[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nowe tarcze zegarów HC
robertdg - 24-03-2012, 21:12
Pewnie dlatego, że fabryczne HC VR-4 było tak skalowane
polaff - 24-03-2012, 21:16
Cytat: | może to głupie pytanie |
nie no to w zasadzie dobrze zacząłem zdanie
Juiceman - 25-03-2012, 00:22
Bartek w końcu Fachowiec byle czego nie zrobi Także nie ma co porównywać
Jackall - 09-04-2012, 11:22
Mam takie małe spostrzeżenie odnośnie zielonych ikonek wpadających w żółć, może to po części wina żarówkowego ich podświetlenia?
Może lepszy efekt byłby gdyby wrzucić tam diody białe zimne?
A może pójść o krok dalej i zastosować kolorowe diody? Dokładamy wtedy sobie mnóstwo pracy ale za to z wydrukami byłby spokój bo oprócz czerwonego pola na obrotomierzu reszta ikon byłaby biała?!?
Co o tym myślicie? Bardzo zły pomysł?
Tomek - 10-04-2012, 18:26
Jackall napisał/a: | Co o tym myślicie? Bardzo zły pomysł? |
ja jestem zbyt leniwy, żeby mi się chciało
ale myśle, że dla Sławka nie ma problemu zrobić dla Ciebie Jacku same białe/przeźroczyste ikonki
OBERST - 20-04-2012, 11:38
Ruszyło się coś w temacie ?
danino88 - 23-04-2012, 18:20
Cytat: | może to głupie pytanie, ale czemu skalujecie zegary do 180km/h? |
wiesz jak wtedy szybko lata wskazówka od prędkości
jkrzysztof80 - 04-05-2012, 22:13
I jak, coś z tego będzie czy na pomysłach się skończyło?
sveno - 05-05-2012, 18:56
Będzie będzie, tylko chwilowo ogranicza mnie sprzęt: pracuje na kompie zastępczym który ma 512MB RAMu i ni jak nie chce ACada odpalić a mój komp siedzi już miesiąc w serwisie i nie wiedzą co mu jest, czemu pali dyski
Owczar - 06-05-2012, 02:34
Pali dyski? Zasilacz rozumiem wykluczony? To stacjonarny czy notebook?
sveno - 06-05-2012, 10:36
Owczar napisał/a: | To stacjonarny czy notebook? | stacjonarny
Owczar napisał/a: | Zasilacz rozumiem wykluczony? | wszystko co mogłem sprawdzić sam sprawdziłem, łącznie z podmianą zasilacza i RAMu, dlatego oddałem do serwisu, ten komp w ciągu roku zniszczył 3 dyski HDD: 320, 750 i 500GB, w końcu kupiłem SSD 32GB i myślałem, że już mam spokój z bed sektorami a tu kupa, tydzień było dobrze a potem się zaczęło to samo, sam odpala CHDSK przy każdym starcie celem sprawdzenia spójności danych, poddałem się i oddałem do serwisu bo szkoda mi SSD, a wszystkie poprzednie tak właśnie kończyły żywot, najpierw CHDSk, potem bluescreen'y kończyło się na formacie zero i stawianiu systemu od nowa, kilka dni spokoju i zabawa się powtarzała, aż w końcu dysk nie odpowiadał wcale
Najlepsze, że serwis też podmienia podzespoły, łącznie z płytą główną i na ich dyskach też im wywala bed sectory śmiać mi się chce już z tego, bo wychodzi na to, że winna jest obudowa
jkrzysztof80 - 06-05-2012, 18:30
sveno, może wymień płytę główną albo daj swoją na gwarancję.
Sedinix - 06-05-2012, 18:43
wirusy w pamięci flash płyty to też jedna z opcji.
Mare - 07-05-2012, 11:22
Sedinix napisał/a: | wirusy w pamięci flash płyty to też jedna z opcji. |
Gdyby tak było to nie zgadzałby się checksum biosu i płyta by nie odpaliła dalej.
Raczej najzwyczajniej w świecie kontroler SATA na płycie:
A) skopany
B) sterowniki skopane
C) wywalony kondensator na zasilaniu płyty co daje większe prądy i więcej "śmiecia" w płycie co powoduje wadliwą prace kontrolera = pt. A
Taka myśl
komarsnk - 07-05-2012, 12:05
Lekki OT się zrobił...
... ale bad sectory na HDD pojawiają się też przy niestabilnych liniach napięciach z zasilacza. Niby działa, w sofcie niby nie ma wahań ale przy dużych obciążeniach spadki trwające ułamki sekund robią takie właśnie jaja wiem o tym aż za dobrze
|
|
|