To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Żarłacz Srebrny

STax - 16-09-2015, 10:03

https://www.youtube.com/watch?v=LtCBYbt_w7M
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Naprawdę przyjemnie to jedzie. Chociaż mi całkowity brak trakcji nie pomógł też ;)

MATTNATTS - 16-09-2015, 10:31

Stax draniu :P nie wiedziałem że kręcisz.
u mnie z trakcją też był problem, 1 i 2 mieliło, u Ciebie też widziałem że to samo.
Było mokro i na 205 nie mamy się co dziwić że brakuje przyczepności :)

STax - 16-09-2015, 11:01

No, u mnie w dodatku opony mocno zużyte i na boki mną miotało :P
Ale przyjemnie było :D

WreX - 16-09-2015, 11:11

Oho... nie mogę patrzeć na ten temat bo mi się już ocza świecą jak 5 złoty O.O też chce...

Ile poszło hajsu do tej pory jeśli można zapytać?

MATTNATTS - 16-09-2015, 12:45

WreX napisał/a:
Oho... nie mogę patrzeć na ten temat bo mi się już ocza świecą jak 5 złoty O.O też chce...

Wrex nie liczę ile kasy tam poszło, nie chcę się denerwować, bo jeszcze sporo jest do zrobienia. Brakuje sporo kucyków i z 45nm w porównaniu do serii , trzeba założyć ori sterownik z 6g74, wystroic i suszarka. Szukam turbo seta z 3kgt, ceny zabójcze :|
Jak miałbyś liczyć pieniądze to dojdziesz do wniosku żeby sprzedać i kupić mocną serie.

WreX - 16-09-2015, 14:05

MATTNATTS napisał/a:
WreX napisał/a:

Wrex nie liczę ile kasy tam poszło, nie chcę się denerwować, bo jeszcze sporo jest do zrobienia. Brakuje sporo kucyków i z 45nm w porównaniu do serii , trzeba założyć ori sterownik z 6g74, wystroic i suszarka. Szukam turbo seta z 3kgt, ceny zabójcze :|
Jak miałbyś liczyć pieniądze to dojdziesz do wniosku żeby sprzedać i kupić mocną serie.

Eh... niemniej gratuluję, chciałbym na żywo poczuć jak Galant mógłby jeździć z takim silnikiem. Pewnie to źle zabrzmi i wybacz jeśli poczujesz się obrażony ale pomyślałem, ze jak części wyniosłyby tzn silnik i reszta z 5k to może kiedyś... ale z tego co piszesz to pewnie za Twojego Gala ze dwa można by kupić... życzę powodzenia w każdym razie i będę śledzić temat w końcu przyszedł ktoś nie wiedząc, że się nie da i zrobił to czego reszta nie chciała/ nie mogła ;p

MATTNATTS - 16-09-2015, 17:38

Wrex specjalnie daleko to do mnie nie masz, można zrobić spota w połowie drogi.

WreX napisał/a:
w końcu przyszedł ktoś nie wiedząc, że się nie da i zrobił to czego reszta nie chciała/ nie mogła ;p

Ja wiedzialem że się da, wystarczy chcieć i wykazać się myśleniem.
Mitsubishi to też klocki lego, tyle że technix. Honda to duplo :mrgreen:
Mnie nie bawi wymiana dywanikow, polerowanie reflektorów itp. :D

WreX - 16-09-2015, 17:50

MATTNATTS napisał/a:
Wrex specjalnie daleko to do mnie nie masz, można zrobić spota w połowie drogi.

WreX napisał/a:
w końcu przyszedł ktoś nie wiedząc, że się nie da i zrobił to czego reszta nie chciała/ nie mogła ;p

Ja wiedzialem że się da, wystarczy chcieć i wykazać się myśleniem.
Mitsubishi to też klocki lego, tyle że technix. Honda to duplo :mrgreen:
Mnie nie bawi wymiana dywanikow, polerowanie reflektorów itp. :D

............. nawet nie spojrzałem żeś z opola, chopie ja co tydzień przez opole przejeżdżam, dobra to kiedy?

MATTNATTS - 17-09-2015, 18:28

Wrex Pw
mkm - 18-09-2015, 00:20

Mitsubishi ma to do siebie, że ma EVO i choćby nie wiem co kto wymyślał i co swapował przyjedzie EVO i pozamiata. :wink:
Sam projekt z czapy - autostradówka Ci wyszła... lekko odjechac 323 w serii to lekka padaka jak na poniesione koszty .
Toyota Cie zmasakrowała i trakcją tu się nie ma co tłumaczyć :wink:

Ale trzymam kciuki za dostrojenie i uturbienie :wink:

STax - 18-09-2015, 07:57

Akurat pojedynku z toyotą bym się nie czepiał, bo ona sporo mocniejsze auta objeżdża. 250KM/350Nm przy 1280kg.
MATTNATTS - 18-09-2015, 11:39

mkm napisał/a:
Mitsubishi ma to do siebie, że ma EVO i choćby nie wiem co kto wymyślał i co swapował przyjedzie EVO i pozamiata. :wink:

Gdybym chciał Evo to sprzedłabym gala i zbierał.

mkm napisał/a:
Sam projekt z czapy - autostradówka Ci wyszła...

Mkm jechałeś tym że tak twierdzisz? heh...lepiej wypolerować reflektory, zmienić na kozackie wycieraczki,dywaniki, strzelić polerkę z Marquisa ,wrzucić 15 letnią 18" i będzie projekt nie z czapy ,tak? To rozumiem że mocne e46 to też autostradówki,Honda acoord type R to też autostradówki?

mkm napisał/a:
lekko odjechac 323 w serii to lekka padaka jak na poniesione koszty .

Lekko to ja rozumiem jedną długość auta ...Mkm przeglądnij proszę ponownie filmik i policz sobie długości(nie gniewaj się Stax), do tego przelicz sobie stosunek masy do mocy, gdzie gal waży 1450kg.
Co do poniesionych kosztów , to skąd możesz wiedzieć jakie skoro nie rzucałem żadnymi cyframi?

mkm napisał/a:
Toyota Cie zmasakrowała i trakcją tu się nie ma co tłumaczyć

Widziałeś moje tłumaczenia co do Toyoty? ja ich nigdzie nie widzę.
Akurat Toyota leci lepiej niż seryjne evo, także nie porównuj jej do gala.

Dziękuje i cieszę się że trzymasz kciuki za uturbienie i dostrojenie.

STax - 18-09-2015, 13:12

MATTNATTS napisał/a:
Mkm przeglądnij proszę ponownie filmik i policz sobie długości(nie gniewaj się Stax),

Ja się nie gniewam. Wręcz jestem zadowolony, jak na litr mniejszy silnik, długą skrzynię i miotanie na boki przy starcie, to wynik mnie pozytywnie zaskoczył. Z seryjnym galantem wyglądało by to podobnie, tylko w drugą stronę pewnie :P

MATTNATTS - 18-09-2015, 15:26

STax napisał/a:
Ja się nie gniewam. Wręcz jestem zadowolony, jak na litr mniejszy silnik, długą skrzynię i miotanie na boki przy starcie, to wynik mnie pozytywnie zaskoczył. Z seryjnym galantem wyglądało by to podobnie, tylko w drugą stronę pewnie :P

To dobrze bo nie chciałem Ciebie urazić, a sam jestem również zadowolony z wyniku. Widziałem starty na cwiartkę w kamieniu i stwierdzam że Twoje 323 idzie nienaturalnie dobrze, dlatego też nie mogłem odpuścić sobie skomentowania wręcz herezji parę postów wyżej.

drexvs - 18-09-2015, 17:19

MATTNATTS nie denerwuj się :D Tu bardzo dużo ludiz choruje na powszechną chorobę BÓLU PUPY ! :lol: A najbardziej powszechne tematy to o zmianie dywaników. Wielki szacunek dla ciebie chłopaku za ogrom pracy !

Działaj dalej ! Z miłą chęcią poczytam, pozachwycam się :D