To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - TURBOCZARNUCH czyli 4g63 Turbo 4WD

macia - 31-08-2013, 18:34

Wczoraj przy przebiegu 75396 km wymieniona oliwa - jak zwykle Motul 300V Competition 15w50.
macia - 11-12-2013, 21:45

Dziś przebiłem oponę z tyłu... Poszukiwana pojedyncza sztuka zimówki vredestein 215/55/17 lub para innych w tym rozmiarze...

Edit: kupiona, wymieniona.

macia - 17-01-2014, 23:39

Ostatnio same nieszczęścia spotykają turboczarnucha...
Dziś w nocy jakieś mendy wydłubały mi ze zderzaka spryskiwacze reflektorów. Pstryknąłem nawet pamiątkową sweet focię.

KUPIĘ spryskiwacze reflektorów - może ktoś ma, albo wie gdzie można dostać poza ASO :roll:

Soner - 18-01-2014, 04:52

macia, ty się nie bój. Zapewne innemu Outkowi I było potrzebne. I niedaleko bym szukał. No chyba, że nowy "właściciel" zechce na wiosne dopiero montować to lipa. A tak to zwracaj uwagę podczas spacerów komu przybyło.
rosomak1983 - 18-01-2014, 14:53

Soner napisał/a:
macia, ty się nie bój. Zapewne innemu Outkowi I było potrzebne. I niedaleko bym szukał. No chyba, że nowy "właściciel" zechce na wiosne dopiero montować to lipa. A tak to zwracaj uwagę podczas spacerów komu przybyło.

no nie sadze ze własciele outlandera z lat ok. 2006 kradli by sobie spryskiwacze... :roll: Raczej ktos chciał zarobic, szukałbym np na allegro, moze teraz moze za jakis czas...

PS troche kosztuja te spryski... :doubt:

macia - 18-01-2014, 22:01

Kosztują sporo...

Jak dla mnie to musiała być akcja pod konkretny wóz, bo po pierwsze primo jest to towar rzadko pożądany zatem można sprzedawać dwa lata zanim trafi się chętny, po drugie primo większość outków I nie ma spryskiwaczy - czyli wracamy do punktu pierwszego.
Patrzę na każdego przejeżdżającego/zaparkowanego Outlandera jak na potencjalnego złodzieja, a to już lekko paranoicznie zajeżdża :?
Na allegro i na tablicy nic nowego się nie pojawiło od czasu cudownego zniknięcia... W każdym razie jakby ktoś coś w ludzkich pieniądzach znalazł na jakichś aukcjach, szczególnie zagranicą (bo u nas to wołają jak za zboże), to proszę o info.

macia - 26-01-2014, 23:13

Decyzją starszyzny plemiennej turboczarnuch będzie szukał nowego właściciela. Chętni? :P
Niby klamka zapadła, ale zupełnie nie wiem co w zamian... Musi być coś z większym bagażnikiem - za chwilę drugi potomek na pokładzie i jeśli chodzi o wnętrze, to nic bym nie zmieniał, ale bagażnik nie da rady przy dwójce małych dzieci... Myślałem o jakimś pakownym kombi, ewentualnie vanie. Najchętniej coś 4x4 bo się do dobrego przyzwyczaiłem, choć widzę, że ciężko coś takiego znaleźć. Patrzyłem też na grandisa, legacy/outbacka, accorda, e61, jakieś volvo itd. Wolę benzynę (może być LPG), bo nowych dizli się boję (dwumasy, filtry cząstek itp.), ale nie jest to warunek jak ktoś mnie przekona, że nie ma się co bać. Jak widać mocno niesprecyzowane oczekiwania i boję się, że nic ciekawego nie znajdę. Może jakieś podpowiedzi???

Rafal_Szczecin - 26-01-2014, 23:21

volvo XC70 ??

KLIK

macia - 26-01-2014, 23:40

Nie powiem, myślałem o xc70... Fajne wozy, tylko cenowo już mniej jak za ten rocznik. Choć nie znam się na volvo, więc nie przesądzam, czy warty, czy nie - po prostu jak standardowa menda stwierdzam, że "drogo panie" :lol:
Bartekkita - 26-01-2014, 23:42

A szkoda Outka ładny był.
Nie mówisz nic o budżecie :P Może R-klasa :P , albo bezpieczniej Toyota Land Cruiser, a jak pułap niżej to np Highlander(na bazie Camry)

macia - 26-01-2014, 23:52

Cały czas jest ładny :lol:
A budżet mocno elastyczny, szczególnie w dół :lol: Generalnie raczej coś tańszego niż 40 tys., bo i tak tylko czekam, aż dzieciaki z wózków i fotelików powyrastają :twisted:

Morfi - 27-01-2014, 09:45

Przecież outlander Twój tez ma dwumase. Teraz 50% benzyniaków ma dwumasy.
xc 90 :) v50 lub v70 oba wystepują z 4x4

Rafal_Szczecin - 27-01-2014, 11:48

V50 troszke male na dwojke dzieciaczkow.
robertdg - 27-01-2014, 15:16

Bartekkita napisał/a:
albo bezpieczniej Toyota Land Cruiser
Nie wiem czy LC to dobry wybór zwłaszcza z duzym bagażnikiem w cenie 40tyś zł, znając kilku użytkowników LC raczej by odradzali
Bartekkita - 27-01-2014, 21:44

robertdg napisał/a:
Bartekkita napisał/a:
albo bezpieczniej Toyota Land Cruiser
Nie wiem czy LC to dobry wybór zwłaszcza z duzym bagażnikiem w cenie 40tyś zł, znając kilku użytkowników LC raczej by odradzali

Jak to pisałem to nie było podanego budżetu, więc można było szaleć :P

Subaru Outback/Volvo XC70 to chyba jedne z lepszych aut pod Twoje wymagania, ale tak jak mówisz rocznik do ceny wypada słabo. To proponuje rozejrzeć się za jakimś francuskim minivanem np Grand Scenic z 2009 powinieneś się na luzie zamknąć w 30k, albo c4 picasso. Tylko bez 4x4. Możesz jeszcze zainteresować się dużymi terenówkami, ale one są jeszcze droższe.