Nasze Miśki - czarny sedan w tiptroniku ;)
Matejko - 01-04-2011, 22:24
Derpin napisał/a: | i uszkodzona felga |
uuu jasiu, bolao, ale i tak bym przymalowal szprejcem, bo skoro tu rozwaliles na poczatek sezonu, to pewnie do konca jeszcze ze 2 sztuki zalatwisz
musisz chyba z 2 dioptrie na okularach podkrecic
ja swoje tylko prostowalem, przymalowalem obdarcia i na auto
a stalaki juz po piachu i malowaniu
Derpin napisał/a: | ale ściągnąć starą oponę bez uszkodzenia felgi albo cięcia samej opony w takiej opcji to prawdziwa sztuka |
jak wisz jestem w branzy, co moge napisac: ze widac nie trafiles na odpowiedni warsztat
Hugo napisał/a: | w żadnym aucie nie myślałem nawet o zmianie płynu hamulcowego, bo w żadnym nie było drgań |
to ciekawe co w innych bys osiagnal po jego wymianie ?? +15ps
rosomak1983 napisał/a: | :shock: ja myslalem ze plyn zmienia sie co jakis czas dla bezpieczeństwa (bo wraz z chłonieciem wilgoci traci własciwosci). A nie ze tylko ja drga hehe dobre. |
o wlasnie
u mnie tez drgalo, ale juz nie drga i plynu nie wymienilem, tylko zamiast blachy, zalozylem blache z materialem ciernym tzw. klocek
Hugo - 01-04-2011, 22:51
Matejko nawet nie cytuję Twoich tekstów pod moim adresem, bo na to nie zasługują, a co dopiero na odpowiedź czy komentarz. Takiej żenady dawno nie czytałem na tym, bardzo szanowanym przeze mnie, forum...
Matejko - 01-04-2011, 22:53
Hugo napisał/a: | Matejko nawet nie cytuję Twoich tekstów pod moim adresem, bo na to nie zasługują, a co dopiero na odpowiedź czy komentarz. Takiej żenady dawno nie czytałem... |
no co poradze, ze nie potrafisz patrzec na niektore rzeczy z przymrozeniem oka
no i zeby nie bylo, ale skoro odczules roznice po wymianie plynu, tzn. ze ten ktory miales byl stary, czyli zaniedbales wymiane i tyle, wymienil bys na czas Ty i Dominik i byscie nie mieli problemu
Hugo - 01-04-2011, 23:13
Matejko napisał/a: | no co poradze, ze nie potrafisz patrzec na niektore rzeczy z przymrozeniem oka | Potrafię, ale bez przesady, pojechałeś mnie jak jakiegoś ciecia, szczególnie to "+15 KM" i blacha zamiast okładzin, mnie to nie śmieszyło, bo np. w którymś aucie wymieniałem jeszcze dobre klocki hamulcowe na nowe, bo za bardzo pyliły, wiec na zerowych okładzinach nie hamuję
Anonymous - 02-04-2011, 00:17
Matejko napisał/a: | musisz chyba z 2 dioptrie na okularach podkrecic |
mocniejszych już niema
Matejko napisał/a: |
Derpin napisał/a:
ale ściągnąć starą oponę bez uszkodzenia felgi albo cięcia samej opony w takiej opcji to prawdziwa sztuka
jak wisz jestem w branzy, co moge napisac: ze widac nie trafiles na odpowiedni warsztat |
tam gdzie robią opony na co dzień to rzeczywiście pikuś, a u Rafała chłopaki zajmują się mechaniką, a opony i felgi w tym rozmiarze widza i robią może 2 razy do roku to woleli nie kombinować i rysować felgi więc odesłali mnie gdzie indziej zresztą mogłem podjechać do Ciebie na pewno SAM zrobiłbyś i pokazał mi lepiej
Matejko napisał/a: | no i zeby nie bylo, ale skoro odczules roznice po wymianie plynu, tzn. ze ten ktory miales byl stary, czyli zaniedbales wymiane i tyle, wymienil bys na czas Ty i Dominik i byscie nie mieli problemu |
a widzisz wg niemieckich papierów mój płyn był świeży tylko, że jestem ciapa i dopiero po zimie dojrzałem, że w przejeździłem ją z ledwo dokręconym korkiem więc miało kiedy nałapać wilgoci
jednak dla potomnych może to być cenną uwagą że przy dziwnych drganiach z układu ham, warto wymienić płyn... układ hamulcowy w galancie rzeczywiście jest niebywale czuły na wszelkie niepoprawności, dla przykładu w pierwszym moim aucie czyli colcie C50, płyn gotowałem tak że aż bulgotało w zbiorniczku grubo, wiadomo hamulca przy tym nie było, ale żadnych drgań też nie.
Matejko - 02-04-2011, 08:50
Hugo napisał/a: | Potrafię, ale bez przesady, pojechałeś mnie jak jakiegoś ciecia, szczególnie to "+15 KM" |
sorry , sam wkrotce zamontuje 2 naklejki ktore przypuszczalnie dodadza po 10PS/ szt.
i bede je kleil przed i po hamowaniu, wiec wyniki beda potwierdzone
Derpin napisał/a: | ale żadnych drgań też nie. |
dobra to juz nie dodaje Wam wiecej adrenaliny
rosomak1983 - 02-04-2011, 12:53
Swoja droga, jak zawilgocenie płynu moze wpływac na drgania, jedynie temp wrzenia spadnie. Drgania były cały czas czy tylko po zagrzaniu hebla ???
Anonymous - 02-04-2011, 13:32
rosomak1983 napisał/a: | Drgania były cały czas czy tylko po zagrzaniu hebla ??? |
u mnie, na początku tylko po mocnym zgrzaniu, potem już coraz szybciej i wcześniej, teraz nawet przy prawie świecących tarczach spokój
rosomak1983 napisał/a: | Swoja droga, jak zawilgocenie płynu moze wpływac na drgania, |
chemikiem, fizykiem i innym mgr czy inż nie jestem więc odpowiedzi na to pytane nie znam...
sveno - 03-04-2011, 16:18
sorki za OT w temacie, ale musze gdzieś to napisać, Mitsumaniaki na wiosnę robią się agresywni i zgryźliwi, spada im poczucie humoru (chodzi tu o same żarty jak i ich odbieranie przez innych) w kolejnym temacie nawiązała się niemiła, mało śmieszna wymiana zdań, która nie powinna mieć miejsca a jak już to od tego jest PW, plus za to, że było w miarę kulturalnie (czego o innych tego typu dyskusjach w innych wątkach powiedzieć nie można) ogólnie Panowie (Pań na szczęście to nie dotyczy) trochę luzu, więcej tolerancji i przemyśleń-czy dana wypowiedź przypadkiem kogoś nie urazi
Derpin, współczuje, szkoda pieknej felgi, napisaleś, że lekko wystają poza obrys auta, jak to przeszło przegląd??? Czy lepiej nie pytać?
londolut - 03-04-2011, 16:25
sveno, Matejko już taki jest...łysieje...trzeba mu wybaczyć
sveno - 03-04-2011, 16:31
londolut napisał/a: | sveno, Matejko już taki jest...łysieje...trzeba mu wybaczyć | żeby nie było, to ja nie wymieniłem żadnego Nicku w mojej wypowiedzi i nie tyczyła się ona tylko konwersacji z tego tematu, ale także z innych wątków (m. in. słynnego ostatnio odcinka "Uwaga Pirat")
Anonymous - 03-04-2011, 16:32
sveno napisał/a: | Derpin, współczuje, szkoda pieknej felgi, |
mam już pomysł na felgi więc może to przyśpieszy modzenie ale rzeczywiście wciąż karcę się w myślach jak wsiadam do auta
sveno napisał/a: | napisaleś, że lekko wystają poza obrys auta, jak to przeszło przegląd??? Czy lepiej nie pytać? |
nie wiem, auto miało już przegląd ale nie wystaje to aż tak strasznie zresztą termin przeglądu wypada chyba akurat na jesień więc będą już zimówki
tu masz fotki jak to miej więcej wygląda, na żywo gdy się nie przyglądasz ciężko zwrócić na to uwagę.
sveno - 03-04-2011, 16:52
Derpin napisał/a: | wypada chyba akurat na jesień więc będą już zimówki
| tak podejrzewałem
ogólnie tam gdzie ja robie przeglądy są chyba na to uczuleni (głównie przez fanów BMW, którzy pakują w nadkola co się da, jak największe, jak najszersze i z rantem wielkości parapetu, często naciągając na to jak najtańsze opony, czyli często za małe bo wiadomo ogólnie że BeeMki mają problemy z geometrią tylnego zawieszenie, przez co opony strasznie szybko się zużywają ) i miałbyś problem, ja się obawiam czerwcowego przeglądu, choć niby wszystko u mnie jest ok (opona 205 i ET42) ale w porównaniu z seryjnymi 15'' te felgi (moje) dużo mniej są schowane w głąb nadkola, właściwie to wcale nie są. Derpin napisał/a: | tu masz fotki jak to miej więcej wygląda | Jak dla mnie odrazu się to rzuca w oczy, ale ja jestem na to uczulony także... a poza tym Twój Gal prezentuję się bardzo ładnie (aż chce się użyć innego-bardziej dobitnego słowa, ale znowu bym dostał RB ) podobaja mi się białe auta z czarnymi felgami, szczególnie z pakietem Avance btw widział ktoś kiedyś białego Gala w sedanie? Wychodziły wogóle takie?
Anonymous - 03-04-2011, 17:18
sveno napisał/a: | widział ktoś kiedyś białego Gala w sedanie? Wychodziły wogóle takie? |
jest trochę przedliftów, widziałem też wersje elegance, ale avance to już tyle w wersji vr4... ogólnie słyszałem info że białych galantów wyszło na Europę 130 sztuk, nie wiem tylko czy ta liczba 130 dotyczy sedanów i kombi czy tylko kombi.
sveno napisał/a: | a poza tym Twój Gal prezentuję się bardzo ładnie (aż chce się użyć innego-bardziej dobitnego słowa, ale znowu bym dostał RB |
dzięki, ale mój lakier wymaga jeszcze wiele pracy, potrzebuje porządnej polerki,teraz jest takim półmatem , ale to najwcześniej po zrobieniu tylnych nadkoli żeby nie robić tej samej roboty 2 razy....
Matejko - 03-04-2011, 18:49
londolut napisał/a: | sveno, Matejko już taki jest...łysieje...trzeba mu wybaczyć |
glowa lysieje, tylek szaleje
|
|
|