To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - chcę kupić nowego Outlandera 2011 benzyna-proszę o rady

joachim69 - 19-01-2011, 21:24

znam problem ale ASO staram sie omijać ,specjalnie z momentem nie szalałem żeby trochę pojezdzić a jak sie popsuje to się naprawi :wink:
Muciek - 19-01-2011, 22:39

joachim69 napisał/a:
znam problem ale ASO staram sie omijać ,specjalnie z momentem nie szalałem żeby trochę pojezdzić a jak sie popsuje to się naprawi :wink:

To tak jak mój tata i pewnie każdy użytkownik :D Tylko przegląd i nic więcej.

rezon - 20-01-2011, 08:23

Muciek napisał/a:
czy TDI też ma ten problem?
nie jest tak źle. Mam mapę od 27kkm i nic się nie dzieje. Jedynie turbina ostatnio zaczyna mi gwizdać, ale przy 90kkm, a nawet wcześniej może zacząć to robić bez mapy. Odnośnie sprzęgła - to niestety mitsu00 ma rację. Outek nie ma zapasu. dochodzi jeszcze sprzęgło załączające tył - ostatnio mam wrażenie, że czasami się uślizguje w trybie Auto. Wrażenia z jazdy - zupełnie inne.
michu300 - 20-01-2011, 10:22

Czy sprzęgło dla 2.2 156KM i 2.0 DiD jest takie samo? Ktoś wie może?
mitsu00 - 20-01-2011, 11:38

michu300 napisał/a:
Czy sprzęgło dla 2.2 156KM i 2.0 DiD jest takie samo? Ktoś wie może?
Na 100% nie wiem, ale patrząc na nr katalogowe np LUK czy SACHS, to sa one zupełnie inne.
Muciek - 20-01-2011, 14:34

rezon napisał/a:
Muciek napisał/a:
czy TDI też ma ten problem?
nie jest tak źle. Mam mapę od 27kkm i nic się nie dzieje. Jedynie turbina ostatnio zaczyna mi gwizdać, ale przy 90kkm, a nawet wcześniej może zacząć to robić bez mapy. Odnośnie sprzęgła - to niestety mitsu00 ma rację. Outek nie ma zapasu. dochodzi jeszcze sprzęgło załączające tył - ostatnio mam wrażenie, że czasami się uślizguje w trybie Auto. Wrażenia z jazdy - zupełnie inne.

Dzięki kolego, zawsze jakieś pocieszenie :D

sibkods - 20-01-2011, 20:24

Cytat:
musiał wymieniac sprzęgło za 7tys lub turbo za jeszcze wiecej, bo ASO cofnie gwarancje za naruszenie jej warunków

Po co tu mówic o kosmicznych cenach ASO, skoro zakładamy, ze gwarancja zostanie cofnięta? :wink:

ASO nie takie złe jak je malują :roll:

mitsu00 - 20-01-2011, 20:35

sibkods napisał/a:
Po co tu mówic o kosmicznych cenach ASO, skoro zakładamy, ze gwarancja zostanie cofnięta?

ASO nie takie złe jak je malują
Bo auto jest w leasingu, a ci wymagaja serwisowania w ASO żeby ubezp. było wazne. tak przynajmniej wymaga instytucja dla której pracuję.
sibkods - 20-01-2011, 21:37

a no chyba, że tak. :doubt:
13zbyszek13 - 21-01-2011, 08:44

mitsu00 napisał/a:
Bo auto jest w leasingu, a ci wymagaja serwisowania w ASO żeby ubezp. było wazne. tak przynajmniej wymaga instytucja dla której pracuję.

Poprzednie mitsu jakie posiadałem / Carisma / serwisowałem w AUTO TEST i było super, mimo że nie w miedzy czasie skończyła się gwarancja.
A pod koniec gwarancji wymieniono mi amory z przodu bez problemu.

joachim69 - 23-01-2011, 16:47

wczoraj rano bylem w aso na aktualizacji softu ,wszystko przebiegło sprawnie po czym udałem się znowu to tunera w celu wgrania ponownie softu , stwierdziłem ze pojadę na żywca i nie będę wgrywał oryginała 8) to lekka psychoza nakręcana przez samych sprzedawców , skoro salon oferuje modyfikacje za 4000 pln i jest to gotowiec to ja już wolę dreszczyk emocji i kwotę połowe niższą a mieć zgrany mój oryginalny soft w razie czego 8)
mitsu00 - 23-01-2011, 18:31

joachim69 napisał/a:
skoro salon oferuje modyfikacje za 4000 pln i jest to gotowiec to ja już wolę dreszczyk emocji i kwotę połowe niższą a mieć zgrany mój oryginalny soft w razie czego
MMC nie oferuje żadnego gotowca podtrzymującego gwarancję dla Francuza 2.2. Co za aktualizacje softu ci wgrali? Wyszło coś nowego? Nic mi o tym nie wiadomo..... Z którego roku masz auto?
joachim69 - 23-01-2011, 18:48

mam "glonojada"z problemem świateł i był jakiś update sterownika