To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)

Matejko - 01-04-2011, 22:24

Derpin napisał/a:
i uszkodzona felga :|

uuu jasiu, bolao, ale i tak bym przymalowal szprejcem, bo skoro tu rozwaliles na poczatek sezonu, to pewnie do konca jeszcze ze 2 sztuki zalatwisz :P
musisz chyba z 2 dioptrie na okularach podkrecic :finga:
ja swoje tylko prostowalem, przymalowalem obdarcia i na auto :D
a stalaki juz po piachu i malowaniu :D

Derpin napisał/a:
ale ściągnąć starą oponę bez uszkodzenia felgi albo cięcia samej opony w takiej opcji to prawdziwa sztuka :P

jak wisz jestem w branzy, co moge napisac: ze widac nie trafiles na odpowiedni warsztat :P
Hugo napisał/a:
w żadnym aucie nie myślałem nawet o zmianie płynu hamulcowego, bo w żadnym nie było drgań

to ciekawe co w innych bys osiagnal po jego wymianie ?? +15ps :?: :roll:
rosomak1983 napisał/a:
:shock: :shock: :shock: ja myslalem ze plyn zmienia sie co jakis czas dla bezpieczeństwa (bo wraz z chłonieciem wilgoci traci własciwosci). A nie ze tylko ja drga :D hehe dobre. :)

o wlasnie :)

u mnie tez drgalo, ale juz nie drga i plynu nie wymienilem, tylko zamiast blachy, zalozylem blache z materialem ciernym tzw. klocek :P :mrgreen:

Hugo - 01-04-2011, 22:51

Matejko nawet nie cytuję Twoich tekstów pod moim adresem, bo na to nie zasługują, a co dopiero na odpowiedź czy komentarz. Takiej żenady dawno nie czytałem na tym, bardzo szanowanym przeze mnie, forum...
Matejko - 01-04-2011, 22:53

Hugo napisał/a:
Matejko nawet nie cytuję Twoich tekstów pod moim adresem, bo na to nie zasługują, a co dopiero na odpowiedź czy komentarz. Takiej żenady dawno nie czytałem...

no co poradze, ze nie potrafisz patrzec na niektore rzeczy z przymrozeniem oka :mrgreen:

no i zeby nie bylo, ale skoro odczules roznice po wymianie plynu, tzn. ze ten ktory miales byl stary, czyli zaniedbales wymiane i tyle, wymienil bys na czas Ty i Dominik i byscie nie mieli problemu :badgrin:

Hugo - 01-04-2011, 23:13

Matejko napisał/a:
no co poradze, ze nie potrafisz patrzec na niektore rzeczy z przymrozeniem oka
Potrafię, ale bez przesady, pojechałeś mnie jak jakiegoś ciecia, szczególnie to "+15 KM" i blacha zamiast okładzin, mnie to nie śmieszyło, bo np. w którymś aucie wymieniałem jeszcze dobre klocki hamulcowe na nowe, bo za bardzo pyliły, wiec na zerowych okładzinach nie hamuję :D
Anonymous - 02-04-2011, 00:17

Matejko napisał/a:
musisz chyba z 2 dioptrie na okularach podkrecic

mocniejszych już niema ;) ;)

Matejko napisał/a:

Derpin napisał/a:
ale ściągnąć starą oponę bez uszkodzenia felgi albo cięcia samej opony w takiej opcji to prawdziwa sztuka :P

jak wisz jestem w branzy, co moge napisac: ze widac nie trafiles na odpowiedni warsztat :P

tam gdzie robią opony na co dzień to rzeczywiście pikuś, a u Rafała chłopaki zajmują się mechaniką, a opony i felgi w tym rozmiarze widza i robią może 2 razy do roku to woleli nie kombinować i rysować felgi więc odesłali mnie gdzie indziej :P zresztą mogłem podjechać do Ciebie na pewno SAM zrobiłbyś i pokazał mi lepiej :lol: :lol:

Matejko napisał/a:
no i zeby nie bylo, ale skoro odczules roznice po wymianie plynu, tzn. ze ten ktory miales byl stary, czyli zaniedbales wymiane i tyle, wymienil bys na czas Ty i Dominik i byscie nie mieli problemu :badgrin:

a widzisz wg niemieckich papierów mój płyn był świeży tylko, że jestem ciapa :oops: i dopiero po zimie dojrzałem, że w przejeździłem ją z ledwo dokręconym korkiem więc miało kiedy nałapać wilgoci :oops:
jednak dla potomnych może to być cenną uwagą że przy dziwnych drganiach z układu ham, warto wymienić płyn... układ hamulcowy w galancie rzeczywiście jest niebywale czuły na wszelkie niepoprawności, dla przykładu w pierwszym moim aucie czyli colcie C50, płyn gotowałem tak że aż bulgotało w zbiorniczku grubo, wiadomo hamulca przy tym nie było, ale żadnych drgań też nie.

Matejko - 02-04-2011, 08:50

Hugo napisał/a:
Potrafię, ale bez przesady, pojechałeś mnie jak jakiegoś ciecia, szczególnie to "+15 KM"

sorry :) , sam wkrotce zamontuje 2 naklejki ktore przypuszczalnie dodadza po 10PS/ szt.
i bede je kleil przed i po hamowaniu, wiec wyniki beda potwierdzone ;)

Derpin napisał/a:
ale żadnych drgań też nie.

dobra to juz nie dodaje Wam wiecej adrenaliny :D

rosomak1983 - 02-04-2011, 12:53

Swoja droga, jak zawilgocenie płynu moze wpływac na drgania, jedynie temp wrzenia spadnie. Drgania były cały czas czy tylko po zagrzaniu hebla ???
Anonymous - 02-04-2011, 13:32

rosomak1983 napisał/a:
Drgania były cały czas czy tylko po zagrzaniu hebla ???

u mnie, na początku tylko po mocnym zgrzaniu, potem już coraz szybciej i wcześniej, teraz nawet przy prawie świecących tarczach spokój :)

rosomak1983 napisał/a:
Swoja droga, jak zawilgocenie płynu moze wpływac na drgania,

chemikiem, fizykiem i innym mgr czy inż nie jestem więc odpowiedzi na to pytane nie znam... :P

sveno - 03-04-2011, 16:18

sorki za OT w temacie, ale musze gdzieś to napisać, Mitsumaniaki na wiosnę robią się agresywni i zgryźliwi, spada im poczucie humoru (chodzi tu o same żarty jak i ich odbieranie przez innych) w kolejnym temacie nawiązała się niemiła, mało śmieszna wymiana zdań, która nie powinna mieć miejsca a jak już to od tego jest PW, plus za to, że było w miarę kulturalnie (czego o innych tego typu dyskusjach w innych wątkach powiedzieć nie można) ogólnie Panowie (Pań na szczęście to nie dotyczy) trochę luzu, więcej tolerancji i przemyśleń-czy dana wypowiedź przypadkiem kogoś nie urazi
Derpin, współczuje, szkoda pieknej felgi, napisaleś, że lekko wystają poza obrys auta, jak to przeszło przegląd??? :) Czy lepiej nie pytać? :P

londolut - 03-04-2011, 16:25

sveno, Matejko już taki jest...łysieje...trzeba mu wybaczyć :D
sveno - 03-04-2011, 16:31

londolut napisał/a:
żeby nie było, to ja nie wymieniłem żadnego Nicku w mojej wypowiedzi i nie tyczyła się ona tylko konwersacji z tego tematu, ale także z innych wątków (m. in. słynnego ostatnio odcinka "Uwaga Pirat")
Anonymous - 03-04-2011, 16:32

sveno napisał/a:
Derpin, współczuje, szkoda pieknej felgi,

mam już pomysł na felgi więc może to przyśpieszy modzenie ;) ale rzeczywiście wciąż karcę się w myślach jak wsiadam do auta :(

sveno napisał/a:
napisaleś, że lekko wystają poza obrys auta, jak to przeszło przegląd??? :) Czy lepiej nie pytać? :P

nie wiem, auto miało już przegląd :) ale nie wystaje to aż tak strasznie zresztą termin przeglądu wypada chyba akurat na jesień więc będą już zimówki :D

tu masz fotki jak to miej więcej wygląda, na żywo gdy się nie przyglądasz ciężko zwrócić na to uwagę.

sveno - 03-04-2011, 16:52

Derpin napisał/a:
wypada chyba akurat na jesień więc będą już zimówki :D
tak podejrzewałem :)
ogólnie tam gdzie ja robie przeglądy są chyba na to uczuleni (głównie przez fanów BMW, którzy pakują w nadkola co się da, jak największe, jak najszersze i z rantem wielkości parapetu, często naciągając na to jak najtańsze opony, czyli często za małe bo wiadomo ogólnie że BeeMki mają problemy z geometrią tylnego zawieszenie, przez co opony strasznie szybko się zużywają :P ) i miałbyś problem, ja się obawiam czerwcowego przeglądu, choć niby wszystko u mnie jest ok (opona 205 i ET42) ale w porównaniu z seryjnymi 15'' te felgi (moje) dużo mniej są schowane w głąb nadkola, właściwie to wcale nie są.
Derpin napisał/a:
tu masz fotki jak to miej więcej wygląda
Jak dla mnie odrazu się to rzuca w oczy, ale ja jestem na to uczulony także... :) a poza tym Twój Gal prezentuję się bardzo ładnie (aż chce się użyć innego-bardziej dobitnego słowa, ale znowu bym dostał RB :( ) podobaja mi się białe auta z czarnymi felgami, szczególnie z pakietem Avance :) btw widział ktoś kiedyś białego Gala w sedanie? Wychodziły wogóle takie?
Anonymous - 03-04-2011, 17:18

sveno napisał/a:
widział ktoś kiedyś białego Gala w sedanie? Wychodziły wogóle takie?

jest trochę przedliftów, widziałem też wersje elegance, ale avance to już tyle w wersji vr4... ogólnie słyszałem info że białych galantów wyszło na Europę 130 sztuk, nie wiem tylko czy ta liczba 130 dotyczy sedanów i kombi czy tylko kombi.

sveno napisał/a:
a poza tym Twój Gal prezentuję się bardzo ładnie (aż chce się użyć innego-bardziej dobitnego słowa, ale znowu bym dostał RB

dzięki, ale mój lakier wymaga jeszcze wiele pracy, potrzebuje porządnej polerki,teraz jest takim półmatem :P , ale to najwcześniej po zrobieniu tylnych nadkoli żeby nie robić tej samej roboty 2 razy....

Matejko - 03-04-2011, 18:49

londolut napisał/a:

glowa lysieje, tylek szaleje :D :P