To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.

Gugurugu - 12-08-2012, 12:51

Uwex, też nie lubię takich "cwaniaków". Swoją drogą to tego typu "przeróbki" aut są strasznie burackie. Powstawiają "xeneony" z alledrogo, pierdzące tłumiki, spojlery na plaster, a na zadbanie o to aby auto było sprawne juz kasy nie ma :)
Maciek6778 - 12-08-2012, 13:07

Podlizujesz się komuś czy co..? Jakie spojlery na plaster, jakie ksenony z allegro, jakie pierdzące tłumiki..? Piszesz, a widać, że nie wiesz o czym. Co ma do tego kasa na sprawność auta. Twoja prosta wypowiedź sprawiła, że nawet nie chce mi się jej komentować..
mkm - 12-08-2012, 13:08

Maciek6778 napisał/a:
Nie piszcie, że oślepiają i tego typu bzdury bo nie oślepiają.

Oślepiają i bardzo proszę, żebyś Ty nie pisał bzdur.
Diagnosta, który Ci głowę bzdetami napchał powinien stracić uprawnienia.
Chcesz to montuj - twój cyrk, Twoje małpy, ale nie siej dezinformacji na Forum publicznym.
Koniec tematu.

Gugurugu - 12-08-2012, 13:11

Maciek6778 napisał/a:
Podlizujesz się komuś czy co..? Jakie spojlery na plaster, jakie ksenony z allegro, jakie pierdzące tłumiki..? Piszesz, a widać, że nie wiesz o czym. Co ma do tego kasa na sprawność auta. Twoja prosta wypowiedź sprawiła, że nawet nie chce mi się jej komentować..

...a czym się od tego różnią lampy bez homologacji? :)

mkm - 12-08-2012, 13:20

Gugurugu, mało istotne.
Mamy na Forum przeróbki na soczewki, na xenony, żarówki wycofane z rynku ze wgledu na swoją moc, nieprzepisowe dzienne, kolorowe postojowe itp. itd.
Mnie osobiście to przeszkadza zwłaszcza, że przez większość roku zmrok zapada szybko, a deszcz pada często. Niestety lampy bez homolagacji lub przerabiane "xenony" oślepiaja bardzo i nie mozna tego porównywać z np. źle ustawionymi "zwykłymi" lampami.
Jest to stwarzanie zagrożenia w ruchu dla innych - ja jak w nocy dostanę takim "xenonem" wiozącym komplet na dyskotekę to przez kilkaset metrów jadę "na ślepo" bo widzę tylko mroczki.
Sposobu na walkę z tym nie ma i dlatego mało kto walczy.
Co z tego, że ktoś straci dowód, jak po chwili może założyc lampy przepisowe i bez problemu przejśc badania, by tylko po powrocie do domu znów założyć to co miał.
Do momentu gdy za te światła grozi zabranie DR, a nie potężny mandat nic sie nie zmieni.
na szczęście tego typu przeróbki podbiły polską wieś, więc myślę, że jeszcze z rok, dwa i będą takim samym obciachem jak lusterka "m-look" :mrgreen:

Uki_NH - 16-08-2012, 15:04

mkm napisał/a:
Gugurugu, mało istotne.
Mamy na Forum przeróbki na soczewki, na xenony, żarówki wycofane z rynku ze wgledu na swoją moc, nieprzepisowe dzienne, kolorowe postojowe itp. itd.
Mnie osobiście to przeszkadza zwłaszcza, że przez większość roku zmrok zapada szybko, a deszcz pada często. Niestety lampy bez homolagacji lub przerabiane "xenony" oślepiaja bardzo i nie mozna tego porównywać z np. źle ustawionymi "zwykłymi" lampami.
Jest to stwarzanie zagrożenia w ruchu dla innych - ja jak w nocy dostanę takim "xenonem" wiozącym komplet na dyskotekę to przez kilkaset metrów jadę "na ślepo" bo widzę tylko mroczki.

powiem ci tak, lampy soczewkowe bez homologacji i wsadzone do nich chińskie xenony nie mają prawa oślepiać po ustawieniu, co innego jak ktoś wrzuca xeony do zwykłych lamp bez soczewki bo żarnik wali w każdą stronę, a w soczewce masz idealne odcięcie.
Natomiast jak ktoś ma źle ustawione jakiekolwiek światła to zawsze będzie oślepiał

Silverrr - 16-08-2012, 19:58

Uki_NH napisał/a:
mkm napisał/a:
Gugurugu, mało istotne.

powiem ci tak, lampy soczewkowe bez homologacji i wsadzone do nich chińskie xenony nie mają prawa oślepiać po ustawieniu, co innego jak ktoś wrzuca xeony do zwykłych lamp bez soczewki bo żarnik wali w każdą stronę, a w soczewce masz idealne odcięcie.
Natomiast jak ktoś ma źle ustawione jakiekolwiek światła to zawsze będzie oślepiał

W końcu ktoś, kto ma JAKIEKOLWIEK pojęcie o światłach...
Prawidłowo ustawione i zamontowane lampy/żarówki oślepiać nie będą co w sumie skreśla konieczność posiadania homologacji. Czym w ogóle jest owa homologacja? Uformowanym znaczkiem w plastiku? Pff... Lampy mają powodować, że jestem widoczny, ja sam widzę, nie oślepiam. Reszta to tylko dodatki i bzdury.

Maciek6778 - 17-08-2012, 11:19

To tak jak z Windowsem heh.. Czy oryginał czy pirat - bez różnicy jedno i to samo, ale ten z hologramem lepszy:)
P.S. Mam oryginalnego, żeby mi ktoś nie pisał, że popieram piractwo hehe:)

Silverrr - 17-08-2012, 17:11

Haha, no tak bo oryginał ma naklejkę na komputer a pirat nie :D
zelu - 17-08-2012, 22:02

Uwex napisał/a:
jak ktoś rozwali Twoje auto, bo założył sobie poprzerabiane zawieszenie czy hamulce

No to teraz kolego naprawde dowaliles... tym tokiem myslenia to polowa evo imprez bmw czy mercedesow jest zagrozeniem na drodze bo maja wieksze tarcze i mocniejsze zaciski albo wstawione inne zawieszenie niz seryjne...

sory za offtopa ale troche samokrytyki...

Uwex - 18-08-2012, 16:27

zelu - nie wiesz co piszesz, albo raczej nie wiesz o czym ja pisałem (mowa o przeróbkach robionych przez domorosłych fachmanów w swoich bolidach). A przykłady, które podałeś bardzo nietrafione- bo te auta mają seryjne zawieszenia czy hamulce jak najbardziej ! Ale mniejsza o to- i tak wiesz swoje- z mojej strony koniec tematu.
zelu - 18-08-2012, 23:34

no niestety wiem swoje wiele samochodow mialem jestem z wyksztalcenia technikiem mechatronikiem czego sie nie wstydze, wiele for roznch marek zwiedzialem i wiekszosc "domoroslych mechanikow" ma wieksze pojecie o przerobkach swojego samochodzu niz Pan Marian z warsztatu co od 90 lat naprawia samochody...

Wiec dzwina rzecza jest, ze tyle ludzi wymienia hamulce i zawieszenie na swoich sportowych brykach skoro seryjne jest jak najbardziej ok... moze dla 50 letniego playboya (bez obrazy) ktory jezdzi od miejscowki do miejscowki jest oki ale z pewnoscia nie dla zapalencow, ktorzy chca sportowego samochodu...

Ty wiesz swoje, ja wiem swoje masz racje... koniec tematu

Ps. nie uwazam sie za osobe, ktora na temat wszystkiego wie wszystko ale z wlasnych doswiadczen i spotkan z ludzmi mozna wiele wiecej wywnioskowac i sie nauczyc niz z rozcinania filtra oleju i analaziowa jego wnetrznosci.
Ps2 jak bede sciagal dekiel to pokaze Ci kolego jak wyglada glowica pod deklem w moim roverze 2,0 diesel po 300tys przebiegu na niewiadomo jakich olejach i filtrach

mjsystem - 19-08-2012, 19:39

[b]PANOWIE!
Załozyłem temat dotyczacy "upiekszania naszych lancerów", a nie powód do cienkich wywodów kto ma rację i co to nie wie na temat aut.
Piszecie na forum publicznym i wywody typu:
Maciek6778 napisał/a:
To tak jak z Windowsem heh.. Czy oryginał czy pirat - bez różnicy jedno i to samo

nie powinny mieć miejsca. IMO jest róznica czy posługujesz się programem kupionym czy kradzionym!
Propagujemy przestrzeganie przepisów (wszystkich) i zasady bezpieczeństwa na drodze. To co robicie u siebie na podwórku zostawcie sobie na pogaduchy przy piwku z kolegą, a to co piszecie na TYM forum niech będzie ciekawe i pomocne dla innych Mitsumaniaków oraz naszych gości. Nie masz nic mądrego do powiedzenia, przemilcz to. Uszanuj innych userów, a jesli masz inne zdanie, napisz to kulturalnie.
PROSZE!

tyku - 10-02-2013, 13:30

Mały tuning optyczny na oryginalnych dodatkach Mitsubishi :
Dyfuzor - MZ314362

Listwy progowe :

Folia dekoracyjna na słupki środkowe.

Osłony przeciwsłoneczne :

CDN ...

mjsystem - 10-02-2013, 16:19

Rafał fajnie Ci to wyszło. Świetną sprawą, oprócz wizualnego tuningu, są osłony przeciwsłoneczne. Gratulacje. Spotkamy się znów to sobie pooglądam. :wink: