To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Rejestrator video - temat zbiorczy

lolo.lolo - 12-11-2014, 11:16

witam,
który z tych dwóch rejestratorów będzie "lepszy" :

1. http://allegro.pl/wideore...4763090695.html
2. http://allegro.pl/rejestr...4734022088.html ???

karolgt - 12-11-2014, 12:20

2 ma większy kąt widzenia. więc teoretycznie będzie lepszy. Reszta parametrów w obu przypadkach wystarczająca
milo - 12-11-2014, 14:58

Georg napisał/a:
Ten rejestrator jest w stosunkowo przystępnej cenie - może wart zainteresowania... a tu jest próbka zapisu:

Nawet rejestracji nie można przeczytać

Georg - 17-11-2014, 15:08

milo napisał/a:
Nawet rejestracji nie można przeczytać
...dopóki jest w miarę widno - nie jest źle. Natomiast jakość zapisu nocnego w przypadku XBLITZ Black Bird może być problematyczna.

Przymierzam się do zakupu wideorejestratora MIO MiVue 538 Ma ktoś jakieś uwagi na jego temat?

KsiadzRobak - 17-11-2014, 15:14

U mnie podobnie - jak jest ciemno, to z aut w ruchu nie odczytam rejestracji - jest rozmazana. W dzień jest OK.
Zastanawiam się, czy nie zwiększyć ilość FPS (zmniejszając rozdzielczość z 1080 do 720p i system na NTSC - jest 30 klatek).

milo - 17-11-2014, 15:36

KsiadzRobak napisał/a:
jak jest ciemno, to z aut w ruchu nie odczytam rejestracji - jest rozmazana.

Jak masz w ustawieniach balans bieli to ustaw na plus 0.3-06

Georg - 17-11-2014, 20:00

Georg napisał/a:
Przymierzam się do zakupu wideorejestratora MIO MiVue 538. Ma ktoś jakieś uwagi na jego temat?

Dodane 05.05.2015:
Kupiłem pół roku temu - nie mam zastrzeżeń.

milo - 17-11-2014, 20:22

W większości jest ustawianie balans bieli tu też jest
http://merlin.pl/MIO-Mode...08,1430306.html

igorek - 04-03-2015, 07:37

Panowie mam taki dylemat pomiędzy tymi dwoma rejestratorami:

Edit.

Ten drugi interesuje mnie ze względu na fakt posiadania dwóch kamerek które teoretycznie można skierować w dwa różne punkty. Czy ta funkcjonalność przyda się na drogach ?

tyku - 04-03-2015, 12:25

igorek, Szukaj kamerki bez doświetlania diodami led. :wink:
gulgulq - 17-03-2015, 08:33

Mam pytanie o rejestrator w wersji rozbudowanej - widzę ze takie urządzenie pojawiły sie juz na rynku:
videorejestrator + nawigacja. Dla swoich potrzeb chciałbym kupić coś takiego:
- videorejestrator
- nawigacja
- android
- slot na karte sim

Generalnie taka konfiguracja zapewnia uwolnienie się z nadmiaru puszek na przedniej szybie. Android i możliwość własnej konfiguracji pozwoli na dowolna samodzielna konfiguracje zestawu np. dogranie programów które samemu sie chce, choćby googlemaps, yanosik itp. Wejście na kartę sim pozwoli na działanie online (karta prepaid z wykupionym pakietem danych.
Poleci ktoś takie urządzonko?

Namierzyłem na razie jeden model:
http://navroad.com/product/nexo-mobi/

henryko - 17-03-2015, 12:42

Mam Nexo Mobi i powiem tak: ogólnie jestem zadowolony ma Wifi, 3G, duży ekran ale jako rejestrator raczej się nie nadaje ze względu na brak funkcji które mają lepsze rejestratory. Natomiast jako nawigacja to jak najbardziej zdaje egzamin, korzystam z Yanosika (komunikaty na blootha) i jednocześnie włączona Automapa.
tyku - 17-03-2015, 12:57

gulgulq, Moim zdaniem lepiej kupić lepszy telefon tzn. smartphone, lub tablet z lepszą rozdzielczością wyświetlacza. Wszystkie te funkcje o których pisałeś będą dostępne. :wink:
gulgulq - 18-03-2015, 07:16

Niby tak ale jak czytam to takie miksowe urządzenia mało mają z prawdziwego rejestratora, choćby brak detekcji ruchu. Poszukam jeszcze ale na razie jestem mało przekonany ;) do combo.
tyku - 18-03-2015, 09:31

gulgulq napisał/a:
choćby brak detekcji ruchu.
Detekcja ruchu w rejestratorze ma sens tylko w przypadku stałego zasilania z akumulatora lub baterii przenośnej (power bank).
Takie funkcje o jakich mowa powyżej oferują Chińskie stacje 2 DIN (z kamerką do rejestracji obrazu). Jest tego sporo na rynku, dopasowanie w zależności od marki samochodu lub uniwersalne. Osobiście polecam kupić typowy markowy video rejestrator i zapomnieć o tym, że się go posiada w samochodzie. :P