To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

piomic - 03-02-2012, 09:27

Można też sparować zaczynając od strony telefonu, zgodnie z jego instrukcją - działa, sprawdzałem.
gringo66 - 01-06-2012, 10:47
Temat postu: kłopoty
Witam.
Mam problem z zestawem głośnomówiącym.Od pewnego okresu raz lub dwa razy w tygodniu :
1 .Przy przycieszeniu radia włącza mi się coś z zestawu bo szwargoli po angielsku lub niemiecku.
2 .Przycisk + przy kierownicy przycisza mi radio tak samo jak -.
Po wyłączeniu stacyjki i jej włączeniu jest już ok. Raz po sparowaniu telefonu z zestawem przy odbiorze telefonu przycisk przy kierownicy - kasował mi rozmowę natomiast ten od kończenia połączenia odbierał . Telefon do ASO bo mi tam parowali że mam jutro przyjechać bo osoba która tym się zajmuje jest dzisiaj nie osiągalna.Na drugi dzień jest ok. a serwis jak działa to nie nie ma usterki .Komputer również nie wykazuje takich usterek.

Może ktoś z Was miał podobny problem? I wie jak temu zaradzić?.Pozdrawiam

Luk - 01-06-2012, 12:22

gringo66, Był już taki przypadek na forum, objawy bardzo podobne. Poszukaj.
ko5a - 01-06-2012, 12:25

Wczoraj miałem tak samo, chciałem przyciszyć radio i włączyła się gadatliwa Pani.
Wyłączyłem ją przyciskiem i mogłem już normalnie przyciszyć radio.
czasami też tak mam że naciskam + i radio się przycisza, po chwili wszystko wraca do normy.

zdarza się to sporadycznie raz na miesiąc, lub rzadziej.

Zbigi - 01-06-2012, 18:51

ko5a napisał/a:
Wczoraj miałem tak samo, chciałem przyciszyć radio i włączyła się gadatliwa Pani.
Wyłączyłem ją przyciskiem i mogłem już normalnie przyciszyć radio.
czasami też tak mam że naciskam + i radio się przycisza, po chwili wszystko wraca do normy.

zdarza się to sporadycznie raz na miesiąc, lub rzadziej.

Szczerze Wam współczuję.
Maiłem w Lancelocie te same problemy z tym zestawem HAND FREE jak Wy + inne. Serwis nic nie mógł na to poradzić. Teraz widzę, że w porównaniu z tym co mam w Renówce to Mitsu powinno się spalić ze wstydu i zaprojektować ten system od nowa. Bywało tak, iż wolałem skorzystać z zestawu telefonu niż z tego badziewia. Nie piszę aby się przechwalać ale naprawdę czegoś nie dopracowali lub na wszystkim trzyma łapę księgowy. Mitsubishi to w końcu bardzo dobra firma. Produkują począwszy od własnych mikroprocesorów i innych półprzewodników po myśliwce najnowszej generacji. Powinni pomyśleć też o Nas i konkurencji, bo na opinii o marce daleko nie pojadą.
Ja wybrałem Renault i do czego się nie dotknę jest o klasę wyżej zwłaszcza zestaw głośnomówiący.
Pozdrawiam i trzymam za Wasze Miśki kciuki.
Jak to wszystko poprawią to z przyjemnością kupię auto Mitsubishi :D

Luk - 01-06-2012, 19:16

Zbigi napisał/a:
Ja wybrałem Renault i do czego się nie dotknę jest o klasę wyżej

Poczekaj, poczekaj...
:D

Zbigi - 01-06-2012, 19:21

Luk napisał/a:
Zbigi napisał/a:

Poczekaj, poczekaj...
:D

Jak miałem Lancera to też byłem w nim ślepo zakochany i tak samo myślałem :twisted:
To tak jak miłość do blondynki w pięknym opakowaniu a potem rozczarowanie :mrgreen:

Luk - 01-06-2012, 19:48

Zbigi napisał/a:
To tak jak miłość do blondynki w pięknym opakowaniu a potem rozczarowanie :mrgreen:

No właśnie. Poczekaj... :D

Lucas123w - 01-06-2012, 20:41

Cytat:

Przesadzasz Zbigi Renault nie jest w niczym o klasę wyżej od Lancera.
Jak by Mitsu miało kalibrować zestaw głośnomówiący do każdego telefonu to cena do góry leci.
W innym temacie było rozwiązanie tego problemu, a problem jest kolejnym z takich pierdół które niby się psują ale można je zreperować po minimalnych kosztach. :D :D W Reanult masz to samo.

Zbigi - 01-06-2012, 20:43

Luk napisał/a:
Zbigi napisał/a:

No właśnie co do poprzedniej (Lancer) to się bardzo zawiodłem. Co do mojej obecnej blondynki, (Fluś) to jest bardziej obiecująca :biggrin: Poczekam zobaczę :lol:
Moja teraźniejsza występuje w Korei pod nazwą Samsung M3 i ma bardzo dobre notowania przynajmniej leprze od poprzedniej.
Tak czy inaczej życz mi powodzenia w tym związku :badgrin:
Ja życzę aby twoja ślepa ( a może i nie) miłość do Lancerka była spełniona :twisted: :mrgreen: :lol: :!:

[ Dodano: 01-06-2012, 21:12 ]
Zbigi napisał/a:
Luk napisał/a:
Zbigi napisał/a:

No właśnie co do poprzedniej (Lancer) to się bardzo zawiodłem. Co do mojej obecnej blondynki, (Fluś) to jest bardziej obiecująca :biggrin: Poczekam zobaczę :lol:
Moja teraźniejsza występuje w Korei pod nazwą Samsung M3 i ma bardzo dobre notowania przynajmniej lepsze od poprzedniej.
Ja życzę aby twoja ślepa ( a może i nie) miłość do Lancerka była spełniona :twisted: :mrgreen: :lol: :!:

krzychu - 01-06-2012, 21:54

Zbigi napisał/a:
o klasę wyżej

Dym z pod kierownicy to taki feature z wyższej klasy? :finga: Ile ja dziwnych rzeczy przeżyłem przez w sumie może 2000km przejechanych renówkami to długo by opowiadać... Co wsiadałem to jakiś nowy ciekawy akcent tej firmy :finga: Lancerem przejechałem parędziesiąt razy więcej i nigdy nic mnie nie zaskoczyło.

Luk - 01-06-2012, 23:53

Zbigi napisał/a:

Życzę, jak najbardziej!
Zbigi napisał/a:

He, he, akurat ja nie jestem ślepo zakochany, pomimo, że jak dotąd (3,5 roku) nic się nie zepsuło, wcale nie jestem pewien, czy kupiłbym jeszcze raz Lancera... Trochę tandetnie wykonany, a silnik mułowaty :) Z drugiej strony w tej cenie nic lepszego (i równie dobrze wyglądającego) nie było :)
A wracając do meritum, to jedyne kłopoty z zestawem głośnomówiącym jakie miałem, leżały po stronie telefonu.

gringo66 - 03-06-2012, 10:12

Może pomińmy które kraje robią lepiej a które źle.
Proszę o poradę czy to jest coś poważnego? czy ta wada jest do usunięcia ?ASO nie widzą wady bo unich działa wszystko ok :axe:
Podobno jest ten temat już na forum -do diabła ja nie mogę go odszukać :oops: .
Pozdrawiam

Lucas123w - 03-06-2012, 11:20

Link do tematu Kierownica wielofunkcyjna

Drugi wątek, był chyba jeszcze jeden temat na forum jak trafie na niego dorzucę linka.

prosto - 27-08-2012, 18:23

czy telefon łączy się wam automatycznie z systemem bluetooth po wejsciu do samochodu ? moj telefon to samsung avila, mam go sparowany z samochodem ale za kazdym razem po wejsciu musze w telefonie wejsc w opcje bluetooth i dac "połącz" ;/ a gdy wsiadam do innych samochodow ktore mamy w domu to telefon łączy sięautomatycznie, natomiast w lancerze nie chce sie laczyc...co robie zle ? a moze to normalne ?