To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Ile palą wasze Galanty?

ssemek85 - 25-10-2011, 20:52

no ja wiem ze jest możliwe.. no ale kłócić sie nie ma sensu :wink: co do przepisów to fakt... co do spalania. hmmm. no słowem udowodnic sie nie da.. ale moze kiedys sie gdzies spotkamy na złocie czy cos.. i nie ma problemy zeby to sprawdzić.. tego nie da sie o szukać.. tak dla zabawy.... sprawdziłem to na wszystkie sposoby byłem przygotowany na wieksze spalanie. zaskoczony byłem niesamowicie. no i fakt nikt prawie nie wierzy! ale juz pare osób przekonałem..
mar111cin - 25-10-2011, 21:10

:lol: ale się uśmiałem, chyba nie zasnę przez to :lol:

po pierwsze, to jak Ci pali 14 w trasie, to ja chętnie się z Tobą przejadę na jakimś dłuższym dystansie, dopiero wpadniesz w kompleksy :lol:

dwa jak Ci tyle pali co podajesz w trasie (podajesz 12 z hakiem, czy też 14naście) to chciałbym zobaczyć ile to auto pali w mieście...

Galant ma rozrzut w spalaniu jak pepesza w strzelaniu...

A takie komentarze to mi przypominają przechwałki dwóch kumpli który to nie ma lepszego samochodu, albo komentarze z onetu.. Jak już powiedziałem, mam takich co im bmki serii 5 palą 6l ;)

producent podaje 14l w mieście dla gala, przy gazie wychodzi siłą rzeczy 17l według producenta, jeśli Twój galant pali mniej, to wiedz że coś się dzieje :lol:

Jak ktoś się chce licytować na instalacje i regulacje - w swoim posiadam 6x keihin plus reduktor VSI Prins, do tego wtryskiwacze po czyszczeniu, wszystkie filtry itp wymieniane, w reduktorze nowy zestaw gum, wielogodzinne regulacje i wszystko przeprowadzane samodzielnie, a nie przez jakiegoś partacza w zakładzie.

acha i jeszcze jedno - mój galant pali 7l lpg na 100km *

* takie spalanie wyszło tylko raz, albo dwa - na trasie i to raczej wynikało z niedotankowania gazu na stacji docelowej - ale to nieważne, mogę śmiało powiedzieć że tyle pali ;)

ssemek85 - 25-10-2011, 21:19

no to ty twierdzisz coś zupełnie odwrotnego jak reszta kolegów.. reszta uważ ze 12 z hakiem w trasie to za mało.. ty mówisz ze twój mniej.. delikatna rozbieżność :P
mar111cin - 25-10-2011, 21:21

czytanie ze zrozumieniem ;)
ssemek85 - 25-10-2011, 21:24

poza tym chyba nie uważnie czytasz bo tam pisało ze zakładałem sie ze nie spali mi 14 l.. 12 z hakiem przy szybkiej jeździe nie przy ekonomicznej.. co do miasta nie pisałem ile mi pali bo jak pisałem nigdy nie robie samego miasta :lol: wiec w zasadzie mówisz cos czego ja nie powiedziałem :P gra słowami bez zrozumienia :mrgreen:

[ Dodano: 25-10-2011, 21:28 ]
ja nie jeżdżę ekonomicznie :P przyznaję :mrgreen:

[ Dodano: 25-10-2011, 21:29 ]
keihin dobra sprawa :wink:

radek79 - 25-10-2011, 21:32

panowie nie ma co się spierać każdy galant spali tyle ile się zatankuje nie więcej i nie mniej :mrgreen:
Owczar - 25-10-2011, 21:48

ssemek85, masz staga? Aby rozwiać wszelkie wątpliwości to wrzuć jakiś oscylogram. Może dowiemy się czegoś wiecej jak to jest mozliwe. Oscylogram najlepiej z przeciągnięciem do odcięcia.

Odnośnie tej średniej prędkości, to w sumie czemu nie... Clarkson wykręcił podobny czas przez Anglię... Dobrymi drogami, w tym autostradami i jadąc Jagiem V12 :D

Odnośnie spalania nigdy nie dojdzie się do sensownych wniosków, bo ludzie lubią pisać różne rzeczy. Tak jak mar111cin, galant potrafi spalić bardzo mało, ale i bardzo dużo.

mar111cin - 25-10-2011, 21:59

ssemek85 napisał/a:
poza tym chyba nie uważnie czytasz bo tam pisało ze zakładałem sie ze nie spali mi 14 l.. 12 z hakiem przy szybkiej jeździe nie przy ekonomicznej.. co do miasta nie pisałem ile mi pali bo jak pisałem nigdy nie robie samego miasta :lol: wiec w zasadzie mówisz cos czego ja nie powiedziałem :P gra słowami bez zrozumienia :mrgreen:

[ Dodano: 25-10-2011, 21:28 ]
ja nie jeżdżę ekonomicznie :P przyznaję :mrgreen:

[ Dodano: 25-10-2011, 21:29 ]
keihin dobra sprawa :wink:

Po prostu uwielbiam jak ktoś wyskakuje z tekstem "mi nigdy nie spalił więcej niż Xl/100km" gdzie X to wartość zazwyczaj mniejsza od średniej producenta. Po czym się okazuje że potrafi mu spalić duuużo więcej, ale nie potrafi tego policzyć/nie chce się do tego przyznać.

miałem taki ostatnio przypadek. Ile CI pali galant? 18naście? mi moja w życiu nie spaliła więcej niż 12,5l..... Tylko 10min później z danych co mi podał wynikało 14l/100km i to na trasie :lol: To co w mieście zwraca to paliwo spowrotem do baku? nie smakuje mu?

Normalnie mnie skręca jak słyszę takie teksty....

ssemek85 - 25-10-2011, 22:01

radek79 napisał/a:
panowie nie ma co się spierać każdy galant spali tyle ile się zatankuje nie więcej i nie mniej :mrgreen:

to akurat fakt :D spali zawsze wszystko....

[ Dodano: 25-10-2011, 22:06 ]
mar111cin napisał/a:

mar111cin
Po czym się okazuje że potrafi mu spalić duuużo więcej, ale nie potrafi tego policzyć/nie chce się do tego przyznać.

No tak moze jak ktos sie nie zna na gazie to i nie wie jak to liczyc :P o gazie jwgo proporcjach kalorycznośći ściśliwości wiem wszystko.. to ile whodzi i dlaczego ile moze wejsc i dlaczego.. pracuje w gazie od 5 lat :P wiec nie trafiłes niestety

Owczar - 25-10-2011, 22:12

ssemek85 napisał/a:
No tak moze jak ktos sie nie zna na gazie to i nie wie jak to liczyc o gazie jwgo proporcjach kalorycznośći ściśliwości wiem wszystko.. to ile whodzi i dlaczego ile moze wejsc i dlaczego.. pracuje w gazie od 5 lat wiec nie trafiłes niestety

ssemek85, tak jak napisałem, by rozwiać wszelkie wątpliwości, wrzuć oscylogram z jazdy.

ssemek85 - 25-10-2011, 22:16

no ale dobra pali mi X X=18 :P :D i po polsce nie da sie szybko jechac :D
polaff - 25-10-2011, 22:16

jak chcecie żone uspokoić co do spalania to proponuję w upalne lato rano zalać do pełna zrobić traskę i w najgorętszym momencie dolać do pełna.

Mi w ten sposób przy dynamicznej jeździe z klimą wyszło 9 litrów.

Rozsądnie podchodząc do tematu nie umię zejść poniżej 10 na trasie. Fakt, że nie potrafię dlugo jechać grzecznie.
Normalne spalanie to 11-12 trasa przy w miarę spokojnej jeździe.

Owczar - 25-10-2011, 22:20

ssemek85 napisał/a:
no ale dobra pali mi X X=18 i po polsce nie da sie szybko jechac

Ale ja pisałem poważnie. Zastanawia mnie jaki masz mnożnik i jakie czasy wtrysków przy danym obciążeniu. Wtedy będę mógł porównać.

ssemek85 - 25-10-2011, 22:20

Nie mam :wink:

[ Dodano: 25-10-2011, 22:22 ]
no ok ale nie mam.

Owczar - 25-10-2011, 22:22

Zawsze można nagrać :)