To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Radomskie - ...POMAGAMY SOBIE

gawron - 13-02-2014, 11:54

Szczerze: oryginalne są o niebo ładniejsze ale to rzecz gustu takie jest moje zdanie :D :twisted:
sebcio_rdm - 13-02-2014, 12:22

Jedni wolą oryginały drudzy przeróbki. Ja osobiście miałem u siebie w seicento dużo rzeczy które można uznać za "wieśniacke" czy coś w tym stylu ale jeżeli to sam zrobiłem to jestem z tego dumny :D W Galanciku też będzie kilka rzeczy, które ludzie uważają za słabe ale napewno ich nie zauważą dopóki nie zaprezentuję. A mam duże plany przeróbek :D
Kylu - 13-02-2014, 22:31

Zamieszczam info w tym dziale, bo w sumie to pomoc.
Chętnych na zaplusowanie u swoich lubych zapraszam do siebie do hurtowni kwiatów po kwiaty cięte - róże, tulipany, goździki itp. Hurtownia na ul. Ciemna 7.
Hurtowe ceny, dla Was koledzy przewidziane zniżki na dzień dobry. :wink:
Pozdrawiam! :)

galantfanradom - 27-02-2014, 16:10

Mam mały problem z hamulcami. Czasami zdarza się, że gdy hamuje nawet na suchej i czystej nawierzchni załącza mi się ABS i słychać i czuć pod nagą charakterystyczne "gruchotanie" ABSu. Odpuszczam i ponawiam hamowanie i objaw znika i samochód hamuje normalnie. Czasami też wyczuwam delikatny opór na pedale hamulca i przy mocniejszym naciśnięciu hamulca najpierw hamuje prawa storna a za ułamek sekundy zaczyna i lewa. Podłączałem pod kompa Gala żeby sprawdzić czy są jakieś błędy. Nic nie wykrył, tylko w trakcie jazdy sygnał z czujnika prawego przedniego koła wykazywał prędkość koła o 2-3 km/h większą od pozostałych kół. Czy macie pomysł co to może być, ewentualnie gdzie szukać przyczyny? Z góry dzięki za pomoc.
patric - 27-02-2014, 18:17

Panowie, potrzebuję pompę wspomagania (używka oryginał) sprawną.
Jak ktoś coś ma lub wie gdzie mogę kupić to proszę o info tel. 506 506 745.
Sprawa dość pilna.
Dzięki

motke - 27-02-2014, 21:22

galantfanradom napisał/a:
Mam mały problem z hamulcami. Czasami zdarza się, że gdy hamuje nawet na suchej i czystej nawierzchni załącza mi się ABS i słychać i czuć pod nagą charakterystyczne "gruchotanie" ABSu. Odpuszczam i ponawiam hamowanie i objaw znika i samochód hamuje normalnie. Czasami też wyczuwam delikatny opór na pedale hamulca i przy mocniejszym naciśnięciu hamulca najpierw hamuje prawa storna a za ułamek sekundy zaczyna i lewa. Podłączałem pod kompa Gala żeby sprawdzić czy są jakieś błędy. Nic nie wykrył, tylko w trakcie jazdy sygnał z czujnika prawego przedniego koła wykazywał prędkość koła o 2-3 km/h większą od pozostałych kół. Czy macie pomysł co to może być, ewentualnie gdzie szukać przyczyny? Z góry dzięki za pomoc.

Sprawdź rotor (czyli zębatkę) ABS-u, przeczyść, zobacz czy nie jest popękany, czy nie lata i jest dobrze zamocowany, dodatkowo wyczyść czujniki abs.
Co do prędkości to sprawdź ciśnienie w oponach.

m6riano - 28-02-2014, 11:53

patric, co do pompy to być może tez pasuje z GDIka,więc je tez bierz pod uwage bo sa sporo tańsze od dwulitrówek
ps.jaki masz numer na swojej?

[ Dodano: 28-02-2014, 11:53 ]
I jakie masz objawy..?
Ucieka ci płyn?

patric - 28-02-2014, 23:27

Płyn nie ucieka, zatrzymuje się już pompa, popiskuje podczas jazdy a piszczy przy skręcaniu na postoju. Może mi pasek zerwać.
Od 2,0 nie pasuje.
Już mechanior namierzył pompę.

m6riano - 01-03-2014, 10:16

A sorry nie zauważyłem że ty masz fałke...miałem na myśli że do dwulitrówki może pasować pompa od GDIka...
Prawdopodobnie łożysko sie zaciera i jakbyś miał jakiś warsztat który by potrafił wymienić łożysko to koszt byłby mały...bo za same łożysko to dasz max30zł

koliber124 - 02-03-2014, 13:37

m6riano napisał/a:
A sorry nie zauważyłem że ty masz fałke...miałem na myśli że do dwulitrówki może pasować pompa od GDIka...
Prawdopodobnie łożysko sie zaciera i jakbyś miał jakiś warsztat który by potrafił wymienić łożysko to koszt byłby mały...bo za same łożysko to dasz max30zł

Nie jestem do końca przekonany, czy jest możliwa wymiana samego łożyska przy pompie

m6riano - 03-03-2014, 11:33

koliber124, większośc tego typu elementów w japońcach są rozbieralne..sa tematy u nas na forum tylko wiesz nie zawsze jest to opłacalne....jak pompe możesz kupić za 50zł z przesyłką od kogoś z forum..;-)
patric - 03-03-2014, 18:12

Za 50zł to raczej będzie ciężko kupić. 150zł to już raczej tak.
m6riano - 03-03-2014, 19:52

Nie mówie o allegro.mówie o forumm..;-)
marceel1 - 11-03-2014, 19:18

Panowie gdzie kupię wysprzęglik do gala?
sebcio_rdm - 11-03-2014, 20:24

marceel1, najszybciej chyba dostaniesz na Wojska Polskiego, ja kupowałem za 120zł. Są tańsze za nawet 50 zł ale chyba nie polecam to jest zbyt często używana rzecz. Możesz też napewno kupić w Rapimexie na 11 listopada.