Lubelskie - Wyjazdowy spot weekendowy SUSIEC 2013
grzesiopol - 17-04-2013, 21:40
bastek napisał/a: | Grześ, to może małą ankietka kto chce beczkę? | Myślę, że nie ma co ankiety robić, jak już pisałem wcześniej beczka odpada ze składkowego dla wszystkich, jeżeli część osób nie chce beczki to nie będziemy nikogo zmuszać do zapłaty za cos czego nie będą używać.
Moja propozycja jest taka:
Zróbmy jakis podział ról co ma kto robić bo sam wszystkiego na pewno nie ogarnę i wszystkich pieniędzy za wszystko nie będę zbierał. Zrobiłem juz na brudno listę do wpłat i czekam tylko aby ja wrzucić, może już w następnym tygodniu, ten tydzien jakiś mam pechowy bo zawsze cos sie trafi co utrudnia życie
Musimy jeszcze sie dogadać co do sposobu składkowania za zakupy, myślę, że całą kwotę należy podzielić na każdego uczestnika i "główny najemca" - będę używał tego sformułowania - zapłaci za swoja trzódkę np. składka za zakupy 10 zł. - ja jadę w 4 osoby więc do zrzuty 40 złotych.
Co do kasy to wiecie, że u mnie jak w banku jest kasa i niema kasy więc mogę zbierać a potem z każdym sie rozliczyć, jak cos zostaje to mozna przeznaczyć na jakies zakupy w razie potrzeby. Część kasy możemy zabrać na spocie bo to juz niedługo i będzie dobrze.
Aaaaa Sebastian koszulki dla Bartka dalej nie ma (widziałem sie ostatnio z właścicielem hafciarni) więc chyba oddam ci te 44.11zł czyli z procentem 45 złotych.
1. Ja zajmę sie rezerwacją ośrodka i innymi sprawami związanymi z ośrodkiem i zbieraniem pieniędzy od wszystkich za wszystko na co razem będziemy sie składać.
2. Skoro Dawid czyli Inq zajął sie tematem mięsiwa to proponuję aby pilotował ten temat do końca, oczywiście przy pomocy jakichś chętnych osób które zgłoszą sie do pomocy. Uzbieraną składkę na ten cel przekażę Dawidowi i osobom pomagajacym.
3. Jeżeli będą osoby które pomimo wszelkich przeciwieństw zechcą jednak pokusić sie o zakup piwa to proszę wytypować jedną osobę z chętnych na beczkę do zajęcia sie tym tematem.
4. Jeżeli będzie możliwość zrobienia gadżetów w tym naklejki to razem z Dawidem cos stworzymy i coś sie zrobi, może nie wszyscy będą zadowoleni ale zawsze ktoś będzie i prosze nie krzyczeć o podziałach bo temat juz jest przeszłościa i do niego nie wracamy, postaramy sie aby było dobrze.
Co do inq napisał/a: | Ziemniaki tanie więc można zrobić sporo, można kupić na miejscu. | szkoda sobie zawracać głowę jak ktoś chce ziemniaka to może sobie wykupic obiad i sobie zjeść. A tak serio to zbyt dużo też nie można kupować bo i tak nie przejemy tego.
Proponuje to co Dawid napisał
inq napisał/a: | Kiełbasa- 2 sztuki na os. (dzieci i dorośli) - można dorzucić z 30% rezerwy
Karczek - 100-150g na osobę dorosłą
Szaszłyk - 1 sztuka na dorosłego (dodatkowo można zrobić jakieś lajtowe dla dzieciaków)
....................
Pieczywo się raczej nie zmarnuje tak samo jak przyprawy. | ja bym dodał jeszcze ketchup i musztarda i tyle im wiecej różności tym trudniej bedzie nad tym zapanować, to nie wesele i nie musi byś tak zmyślnie, zwiększyć ilość kiełbasy lub dodać kaszankę i tyle.
Co do inq napisał/a: | Pomidory, papryka marynowana, ogórki kiszone lub małosolne, grzybki. To trzeba kupić chyba na farta bo nieugadnie. | Pomidorów bym sie wystrzegał, bo trzeba je umyć i ewentualnie pokroić czyli krótko mówiąc poddać je obróbce, chyba, że byłby chętny do takiej roboty; każdy cos tam ze soba weźmie czy na śniadanie czy na kolację więc nawet siedząc w barku będzie można pod wpływem emocji lub szalonego pomysłu pokroić na talerze i skonsumować do flaszeczki lub dwóch
Papryka marynowana, ogórki kiszone, grzybki to też szkoda kupować, każdy z nas ma lub jak nie ma to może rodzina ma takie frykasy i można wziąć po jednym lub dwóch słoikach i postawić na stół biesiadny.
Inne warzywa czy owoce każdy może przywieźć i ewentualnie będzie to można zużyć przy spotkaniach w mniejszych gronach, napewno znajda sie osoby które wezmą ze sobą grill więc będzie można cos tam przysiąść i "obszamić". Ponadto Susiec to nie Wawrzkowizna sklepy są więc z jakimiś indywidualnymi lub składkowymi zakupami tez nie powinno być problemu.
inq napisał/a: | Trzeba coś na pewno jeszcze zrobić dla dzieciaków | wiekszość dzieciaków które miałem przyjemność gościć na działce zadowalała sie kiełbachą, kaszanką i szaszłykiem i to wystarczało, kiełbacha w ręke po konsumpcji ręka w piach i jest zabawa.
Takie jest moje zdanie w tym temacie
inq - 17-04-2013, 22:29
grzesiopol napisał/a: | szkoda sobie zawracać głowę jak ktoś chce ziemniaka to może sobie wykupic obiad i sobie zjeść. A tak serio to zbyt dużo też nie można kupować bo i tak nie przejemy tego |
Pieczony ziemniak to nie jest jakaś skomplikowana potrawa, a zawsze jakieś urozmaicenie. Kupić za 10 zł ziemniaków i na pewno ktoś ze smakiem zje, a jak nie to zrobimy wojnę na pieczone ziemnaki.
grzesiopol napisał/a: | ja bym dodał jeszcze ketchup i musztarda i tyle im wiecej różności tym trudniej bedzie nad tym zapanować, to nie wesele i nie musi byś tak zmyślnie, zwiększyć ilość kiełbasy lub dodać kaszankę i tyle. |
Keczup i musztardę traktowałem jako przyprawy Ja jem i piję wszytstko także nie trzeba mi rarytasów i wystarczy mi kiełbasa. Po poprawkach proponuję:
- kiełbasa - 2 rodzaje po sztuce na głowę + mała rezerwa
- karczek w większej ilości - 250g/os.
- szaszłyk/os
- kaszanka/os + mała rezerwa.
grzesiopol napisał/a: | Pomidorów bym sie wystrzegał |
Dlatego dowiedz się jak możesz czy osoba do obsługi to ogarnie. Sądzę, że nie jest to wielka robota, a świeży pomidorek z cebulką jest mniam.
grzesiopol napisał/a: | Papryka marynowana, ogórki kiszone, grzybki to też szkoda kupować, |
Moim zdaniem to jeśli składamy się na jedzenie to róbmy to po całości. Nie będzie to wielki koszt (~5 zł na dorosłego). Ja nie mam już takich rzeczy w domu i nie chciałbym objadać kogoś. Poza tym jak zabraknie to pod szkło nie będzie co zagryzać. grzesiopol napisał/a: | wiekszość dzieciaków które miałem przyjemność gościć na działce zadowalała sie kiełbachą, kaszanką i szaszłykiem i to wystarczało, kiełbacha w ręke po konsumpcji ręka w piach i jest zabawa |
Zgoda, ale będą różne dzieci. Dla mnie wystarczy kiełbasa bo młodsza córa i tak nie skorzysta co by nie było, a starsza zje i kiełbasę. Niech wypowiedzą się właściciele innych maluchów.
bastek - 18-04-2013, 06:24
cukinia na plasterki i na grila. papryka też-tyle, że droga o tej porze roku. ziemniaka też na plasterki i na grila.
moje dzieci jedzą co tatuś da ale raczej kurczaki
jeszcze btalerzyki papierowe/tekturowe - dają czy trza brać?
ja w mięchu mogę pomóc (organizacji) ale jak podwiozę, to gdzieś trzena przetrzymać.... mam małą wolną lodókę (CO PRAWDA ZE 3 LATA NIE URUCHAMIANA) ale chyba się nie zepsuła....
pomidor z cebulką dla 40-50 gąb to sporo roboty.....
napitki jeszcze.
zakupy - makro? kiedyś tam było taniej, ostatnio nie jeźdźę, nie wiem ma ktoś dostęp do hurtowni?
dzxiś ma dyżur, to woieczorem jak będzie spokój coś pomodzę
grzesiopol - 18-04-2013, 16:41
bastek napisał/a: | jeszcze talerzyki papierowe/tekturowe - dają czy trza brać? | jak juz pisałem talerzyki raczej we własnym zakresie ale mozemy je mieć ze zniżką, moja zona pracuje w naczyniach jednorazowych, tak samo nożyki, łyżki, widelce, łyżeczki. Kubeczki to wezmę z ........ tj. postaram sie załatwić za darmo, mogą być 180 ml plastiki do gorącego również lub 300 ml papierowe do goracego również (w rękawach jest po 100 małego i 65 dużego - wiec dużej ilości rękawów nie potrzeba będzie brać).
bastek napisał/a: | napitki jeszcze. | o napoje spróbuje zapytać mojego prezesa to może chociaż kilka za sponsoruje a jak nie to w Lemonexie mam zniżkę (dla pracownika) to i tak wyjdzie taniej, a raczej powinno.
bastek napisał/a: | zakupy - makro? kiedyś tam było taniej, ostatnio nie jeźdźę, nie wiem ma ktoś dostęp do hurtowni? | makro teraz juz drogie, dawno nie byłem ale słyszałem, w hipermarketach można taniej kupić zwłaszcza jak jest promocja. Hurtownia jak pisałem wyżej Lemonex mogę popytać o pozostałe produkty typu musztarda, ketchup.
inq - 18-04-2013, 16:45
Dziś byłem w Biedronce i jest tak:
- karkówka 16,99 - 5 kawałków (w sumie kilogram)
- boczek rolowany - 7,99/330g sporo kawałków, ale nie liczyłem
- boczek w plastrach 15,99
Wszystko w dobrej i sprawdzonej marynacie. Karkówkę to bym jeszce na pół podzielił i będzie super. Nie zwróciłem uwagi na boczek jak wygląda, ale ten rolowany był super. Co wy na to?
grzesiopol - 19-04-2013, 00:04
inq napisał/a: | - boczek rolowany - 7,99/330g sporo kawałków, ale nie liczyłem | przeważnie jest około 8 kawałków jeżeli chodzi ci o taki na patyku.
inq - 19-04-2013, 08:48
Tak, na patyku. To raczej wyjdzie rarytas niż jedzonko Natomiast ten karczek i boczek ja bym brał pod uwagę - sprzeciwu nie widać
grzesiopol - 19-04-2013, 19:44
inq, wyślij mi swój telefon na PW masz załatwionych pomocników przy miesiwie a raczej pomocnice tylko dobrze je wykorzystaj
inq - 19-04-2013, 19:50
Poszło Czyli mam wszystko ustalać z pomocnicami?
grzesiopol - 19-04-2013, 21:05
Ty rządzisz pamietaj.
[ Dodano: 19-04-2013, 21:05 ]
I tak dla odświeżenia
Aktualna lista wygląda następująco:
1. grzesiopol + 5 (6 dorosłych)
2. Jaro1974 +1 + 2d (2 dorosłe + 2 dzieci)
3. radek79 + 1 + 1d (2 dorosłych + 2 dzieci)
4. loop999+1 (2 dorosłych)
5. Sławek i Seichan + 2d (2 dorosłych + 2 dzieci)
6. bastek + 1 + 2d (2 dorosłych + 2 dzieci)
7. tomasek-Aśka + 2d (2 dorosłych + 2 dzieci)
8 ANDREW i Monika (2 dorosłych)
9. Soner i Kinga (2 dorosłych)
10. inq + 2 + 2d (3 dorosłych + 2 dzieci)
11. Sławek mechanik(seiran) + darecky + ekacz (3 dorosłych)
12. Jajus + Kamila + 2d (2 dorosłych + 2 dzieci)
13. szosty + żona + 1d (2 dorosłych + 1 dziecko)
14. Manieklakmech i Asia (gość nr 1 + 1) (2 dorosłych)
15. Forest i Madzia - (gość nr 2 + 1) (2 dorosłych)
16. firlej + 1os (2 dorosłych)
17.o.uvec i Monika + 2d (2 dorosłych + 2 dzieci)
18. macia + 1 + 1d (2 dorosłych + 1 dziecko) na razie jeszcze nie wie czy pojedzie.
19. Jola G.+5 (6 dorosłych)
20 Mario - na razie nie wybrał domku
21. Doti + Radek 1f (2 dorosłych)
[ Dodano: 19-04-2013, 21:07 ]
inq, nie mam PW. Może trzeba jeszcze poczekać
inq - 19-04-2013, 21:48
Zaraz sprawdzę, daj może zestawienie wieku dzieciaków jak masz to można będzie coś pomyśleć o tych najmniejszych... Poza tym może określmy jakiś budżet na zakupy grillowe i będzie wiadomo na co można sobie pozwolić.
grzesiopol - 20-04-2013, 11:59
PW nie doszło ale możesz już kasować numer dzieki.
Jeżeli chodzi o wiek to mam wiedzę tylko taka jak w tym poście http://forum.mitsumaniaki...176472#1176472, więcej musiałbyś sie popytać.
patriotazz - 21-04-2013, 20:40
Grzesiu ja postaram się wpaść jakoś w sobote do Was:) na 1 dzień, nie zostawie Was hehe:P
grzesiopol - 22-04-2013, 15:45
Aktualna lista wygląda następująco:
1. grzesiopol + 5 (6 dorosłych)
2. Jaro1974 +1 + 2d (2 dorosłe + 2 dzieci)
3. radek79 + 1 + 1d (2 dorosłych + 2 dzieci)
4. loop999+1 (2 dorosłych)
5. Sławek i Seichan + 2d (2 dorosłych + 2 dzieci)
6. bastek + 1 + 2d (2 dorosłych + 2 dzieci)
7. tomasek-Aśka + 2d (2 dorosłych + 2 dzieci)
8 ANDREW i Monika (2 dorosłych)
9. Soner i Kinga (2 dorosłych)
10. inq + 2 + 2d (3 dorosłych + 2 dzieci)
11. Sławek mechanik(seiran) + darecky + ekacz (3 dorosłych)
12. Jajus + Kamila + 2d (2 dorosłych + 2 dzieci)
13. szosty + żona + 1d (2 dorosłych + 1 dziecko)
14. Manieklakmech i Asia (gość nr 1 + 1) (2 dorosłych)
15. Forest i Madzia - (gość nr 2 + 1) (2 dorosłych)
16. firlej + 1os (2 dorosłych)
17.o.uvec i Monika + 2d (2 dorosłych + 2 dzieci)
18. macia + 1 + 1d (2 dorosłych + 1 dziecko) na razie jeszcze nie wie czy pojedzie.
19. Jola G.+5 (6 dorosłych)
20 Mario - 1g (1 dorosły)
21. Doti + Radek 1f (2 dorosłych)
22. czacza 1g (1 dorosły)
[ Dodano: 22-04-2013, 18:39 ]
patriotazz napisał/a: | Grzesiu ja postaram się wpaść jakoś w sobote do Was:) na 1 dzień, nie zostawie Was hehe:P | wszyscy sa mile widziani
[ Dodano: 23-04-2013, 06:29 ]
Wrzuciłem tutaj bo chyba tu jest jej miejsca
Projekt naklejki.
Propozycja była albo folia przeźroczysta albo napisy i grafika tak jak napisy MM na samochód czyli na foli transportowej (zostaja tylko napisy i logo na samochodzie)
Bartek - 24-04-2013, 07:56
grzesiopol, masz oczywiście pisemną zgodę MMC na wykorzystanie ich logo na naklejce?
|
|
|