans, a może chciałbyś zrobić więcej niż rekonesans? - Brakowałoby już tylko jednego straceńca - oj przepraszam Organizatora ;)

JCH - 03-09-2010, 18:12

Bartek napisał/a:
a może chciałbyś zrobić więcej niż rekonesans?
Hehe.... :) Tylko tego mi jeszcze brakuje :shock: ;) 8)

"Pod dom zajeżdża czarne auto
widzę to czarno, widzę to czarno
..."

Ale tak na poważnie:
- kiepsko u mnie z czasem aktualnie (choć Zbrosławice mam o rzut beretem przez las ;) )
- nawet gdyby ten ośrodek w Zbrosławicach pomieścił ... ile? 200 osób, 250 osób to z tzw. "atrakcjami" jest tu kiepsko - nie ma tam jeziora (tak jak w Wilkasach czy Żywcu), nie ma gór, nie ma widoków .... chodzi mi o to, że przez 3 dni może być w takim miejscu nudno dla kogoś kto przyjedzie z drugiego końca Polski. Nie mówiąc już o tych, którzy łączą wyjazd na zlot z urlopem.
- i jeszcze kamyczek do własnego ogródka - nie bijcie Ślązacy - ale jak ma być tutaj organizowany Zlot 2011 jak chłopakom ciężko się jest na gokarty umówić :roll:

"...
Myślę o tym co robiłem ostatnio
widzę to czarno, widzę to czarno."

:? :(

pamar - 03-09-2010, 18:31

JCH napisał/a:
nawet gdyby ten ośrodek w Zbrosławicach pomieścił ... ile? 200 osób, 250 osób to z tzw. "atrakcjami" jest tu kiepsko - nie ma tam jeziora (tak jak w Wilkasach czy Żywcu), nie ma gór, nie ma widoków .... chodzi mi o to, że przez 3 dni może być w takim miejscu nudno dla kogoś kto przyjedzie z drugiego końca Polski

I dokładnie to samo w Strykowie

Aga - 03-09-2010, 19:01

JCH napisał/a:

Chyba, że chodzi o basen - mam sprawdzić czy jest basen :?:

priorytetowo!
zamknie się tam grupę basenową i będzie spokój

:badgrin: :badgrin: :badgrin:

MKarpiu - 03-09-2010, 19:59

Może zabiorę głos, a raczej napisze bo podobno ryby głosu nie mają :P

Już rok temu razem z Raddexem doszliśmy, że nie było jeszcze zlotu nad morzem. Juz w zeszłym roku mieliśmy plany coś pokombinować, ale Koszmarek tak bardzo się rozkręciła więc jej nie przeszkadzaliśmy :P Rozpoznałem się troszkę w okolicy 3miasta i znalazłem nawet ciekawy ośrodek, który pomieści nawet do 700 osób :) Szukałem jednego lecz dużego ośrodka, choć wtedy mierzyłem tylko w miejsca mieszczące powyżej 500osób. Ośrodków 300-500osobowych myślę, że też znajdziemy pare :)
Mianowicie mój proponowany ośrodek mieści się na półwyspie helskim zatem chyba każdy dojedzie bo droga jest tylko jedna :P

Macie linka:
http://www.wzwjantar.pl/

Rozmawiałem z ośrodkiem w zeszłym roku i ogólnie wyraził zgodę na zakwaterowanie tak licznej grupy jaką my tworzymy :P Było pare rozmów z pobliskimi ASO, ktorzy byli nawet bardzo zainteresowani :)

Jeśli podacie dokładny termin to mogę pojeździć i popytać jeszcze raz. Końcówka sierpnia na półwyspie pod względem turystycznym jest dość ciekawa ponieważ nie ma juz tak dużo ludzi i można spokojnie sie przemieszczać i nocować. Jak ktoś lubi sporty wodne to jak znalazł - wiaterek zapewne na zatoce się znajdzie :P

Co to organizatorów to myśle, że na pomorzu jest wystarczająco dużo mitsumaniaków byśmy mogli zorganizować zlocik :)

Pozostała by tylko kwestia sponsoringu :)

Mam nadzieję, że dałem dobry pomysł :)

Jak o czyms zapomniałem to dopisze :P

JCH - 03-09-2010, 20:22

Rano każdy obowiązkowo przed śniadaniem zaliczy ścieżkę zdrowia:

MKarpiu - pomysł wydaje się być "w dechę" :thumbleft:

Z racji tego, że droga jest tylko jedna można będzie bezproblemowo zrobić przejazd kolumny samochodów. Wyjazd z ośrodka, na rondzie w Władku nawrotka i heja z powrotem ;)
Z burmistrzem Jastarni dogada się, żeby ustawił żółte pulsujące.... i nikt się do kolumny nie wciśnie :badgrin:

MKarpiu - 03-09-2010, 20:26

Na Półwyspie dogadam się z każdym w razie problemów :P
W Grudziądzu było spotkanie pod hipermarketem o 10:00 o ile dobrze pamiętam więc czemu by tego nie powtórzyć? Fajny był tamten przejazd choć przyznam się, że się zgubiłem :P Tu takiej opcji by nie było :D

koszmarek - 03-09-2010, 20:52

MKarpiu, ja już Wam na Zlocie mówiłam :) Zdania nie zmieniam. Z resztą, każdemu organizatorowi pomogę z miłą chęcią.
Rafal_Szczecin - 03-09-2010, 21:02

MKarpiu

polac mu !!

Anonymous - 03-09-2010, 21:59

Zastanawiam się tak czytając ten temat, jak to u nas wygląda....ilu chętnych by było na organizację, co na to by rzekła moja żonka i w ogóle.

Bo jest u nas jedna podstawowa zaleta.......centrum.....

[ Dodano: 03-09-2010, 22:03 ]
Znalazło by sie stawy i kule do biegania po wodzie, zaplecze z zamkami dmuchanymi etc z opiekunką dla dzieci, ośrodki też są duże tylko nie mam pojęcia na ile osób....Kolumnę też by się bez problemu zorganizowało.....

Dajcie mi kilka dni na rekonesans...

Ośrodek np:
http://hotel.mosir.pabian...ude=attractions
i dodatkowe w okolicy....

koszmarek - 03-09-2010, 22:09

Forest_Taft napisał/a:
Dajcie mi kilka dni na rekonesans...

run Forest, run! :)

Jak będzie potrzeba to mam dobrą i niedrogą drukarnię która w tym roku nam robiła większość oprawy graficznej :) Nawet koszulki by zrobili.

Anonymous - 03-09-2010, 22:15

Spoko....najpierw się zorientuję jak to wygląda z ośrodkami. Pojemność i ew atrakcje w pobliżu.

A i pomocników w okolicy bym potrzebował.

Nawet ASO mitsubishi bym odwiedził, już wiem że korty tenisowe, basen, siłownia, jadalnia a i nawet dobra stacja paliw są w okolicy 100m od głównego ośrodka.....

vendetta - 03-09-2010, 22:38

Forest jeśli się podejmiecie to pomożemy :) Tylko sprawdź ten ośrodek bo Borki http://www.borki.pl/ które proponował Chooper i placet też wydają się bardzo ciekawe i niedaleko od nas.
Morfi - 03-09-2010, 23:02

Forest_Taft, jeśli Wy będziecie organizować to na miejscu mozecie liczyc na naszą pomoc, tak samo jak Wy nam pomagaliście :)