To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galicjusz Aleks

pitbu77 - 12-03-2011, 23:59

Lecimy dalej.
Dzisiaj pogoda dopisała a ja wziąłem się za wiosenne porządki w aucie. Tak wyglądają fanty do Gala:

- klocki hamulcowe przód i tył Kashiyama
- zestaw naprawczy (sworznie)
- coś dla oka: Folia do szyb light-light-black
- filtr kabinowy JP Premium
oraz:

- Olej Shell Helix Ultra 5W-40
- Motul engine cleaning
- filtr oleju MANN W610/3
- światła dzienne

Olej, filtry i klocki wymienione :) Silnik pracuje jak zegareczek a hamulce działają jak hamulce - zatrzymują auto. Wyczyn to żaden, zwykła seria...
Z ważniejszych rzeczy zostały jeszcze wahacze-banany z przodu i uszczelki pod pokrywami zaworów. Z rzeczy upiększających folia na szyby, światła dzienne, felgi i może podłubię trochę przy liczniku (efekt HC)?

robertdg - 13-03-2011, 10:49

pitbu77 napisał/a:
Ja tam widze co innego :P A szyby oklejone, jeżdżą :?: :D
pitbu77 - 13-03-2011, 11:32

robertdg napisał/a:
pitbu77 napisał/a:
Ja tam widze co innego :P A szyby oklejone, jeżdżą :?: :D

Racja, filtr JC Premium ;P
Szyby jeszcze nie. Chcę to zrobić dokładnie, tak żeby policemani nie wiedzieli nawet, że to nie fabryczne przyciemnienie. A Ty się Robert szykuj bo w przyszłym tygodniu doręczą mi wahacze z polibuszami i będzie wymiana banana :)

robertdg - 13-03-2011, 11:42

pitbu77 napisał/a:
A Ty się Robert szykuj bo w przyszłym tygodniu doręczą mi wahacze z polibuszami i będzie wymiana banana :)
To już nie będą zwykłe banany, to będą Czikity :lol:
Psikus - 13-03-2011, 13:45

pitbu77, co to za folia?? jakas niższa półka?
pitbu77 - 13-03-2011, 17:39

Psikus napisał/a:
pitbu77, co to za folia?? jakas niższa półka?

Folia Tec toto nie jest. Folia jakiej pełno na alledrogo "Solar window film". Czemu pytasz? Mogą być problemy z nakładaniem czy jak?

robertdg - 13-03-2011, 18:08

pitbu77 napisał/a:
"Solar window film". Czemu pytasz? Mogą być problemy z nakładaniem czy jak?
Ona lubi się buntować przy formowaniu, raz się udo, raz się nie udo :D
pitbu77 - 13-03-2011, 18:31

robertdg napisał/a:
pitbu77 napisał/a:
"Solar window film". Czemu pytasz? Mogą być problemy z nakładaniem czy jak?
Ona lubi się buntować przy formowaniu, raz się udo, raz się nie udo :D

A jak tylko o to chodzi to nie ma problemu. Mam takiego kumpla fachurę, któremu bardzo fajnie wychodzi oklejanie szyb. Damy radę :) Tym bardziej, że ja byle jak nie lubię... Musi być ładnie choćbym miał kupić jeszcze jedną rolkę :!:

Próbowałem założyć dzisiaj światła dzienne. Kurcze trochę zabawy jest z nimi bo trudno je umieścić tam gdzie to sobie wymyśliłem. Pokonał mnie masakryczny ból głowy a teraz już za ciemno na rzeźbienie. Temat zatem przełożony na następny weekend jeśli pogoda dopisze (oczywiście najpierw montaż bananów czikita panie Robercie :D ).

Psikus - 13-03-2011, 20:45

pitbu77 napisał/a:
Czemu pytasz? Mogą być problemy z nakładaniem czy jak?
z nakładaniem nie, nie formuje się to na gorąco tak,jak markowe folie ( ba,prawie wcale się nie formuje) ale do galanta nie ma to znaczenia bo galant ma proste szyby. Te folie już na dzień dobry w trakcie wyciskania wody się dość mocno rysują, nawet jeśli robisz to miękka szmatką. Do tego blakną i robią się matowe. Kurde,pitbu77,armolite nie jest przecież drogą folią ( ok 150 na cały tył do galanta) a zrobione raz pozwoli długo cieszyć się należytym efektem.
pitbu77 - 13-03-2011, 23:04

Psikus napisał/a:
armolite nie jest przecież drogą folią ( ok 150 na cały tył do galanta) a zrobione raz pozwoli długo cieszyć się należytym efektem.

Poszukam, zobacze. Tę co mam zawsze mogę oddać przecież jeśli nie otwierana :)
A tak wyglądał Gal bez zderzaka:

I z wymienionymi drzwiami:

Tylko jeszcze listwę przekleić i będzie git :)

robertdg - 14-03-2011, 17:17

Listwe na drzwiach byś zmienił :P
Jogurt - 14-03-2011, 21:33

Psikus napisał/a:
z nakładaniem nie, nie formuje się to na gorąco tak,jak markowe folie ( ba,prawie wcale się nie formuje) ale do galanta nie ma to znaczenia bo galant ma proste szyby. Te folie już na dzień dobry w trakcie wyciskania wody się dość mocno rysują, nawet jeśli robisz to miękka szmatką. Do tego blakną i robią się matowe.
true. trzeba było kupić dark black. za miesiąc będzie wyglądała jak light dark.
pitbu77 - 15-03-2011, 09:19

Jogurt napisał/a:
true. trzeba było kupić dark black. za miesiąc będzie wyglądała jak light dark.

A ja nie chciałem mocno przyciemniać. Nawet mi to pasuje, że będzie jeszcze jaśniejsza. Bardziej zależało mi na ochronie przeciw UV i antywłamie... ale chyba już o tym pisałem.

Inna rzecz niestety nie fajna :? Mocno poci się przewód ze wspomagania kiery na łączeniu węża gumowego i tych rurek:

Oby to były tylko sparciałe węże a nie przewód. Bo gdzie ja taki przewód teraz dostanę?

robertdg - 15-03-2011, 09:55

pitbu77 napisał/a:
Oby to były tylko sparciałe węże a nie przewód. Bo gdzie ja taki przewód teraz dostanę?
Przykro mi że Cię zmartwie, ale to nie będzie wąż gumowy, tuż przy wejściu wężów gumowych znajduje się taka łaczka, która spina końcówki rurek, i to pod nimi aluminium jest wyżarte, wiem gdzie mogą dorobić taką chłodniczke :P
pitbu77 - 15-03-2011, 11:45

robertdg napisał/a:
pitbu77 napisał/a:
Przykro mi że Cię zmartwie, ale to nie będzie wąż gumowy, tuż przy wejściu wężów gumowych znajduje się taka łaczka, która spina końcówki rurek, i to pod nimi aluminium jest wyżarte, wiem gdzie mogą dorobić taką chłodniczke :P

Też się zastanawiałem właśnie czy to przy tej obejmie czy z węża gumowego.
A gdzie dorabiają takie cuda? Mów mi tu zaraz :!: :lol:
Kurcze to będę musiał jeszcze kupić płyn do wspomagania... :|