Radomskie - ...POMAGAMY SOBIE
gawron - 13-02-2014, 11:54
Szczerze: oryginalne są o niebo ładniejsze ale to rzecz gustu takie jest moje zdanie
sebcio_rdm - 13-02-2014, 12:22
Jedni wolą oryginały drudzy przeróbki. Ja osobiście miałem u siebie w seicento dużo rzeczy które można uznać za "wieśniacke" czy coś w tym stylu ale jeżeli to sam zrobiłem to jestem z tego dumny W Galanciku też będzie kilka rzeczy, które ludzie uważają za słabe ale napewno ich nie zauważą dopóki nie zaprezentuję. A mam duże plany przeróbek
Kylu - 13-02-2014, 22:31
Zamieszczam info w tym dziale, bo w sumie to pomoc.
Chętnych na zaplusowanie u swoich lubych zapraszam do siebie do hurtowni kwiatów po kwiaty cięte - róże, tulipany, goździki itp. Hurtownia na ul. Ciemna 7.
Hurtowe ceny, dla Was koledzy przewidziane zniżki na dzień dobry.
Pozdrawiam!
galantfanradom - 27-02-2014, 16:10
Mam mały problem z hamulcami. Czasami zdarza się, że gdy hamuje nawet na suchej i czystej nawierzchni załącza mi się ABS i słychać i czuć pod nagą charakterystyczne "gruchotanie" ABSu. Odpuszczam i ponawiam hamowanie i objaw znika i samochód hamuje normalnie. Czasami też wyczuwam delikatny opór na pedale hamulca i przy mocniejszym naciśnięciu hamulca najpierw hamuje prawa storna a za ułamek sekundy zaczyna i lewa. Podłączałem pod kompa Gala żeby sprawdzić czy są jakieś błędy. Nic nie wykrył, tylko w trakcie jazdy sygnał z czujnika prawego przedniego koła wykazywał prędkość koła o 2-3 km/h większą od pozostałych kół. Czy macie pomysł co to może być, ewentualnie gdzie szukać przyczyny? Z góry dzięki za pomoc.
patric - 27-02-2014, 18:17
Panowie, potrzebuję pompę wspomagania (używka oryginał) sprawną.
Jak ktoś coś ma lub wie gdzie mogę kupić to proszę o info tel. 506 506 745.
Sprawa dość pilna.
Dzięki
motke - 27-02-2014, 21:22
galantfanradom napisał/a: | Mam mały problem z hamulcami. Czasami zdarza się, że gdy hamuje nawet na suchej i czystej nawierzchni załącza mi się ABS i słychać i czuć pod nagą charakterystyczne "gruchotanie" ABSu. Odpuszczam i ponawiam hamowanie i objaw znika i samochód hamuje normalnie. Czasami też wyczuwam delikatny opór na pedale hamulca i przy mocniejszym naciśnięciu hamulca najpierw hamuje prawa storna a za ułamek sekundy zaczyna i lewa. Podłączałem pod kompa Gala żeby sprawdzić czy są jakieś błędy. Nic nie wykrył, tylko w trakcie jazdy sygnał z czujnika prawego przedniego koła wykazywał prędkość koła o 2-3 km/h większą od pozostałych kół. Czy macie pomysł co to może być, ewentualnie gdzie szukać przyczyny? Z góry dzięki za pomoc. |
Sprawdź rotor (czyli zębatkę) ABS-u, przeczyść, zobacz czy nie jest popękany, czy nie lata i jest dobrze zamocowany, dodatkowo wyczyść czujniki abs.
Co do prędkości to sprawdź ciśnienie w oponach.
m6riano - 28-02-2014, 11:53
patric, co do pompy to być może tez pasuje z GDIka,więc je tez bierz pod uwage bo sa sporo tańsze od dwulitrówek
ps.jaki masz numer na swojej?
[ Dodano: 28-02-2014, 11:53 ]
I jakie masz objawy..?
Ucieka ci płyn?
patric - 28-02-2014, 23:27
Płyn nie ucieka, zatrzymuje się już pompa, popiskuje podczas jazdy a piszczy przy skręcaniu na postoju. Może mi pasek zerwać.
Od 2,0 nie pasuje.
Już mechanior namierzył pompę.
m6riano - 01-03-2014, 10:16
A sorry nie zauważyłem że ty masz fałke...miałem na myśli że do dwulitrówki może pasować pompa od GDIka...
Prawdopodobnie łożysko sie zaciera i jakbyś miał jakiś warsztat który by potrafił wymienić łożysko to koszt byłby mały...bo za same łożysko to dasz max30zł
koliber124 - 02-03-2014, 13:37
m6riano napisał/a: | A sorry nie zauważyłem że ty masz fałke...miałem na myśli że do dwulitrówki może pasować pompa od GDIka...
Prawdopodobnie łożysko sie zaciera i jakbyś miał jakiś warsztat który by potrafił wymienić łożysko to koszt byłby mały...bo za same łożysko to dasz max30zł |
Nie jestem do końca przekonany, czy jest możliwa wymiana samego łożyska przy pompie
m6riano - 03-03-2014, 11:33
koliber124, większośc tego typu elementów w japońcach są rozbieralne..sa tematy u nas na forum tylko wiesz nie zawsze jest to opłacalne....jak pompe możesz kupić za 50zł z przesyłką od kogoś z forum..;-)
patric - 03-03-2014, 18:12
Za 50zł to raczej będzie ciężko kupić. 150zł to już raczej tak.
m6riano - 03-03-2014, 19:52
Nie mówie o allegro.mówie o forumm..;-)
marceel1 - 11-03-2014, 19:18
Panowie gdzie kupię wysprzęglik do gala?
sebcio_rdm - 11-03-2014, 20:24
marceel1, najszybciej chyba dostaniesz na Wojska Polskiego, ja kupowałem za 120zł. Są tańsze za nawet 50 zł ale chyba nie polecam to jest zbyt często używana rzecz. Możesz też napewno kupić w Rapimexie na 11 listopada.
|
|
|