To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - czas zagazować lancerka

rudi88 - 13-11-2017, 11:30

Nie ma komputera, nawet termometru nie ma. Pod tym względem to auto proste jak drut.
Hrot - 13-11-2017, 11:53

rudi88 napisał/a:
Nie ma komputera, nawet termometru nie ma. Pod tym względem to auto proste jak drut.
Czyli każdy ręcznie wylicza spalanie, trochę lipa, aż mnie dziwi że 2006 rocznik i tam tak mało udogodnień :D Jak bym miał obd na bluetootha i połączył z telefonem to powinno czytać spalanie tymczasowe i srednie ?
rudi88 - 13-11-2017, 11:59

Ale za to mało elektroniki do popsucia się. :) Mi w 1.6 pali praktycznie tyle samo gazu co benzyny po mieście 12 a w trasie różnie ale poniżej 8 nie zszedłem.
plecho1 - 13-11-2017, 12:01

Jak aplikacja na to pozwala to tak, jeśli bardzo Ci zależy na komputerze pokładowym to można założyć ukp. Na forum w dziale galanta jest ciekawy temat o takim komputerze
Hrot - 13-11-2017, 12:04

Ja teraz jezdziłem corolla 1.4 vvti (2004) też prawie tyle samo koni tylko zaczeła mi się sypać. Czy komfort da się porównać czy jest dużo wyższy w Lancerze? Co do tego że nie ma co się popsuć to w sumie święte słowa. W mieście jeździsz ekonomicznie czy raczej dynamicznie że wychodzi 12 ?

BTW. jak bym podłączył urządzenie zczytujące pod OBD a auto będzie na gaz to i tak spalania gazu nie pokaże ?
Ewentualnie czy jest instalacja gazowa która ma jakiś mały wyświetlacz ze średnią spalania gazu, zasięgiem km ?

[ Dodano: 13-11-2017, 12:32 ]
plecho1 napisał/a:
Jak aplikacja na to pozwala to tak, jeśli bardzo Ci zależy na komputerze pokładowym to można założyć ukp. Na forum w dziale galanta jest ciekawy temat o takim komputerze

O mniej więcej o coś takiego mi chodzi, pytanie tylko czy to zadziała z instalacją gazową :D

rudi88 - 13-11-2017, 12:44

Ogólnie bardzo dynamicznie, chyba że z żoną i synem. Ale jak to w Warszawie często w korkach i dużo z włączoną kimą.
Corolką jechałem tylko raz i dla mnie lancer jest twardszy. Ale to tez zależy jaką ma wersje zawieszenia.

Hrot - 13-11-2017, 12:47

Tą co chce kupić to zwykła bez sport sedan, jedynie co mi wizualnie będzie brakowało to skrzydełka na klapie takiego jak w sport. Ktoś wie gdzie można takie skrzydełko dostać :D ?
plecho1 - 13-11-2017, 13:14

Hrot, to nigdy do końca nie będą dokładne wskazania a w przypadku lpg i jakiegoś oprogramowania na androida będą raczej szacowane lub będzie wskazanie spalania tylko benzyny. Jak jest wszystko sprawne i jak instalacja jest dobrze ustawiona to silnik gazu powinien spalać około 15 - 25% więcej niż benzyny więc takie spalanie dość łatwo wyliczyć nawet jak mamy wskazania spalania tylko benzyny. Takie uniwersalne komputery pokładowe mają bardzo dużo funkcji oraz możliwość ich kalibracji więc bardzo często mają możliwość pokazywania spalania benzyny i gazu.