To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Luźne rozmowy o naszych galantach 7 generacji

kaczka81s - 23-03-2012, 21:31

Podkład muzyczny mówi wszystko o tym Galu

O JO JOJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszyc - 27-03-2012, 22:12

myślę nad poszerzeniem galanta i mam dylemat jak to zrobić :roll:

z tyłu bym zamontował coś jak ma EVO 5 czy EVO 6 na nadkolach ale co z przodem?

a może całego go poszerzać nie wystające nadkola tylko całą budę? tylko jak? poszerzył bym z chęcią go dość znacznie

czy próbować poszerzyć tak czy widebody
http://blog.gtroc.com/dino/csbb1.jpg

czy tak
http://4.bp.blogspot.com/...cations%2B2.jpg

k@rol - 28-03-2012, 15:16

jakoś poszerzanie Gala do nie nie przemawia... :wink:
szpala85 - 28-03-2012, 20:29

Wszyc, proszę cię bardzo ..... nie wymyślaj takich głupot :roll: .... ja sobie nie wyobrażam poszerzonego E5x :shock: .... proszę porzuć tą myśl i zakop głęboko w ziemi ,a jak kupisz sobie Civika to wtedy ją odkop :mrgreen: . Galanta w to nie mieszaj :mrgreen:
Wszyc - 29-03-2012, 08:22

Za rok i tak pewnie nie będzie wyglądał będę musiał parę rzeczy pociąć :P w masce potrzebuje mieć duzy wylot powietrza podobny do tego z evo muszę w zderzaku zrobić wlot powietrza do chłodnicy oleju albo wydłubać przeciwmgłowe lampy wyciąć trochę zderzaka pod IC albo zrobić dodatkowe wloty a rejestracje przenieśc nie wiem gdzie i muszę gdzieś zrobić wlot powietrza to filtra powietrza :P

Tym dalej idę w modyfikacje tym wiecej będzie na mnie wymuszone żeby zmienić w wyglądzie :P już myślę kto mi zrobi maskę, blotniki przednie i bagażnik z laminatu :P

Z tej waszej limuzyny będę pewnie powoli robić auto które będzie wyglądać jak by wyjechalo z toru :mrgreen: i wiecie że mnie nic nie powstrzyma :mrgreen:

Myśle nad wieloma rzeczami adaptacja tych zderzaków co są, scalenie zderzaka E5 ze zderzakiem z lancera EVO IV z przodu wymiana progów montaż dyfuzora tylnego z EVO IX w zderzaku E5 :P albo bodykit drifter v2. zobaczymy w tym sezonie jeszcze nie ;)

Motofreak - 19-06-2012, 18:17

kolejna ciekawostka, pojawiło się ogłoszenie z galantem 2.0 4g63 4x4 (e75a??? Wszyc specjalisto jakie oznaczenie?)
http://tablica.pl/oferta/...#d13c506c;r:;s:

Wszyc - 20-06-2012, 12:03

Dokładnie E75A :) Galant serii E5 wychodził we wszystkich wersjach silnikowych z napędem 4x4 prócz modeli E56A czyli 4g64 2,4 litra sohc/dohc USA, E54A 2.0 v6 Mivec-MD i E53A czyli 1.8 V6 6a11

uwaga nazwa E74A może równie dobrze oznaczać galanta z silnikiem 2.0 V6 twin turbo 240KM/220KM 4x4 ale też może to być zwykły wolnossący 2.0 V6 150KM ale z 4x4 za to E84A to zawsze VR4

Różnice między E74A VR4 a E84A VR4 nie są jasne nie wiadomo czy nazwa została zmieniona po liftingu w 94 roku czy też nie informacje jakie posiadam z kraju kwitnącej wiśni są troche sprzeczne ( rózne zależnie jakiego właściciela VRa pytam )

szpala85 - 21-06-2012, 00:15

ale ładnie zgnity ten E75A :| szkoda go

tak się zastanawiam czy ten zwykły dwulitrowy silnik nie jest za słaby do ciągnięcia tych czterech butów :wink:

Anonymous - 21-06-2012, 05:33

Witam!

a co powiecie o galancie 2,4 usa w automacie bo od niedawna jestem jego posiadaczem ale cały czas płata mi figle od strzału roszrządu, rozciekniecia sie skrzyni, popekanych sprężyn i tarcz hamulcowych ały czas cioś nowego kupuję.na dzien dzisiejszy chyba już jest w nim wszystko nowe :P zastanawiam sie czy go sobie zostawic czy go sprzedac

P.S a co powiecie na to żeby zamontowac w galu nawigację mmcs z dvbt, bluetooth itp z nowego outka z kamerą przód + tył i systemem rockforda z nowego lanca ?

Wszyc - 21-06-2012, 07:43

mitsufranek napisał/a:
Witam!

a co powiecie o galancie 2,4 usa w automacie bo od niedawna jestem jego posiadaczem ale cały czas płata mi figle od strzału roszrządu, rozciekniecia sie skrzyni, popekanych sprężyn i tarcz hamulcowych ały czas cioś nowego kupuję.na dzien dzisiejszy chyba już jest w nim wszystko nowe zastanawiam sie czy go sobie zostawic czy go sprzedac

P.S a co powiecie na to żeby zamontowac w galu nawigację mmcs z dvbt, bluetooth itp z nowego outka z kamerą przód + tył i systemem rockforda z nowego lanca ?

Nie wiem co mam mówić i w jakiej kwestii jak Ci się podoba to zostaw jak nie to sprzedaj :P inwestować to będziesz i będziesz jak w każde stare auto nie wiem czy montował bym takie gadżety do czegoś takiego jak galant

Anonymous - 21-06-2012, 13:20

Wszyc napisał/a:
nie wiem czy montował bym takie gadżety do czegoś takiego jak galant
a czemu spróbować zawsze można :P a ze mam takie cus to dodatkowe koszta odpadają :P
Wszyc napisał/a:
jak Ci się podoba to zostaw jak nie to sprzedaj
własnie że mi sie podoba :P a nawet jest w 100% oryginalny bo ma miedzy innymmi oryginalne lampy a nie tak jak widziałem że mpy z normalnego gala :Pniektórzy montują lap
Wszyc - 21-06-2012, 21:48

mitsufranek napisał/a:
a czemu spróbować zawsze można a ze mam takie cus to dodatkowe koszta odpadają

Jak masz to wiadome montuj :) a jak Ci się podobna to też sprawa prosta :)

Cóż powiedzieć więcej czy fajny? Na tym podforum wszyscy je lubimy hehe :) do tego wciąż się wykruszają te galanty z powodu złego stanu blacharskiego i stają się co raz bardziej oryginalne na ulicach :)

Anonymous - 21-06-2012, 23:00

Wszyc napisał/a:
galanty z powodu złego stanu blacharskiego
hmm no nie wiem mój jest od nowosci w polsce i nie jest nigdzie pognity :P czyżby w hamerykancu była inna blacha?
Hugo - 22-06-2012, 08:29

mitsufranek napisał/a:
czyżby w hamerykancu była inna blacha?
Tak. Nieporównywalnie lepsza.
Wszyc - 22-06-2012, 10:28

Hugo napisał/a:
Tak. Nieporównywalnie lepsza.

Tak jak mówi Hugo u amerykańców jest duuużo lepiej chodź nie zardzewiałe egzemplarze E5 tak jak w króliczka wielkonocnego nie wierze póki nie zobacze :)

Ale jeżeli Twój na prawde tak się dobrze trzyma to gratuluje :)

[ Dodano: 23-06-2012, 16:56 ]
Motofreak napisał/a:
kolejna ciekawostka, pojawiło się ogłoszenie z galantem 2.0 4g63 4x4 (e75a??? Wszyc specjalisto jakie oznaczenie?)
http://tablica.pl/oferta/...#d13c506c;r:;s:

Ten galant już jest do rozbiórki raczej już nie będzie miał szansy......

...... :twisted: