Nasze Miśki - Moja Gablota w wersji Elegance
RaVciO - 28-03-2012, 21:33
Felgi ładne, po prostu nadają Galowi bardziej spokojny/stonowany charakter. Ale jak na nowe felgi to rzeczywiście przesadzili z tymi odważnikami.
Pieraś - 29-03-2012, 14:11
Zamontowałem filtr/wkładkę K&N olejową.
Nie czuje żadnej różnicy poza tym, że dzwięk silnika na wyższych obrotach jest bardziej hmmm sopranowy i że mam dobry filtr
Rozumiem, że fabryczie są olejowane?
Pytam, bo palcem tego się nie wyczuło.
KaWu - 29-03-2012, 18:27
Cytat: | teoretycznie, praktycznie brudzi się jak każdy i moim zdaniem wymaga czyszczenia max po 40 tys. |
pitbu77 napisał/a: | Ja czyszczę co 2-3 wymianę oliwy więc co jakieś 20-30 tkm |
Dokładnie tak samo robię. Czasami nawet częściej.
tomek84 napisał/a: | z tego co czytałem to warto go umyć wodą, co około 10-15 tyś km |
jeszcze nigdy wodą nie myłem więc nie wiem
Pieraś - 25-11-2013, 19:44
Mała aktualizacja ... od tamtej pory kiedy tu pisałem zmieniłem:
- tarcze i klocki TRW
- piasta SKF
- 2x opiekowałem się tylnymi tłoczkami (czyszczenie)
- a dziś kupiłem dwa dolne wahacze proste przednie YAMATO, bo już się luz niebezpieczny zrobił
- no i niedawno ponownie wymieniłem filtr kabinowy
- pomijam, że gdzieś po drodze odgrzybianie klimy (środka chłodzącego tylko troszkę brakowało)
- poprawiony zimny lut w zegarku na desce
- zestaw ładnie dopasowanych folii od środkowego słupka w tył - dość ciemne ale nie czerń tylko taka z lekkim efektem lustrzanym ... z odległości jak się patrzy to nie widać, czy przyciemniony, czy wyłącznie reflex.
- wkrótce (ale chyba po zimie) wyjmę filtr powietrza pod maską i zobaczę jaki stan - czy nadaje się do czyszczenia, czy też nie
Prędkość max 195 km/h ... pójdzie z trudem więcej ale z górki
Brakuje mi powera ale kurde maszyna full kultura.
Jeszcze jakieś 10kkm i szykuje się 2a w jego życiu wymiana rozrządu no i proforma raczej balans też wymienię w zestawie.
Tomek - 25-11-2013, 20:06
Pieraś napisał/a: |
Prędkość max 195 km/h ... pójdzie z trudem więcej ale z górki |
a co to diesel jest?
Hugo - 25-11-2013, 21:07
Pieraś napisał/a: | wkrótce (ale chyba po zimie) wyjmę filtr powietrza | Raczej lepiej sprawdzić, a najlepiej wymienić go przed zimą. Po co ma jeszcze więcej palić? Pieraś napisał/a: | raczej balans też wymienię w zestawie | Że co? Ostatnio pasek balansu nie był wymieniony?
Pieraś - 25-11-2013, 22:29
Ja go kupiłem w stanie po wymianie z niemiec.
Nie Tomku, benzyna + LPG
Nie wiem ile jedzie na benie, ale na LPG 195 km/h.
Pieraś - 25-01-2015, 21:44
No mała poprawka 200kmh na LPG
Tak w ogóle to po wymianie rozrządu i uszczelniaczy zaworowych w głowicy po 6000km zero ubytku oleju
RaVciO - 26-01-2015, 17:48
Znając Ciebie, to jeszcze będziesz aktualizował wynik
wicek - 29-01-2015, 18:59
Pieraś napisał/a: | rozrządu i uszczelniaczy zaworowych |
Gdzie robiłeś?
Pieraś - 05-02-2015, 20:08
Na jędrzychowie - sportowa 7.
Poznałem mechanika przez kolege (motocykle).
U nich robilem:
- wymiana amorkow (komplet) z tylnymi poduchami przy budzie
- wymiana tarcz i klockow
- rozrzad, glowica (glowice daja "gdzies" - dwa zawory, uszczelniacze itp
- paski wielorkowkowe
- piasta lewa przod
Pieraś - 05-02-2015, 20:08
RaVciO napisał/a: | Znając Ciebie, to jeszcze będziesz aktualizował wynik |
Próbuję ile się da
Pieraś - 17-02-2015, 21:27
Jestem po wymianie wahacza dolnego prostego ... niestety druga strona jutro też do wymiany i także dolne banany oraz gumy od przedniego stabilizatora. Zawiecha bedzie teraz zyleta tylko 1400zl mniej w portfelu ...ała :/
Pieraś - 18-02-2015, 20:41
Wahacze wymienione ... cisza na wybojach i fajnie sie leci Dziś padł nowy rekord 210.
Dwoogy - 02-03-2015, 15:55
Cześć chłopaki. Dawno tutaj nie zaglądałem ale w końcu nadszedł ten czas. Poszukuję namiar na blacharza/lakiernika w Zielonej Górze lub okolicach, który bez marudzenia podjął by się wspawania i polakierowania reperaturek w Galancie a jednocześnie nie wołał 2000 zł bo na takich namiary już mam. Tylne nadkola to już koniecznie muszą zostać zrobione przed sezonem bo wstyd jeździć Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
|
|
|