To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - jaki polecacie laptop

Anonymous - 25-11-2012, 17:02

Zatem podzielę się efektem :)

Kliknąłbym Wam chłopaki "Pomógł", ale nie bardzo mam możliwość :|
Dzięki 8)

Owczar - 25-11-2012, 22:32

Niestety choć Vista jest bardzo podobna do windowsa 7 to jest strasznym zamulaczem. Pomaga wyłączenie zbędnych usług, ale to też nie daje jakiegoś skoku. Co gorsza, jak temu systemowi dasz więcej to on i tak to zeżre. I to użycie dysku. Co chwile coś rzeźbi, nawet po wyłączeniu indeksowania.

Takie gruntowne wyłączenie niepotrzebnych usług oraz wywalenie softu Asusa i innych gadżetów pomaga... Ale dla starszych kompów polecam po prostu inny system operacyjny.

Jeśli chodzi o 4GB ram na 32 bitowym systemie, to nawet jak zobaczy, to i tak będzie w stanie zaadresować jednocześnie około 3,5GB. Co nie zmienia faktu, że Vista potrzebuje tego ramu jak człowiek wody :D

milo - 26-11-2012, 15:48

Owczar napisał/a:
Niestety choć Vista jest bardzo podobna do windowsa 7 to jest strasznym zamulaczem.

Święte słowa... sam mam Viste i nigdy więcej, czasem jest ok a czasem to tragedia

Anonymous - 26-11-2012, 16:44

Owczar napisał/a:
Niestety choć Vista jest bardzo podobna do windowsa 7 to jest strasznym zamulaczem. Pomaga wyłączenie zbędnych usług, ale to też nie daje jakiegoś skoku. Co gorsza, jak temu systemowi dasz więcej to on i tak to zeżre. I to użycie dysku. Co chwile coś rzeźbi, nawet po wyłączeniu indeksowania.

Takie gruntowne wyłączenie niepotrzebnych usług oraz wywalenie softu Asusa i innych gadżetów pomaga... Ale dla starszych kompów polecam po prostu inny system operacyjny.

Jeśli chodzi o 4GB ram na 32 bitowym systemie, to nawet jak zobaczy, to i tak będzie w stanie zaadresować jednocześnie około 3,5GB. Co nie zmienia faktu, że Vista potrzebuje tego ramu jak człowiek wody :D

Wyłączone mam wszystko co można :) :)
Już kiedyś próbowałem XP, ale nie mogłem znaleźć sterowników do Wi-Fi więc musiałem odpuści, chyba, że wiecie gdzie je znajdę.

Na Vaio mam "7" i nie widzę jakich większych niedomagań :wink:

Juiceman - 26-11-2012, 17:48

Bo W7 jest mega szybsza od Visty i XP razem wzięte :wink:
i9i - 26-11-2012, 17:50

Juiceman napisał/a:
Bo W7 jest mega szybsza od Visty i XP razem wzięte :wink:

Przy pełnym wsparciu sterowników W7 nie ma szans do XP-ka, ale niestety nowsze komponenty nie współpracują z XP :/

inq - 28-11-2012, 16:17

bartek2800 napisał/a:
ale nie mogłem znaleźć sterowników do Wi-Fi

WiFi z lapka?

Anonymous - 30-11-2012, 16:24

inq napisał/a:
bartek2800 napisał/a:
ale nie mogłem znaleźć sterowników do Wi-Fi

WiFi z lapka?

Do bezprzewodowej karty sieciowej :)

cwaniak - 04-12-2012, 16:30

A ja od ośmiu lat używam Toshiba Satellite (systam XP)i z całego serca mogę polecić ta firmę.
Marcin-Krak - 05-12-2012, 08:18

cwaniak napisał/a:
A ja od ośmiu lat używam Toshiba Satellite (systam XP)i z całego serca mogę polecić ta firmę.

Cały problem imho polega na tym, że Toshiba sprzed 8 lat, to nie to samo co współczesna Toshiba :(
Ale tak niestety o większości kiedyś dobrych rzeczy można napisać.

bulius - 28-08-2013, 10:23
Temat postu: Laptop
Ktoś pomoże?
Szukam laptopa w okolicy 2 kpln ewentualnie troszkę więcej. Chodzi o jak największy wypas i giery nowe też muszą śmigać. Co polecicie?

Batmanikus - 28-08-2013, 20:00

Jeśli takie parametry to takie coś jak mam ja czyli Lenovo Y580. Daje radę z każdą grą w jaką grałem. Co prawda dużo nie grałem bo mam go dopiero dwa miesiące ale World of Tanks działa na pełnych obrotach, to samo Wiedźmin, S.T.A.L.K.E.R. Czyste Niebo (GeForce GTX 660M robi swoje :) ).
Kupowałem dokładnie tego:
http://www.x-kom.pl/p/120...-rw-gtx660.html

PS fajnym bajerem, który ostatecznie się doceni to podświetlana klawiatura :)

Taka sytuacja.

RalfPi - 28-08-2013, 20:21

Z własnego doświadczenia mogę tylko polecić ASUS'a, a nie mogę polecić Sony :(
Co do lenovo, to fajny sprzęt, ale generalnie mają problem z trwałością (jakieś lipne porty i zawiasy).
Z pewnością DELL to kot, ale drogi po zbuju.

Batmanikus - 28-08-2013, 21:15

Ja wybrałem drugi raz Lenovo. Poprzednie G550 miałem 4 lata i w stanie idealnym sprzedałem na alledrogo. Nie wiem co trzeba robić z komputerem, żeby się posypał ;)
Morfi - 28-08-2013, 22:18

W tym laptopie co podał Batmanikus, jest najlepsza karta graficzna jaka wchodzi do tańszych komputerów.
Chodzi na tej karcie wszystko. Ja mam te karte też w lenovo ale i7 i chodzi wszystko :) już prawie rok :)

Też kupowałem w x-com :) firma niedaleko Mnie sa najtańsi.