Galant - Ogólne - Ile palą wasze Galanty?
ssemek85 - 25-10-2011, 20:52
no ja wiem ze jest możliwe.. no ale kłócić sie nie ma sensu co do przepisów to fakt... co do spalania. hmmm. no słowem udowodnic sie nie da.. ale moze kiedys sie gdzies spotkamy na złocie czy cos.. i nie ma problemy zeby to sprawdzić.. tego nie da sie o szukać.. tak dla zabawy.... sprawdziłem to na wszystkie sposoby byłem przygotowany na wieksze spalanie. zaskoczony byłem niesamowicie. no i fakt nikt prawie nie wierzy! ale juz pare osób przekonałem..
mar111cin - 25-10-2011, 21:10
ale się uśmiałem, chyba nie zasnę przez to
po pierwsze, to jak Ci pali 14 w trasie, to ja chętnie się z Tobą przejadę na jakimś dłuższym dystansie, dopiero wpadniesz w kompleksy
dwa jak Ci tyle pali co podajesz w trasie (podajesz 12 z hakiem, czy też 14naście) to chciałbym zobaczyć ile to auto pali w mieście...
Galant ma rozrzut w spalaniu jak pepesza w strzelaniu...
A takie komentarze to mi przypominają przechwałki dwóch kumpli który to nie ma lepszego samochodu, albo komentarze z onetu.. Jak już powiedziałem, mam takich co im bmki serii 5 palą 6l
producent podaje 14l w mieście dla gala, przy gazie wychodzi siłą rzeczy 17l według producenta, jeśli Twój galant pali mniej, to wiedz że coś się dzieje
Jak ktoś się chce licytować na instalacje i regulacje - w swoim posiadam 6x keihin plus reduktor VSI Prins, do tego wtryskiwacze po czyszczeniu, wszystkie filtry itp wymieniane, w reduktorze nowy zestaw gum, wielogodzinne regulacje i wszystko przeprowadzane samodzielnie, a nie przez jakiegoś partacza w zakładzie.
acha i jeszcze jedno - mój galant pali 7l lpg na 100km *
* takie spalanie wyszło tylko raz, albo dwa - na trasie i to raczej wynikało z niedotankowania gazu na stacji docelowej - ale to nieważne, mogę śmiało powiedzieć że tyle pali
ssemek85 - 25-10-2011, 21:19
no to ty twierdzisz coś zupełnie odwrotnego jak reszta kolegów.. reszta uważ ze 12 z hakiem w trasie to za mało.. ty mówisz ze twój mniej.. delikatna rozbieżność
mar111cin - 25-10-2011, 21:21
czytanie ze zrozumieniem
ssemek85 - 25-10-2011, 21:24
poza tym chyba nie uważnie czytasz bo tam pisało ze zakładałem sie ze nie spali mi 14 l.. 12 z hakiem przy szybkiej jeździe nie przy ekonomicznej.. co do miasta nie pisałem ile mi pali bo jak pisałem nigdy nie robie samego miasta wiec w zasadzie mówisz cos czego ja nie powiedziałem gra słowami bez zrozumienia
[ Dodano: 25-10-2011, 21:28 ]
ja nie jeżdżę ekonomicznie przyznaję
[ Dodano: 25-10-2011, 21:29 ]
keihin dobra sprawa
radek79 - 25-10-2011, 21:32
panowie nie ma co się spierać każdy galant spali tyle ile się zatankuje nie więcej i nie mniej
Owczar - 25-10-2011, 21:48
ssemek85, masz staga? Aby rozwiać wszelkie wątpliwości to wrzuć jakiś oscylogram. Może dowiemy się czegoś wiecej jak to jest mozliwe. Oscylogram najlepiej z przeciągnięciem do odcięcia.
Odnośnie tej średniej prędkości, to w sumie czemu nie... Clarkson wykręcił podobny czas przez Anglię... Dobrymi drogami, w tym autostradami i jadąc Jagiem V12
Odnośnie spalania nigdy nie dojdzie się do sensownych wniosków, bo ludzie lubią pisać różne rzeczy. Tak jak mar111cin, galant potrafi spalić bardzo mało, ale i bardzo dużo.
mar111cin - 25-10-2011, 21:59
ssemek85 napisał/a: | poza tym chyba nie uważnie czytasz bo tam pisało ze zakładałem sie ze nie spali mi 14 l.. 12 z hakiem przy szybkiej jeździe nie przy ekonomicznej.. co do miasta nie pisałem ile mi pali bo jak pisałem nigdy nie robie samego miasta wiec w zasadzie mówisz cos czego ja nie powiedziałem gra słowami bez zrozumienia
[ Dodano: 25-10-2011, 21:28 ]
ja nie jeżdżę ekonomicznie przyznaję
[ Dodano: 25-10-2011, 21:29 ]
keihin dobra sprawa |
Po prostu uwielbiam jak ktoś wyskakuje z tekstem "mi nigdy nie spalił więcej niż Xl/100km" gdzie X to wartość zazwyczaj mniejsza od średniej producenta. Po czym się okazuje że potrafi mu spalić duuużo więcej, ale nie potrafi tego policzyć/nie chce się do tego przyznać.
miałem taki ostatnio przypadek. Ile CI pali galant? 18naście? mi moja w życiu nie spaliła więcej niż 12,5l..... Tylko 10min później z danych co mi podał wynikało 14l/100km i to na trasie To co w mieście zwraca to paliwo spowrotem do baku? nie smakuje mu?
Normalnie mnie skręca jak słyszę takie teksty....
ssemek85 - 25-10-2011, 22:01
radek79 napisał/a: | panowie nie ma co się spierać każdy galant spali tyle ile się zatankuje nie więcej i nie mniej |
to akurat fakt spali zawsze wszystko....
[ Dodano: 25-10-2011, 22:06 ]
mar111cin napisał/a: |
mar111cin
Po czym się okazuje że potrafi mu spalić duuużo więcej, ale nie potrafi tego policzyć/nie chce się do tego przyznać. |
No tak moze jak ktos sie nie zna na gazie to i nie wie jak to liczyc o gazie jwgo proporcjach kalorycznośći ściśliwości wiem wszystko.. to ile whodzi i dlaczego ile moze wejsc i dlaczego.. pracuje w gazie od 5 lat wiec nie trafiłes niestety
Owczar - 25-10-2011, 22:12
ssemek85 napisał/a: | No tak moze jak ktos sie nie zna na gazie to i nie wie jak to liczyc o gazie jwgo proporcjach kalorycznośći ściśliwości wiem wszystko.. to ile whodzi i dlaczego ile moze wejsc i dlaczego.. pracuje w gazie od 5 lat wiec nie trafiłes niestety |
ssemek85, tak jak napisałem, by rozwiać wszelkie wątpliwości, wrzuć oscylogram z jazdy.
ssemek85 - 25-10-2011, 22:16
no ale dobra pali mi X X=18 i po polsce nie da sie szybko jechac
polaff - 25-10-2011, 22:16
jak chcecie żone uspokoić co do spalania to proponuję w upalne lato rano zalać do pełna zrobić traskę i w najgorętszym momencie dolać do pełna.
Mi w ten sposób przy dynamicznej jeździe z klimą wyszło 9 litrów.
Rozsądnie podchodząc do tematu nie umię zejść poniżej 10 na trasie. Fakt, że nie potrafię dlugo jechać grzecznie.
Normalne spalanie to 11-12 trasa przy w miarę spokojnej jeździe.
Owczar - 25-10-2011, 22:20
ssemek85 napisał/a: | no ale dobra pali mi X X=18 i po polsce nie da sie szybko jechac |
Ale ja pisałem poważnie. Zastanawia mnie jaki masz mnożnik i jakie czasy wtrysków przy danym obciążeniu. Wtedy będę mógł porównać.
ssemek85 - 25-10-2011, 22:20
Nie mam
[ Dodano: 25-10-2011, 22:22 ]
no ok ale nie mam.
Owczar - 25-10-2011, 22:22
Zawsze można nagrać
|
|
|