Nasze Miśki - Nowy VR-4 czaaarny :)
wookash83 - 27-12-2012, 23:50
Dziś po podłączeniu w ASO do kompa VR-4 wypstrykała błąd AYC KOD:
82, Electric pump relay system: electric pump malfunction or pressure sensor defect....
VR-4 nie chciała wyjechać z ASO zaraz po przeglądzie oraz podłączeniu do kompa, rozładował się akumulator..
i teraz najlepsze w ASO spędziłem 2h miała być wymiana oleju w AYC a skończyło się na przeglądzie i podłączeniu do kompa i....już szykowałem się do rachunku za usługę a tu usłyszałem:
rzadki egzemplarz drugi jaki mieliśmy w historii tego ASO dziś Pan nic nie płaci..miło z ich strony, czytając o ASO spotykałem się z negatywnymi opiniami
co do błędu swinks_UK sugeruje dwie rzeczy do sprawdzenia:
- padnięty czujnik ciśnienia (swego czasu na CVR4 były dostępne modyfikowane czujniki z reulowanym zakresem za 30 GBP), (Bartek w temacie był)
- komunikacja pompy ayc z ecu, czyli albo walnięty przekaźnik (jest koło akumulatora, koło przeniej lampy), albo zwarcie na kablu wiazki między przekaźnikiem a ecu, lub sam ecu od ayc.
błąd objawiał się zapalaniem co np. 10 odpaleń kontrolki AYC w najbliższym czasie spróbujemy namierzyć przyczynę..
deejay - 27-12-2012, 23:56
wookash83 napisał/a: | rzadki egzemplarz drugi jaki mieliśmy w historii tego ASO dziś Pan nic nie płaci..miło z ich strony, czytając o ASO spotykałem się z negatywnymi opiniami |
Miło
Anonymous - 28-12-2012, 00:00
wookash83 napisał/a: | rzadki egzemplarz drugi jaki mieliśmy w historii tego ASO dziś Pan nic nie płaci..miło z ich strony, czytając o ASO spotykałem się z negatywnymi opiniami |
chłopaki poupalali sobie jak Ty piłeś kawkę, to przegląd za darmo
a na poważnie to rzeczywiście jestem w szoku może coś zaczyna zmieniać się w szczecińskim ASO w dobrym kierunku
Juiceman - 28-12-2012, 06:08
Heh da się ? da się ? Miło ze strony ASO
Bartek - 28-12-2012, 09:14
Musisz zmierzyć ciśnienie w układzie AYC - inaczej wymiana czujnika na regulowany poprawi jedynie samopoczucie w przypadku zbyt niskiego. Przy niskim ciśnieniu i tak nie będzie poprawnie działać dyfer. Przyczyn słabego ciśnienia może być kilka od zużytego płynu po padającą pompę.
Masz 2 opcje - wycieczka do Wawki lub samodzielne wykonanie zestawu pomiarowego z porządnego manometru (16 bar), kawałka rurki i trójnika do wkręcenia "pod" pressure switch'a. Gwinty są standardowe 1/8 cala - elementy do kupienia w dobrych sklepach z hydrauliką siłową
wookash83 - 15-01-2013, 21:22
dziś dotarła:
jutro zamontuje zobaczę czy mi się spodoba teraz mam rzadką występującą Nardi z dodatkiem srebnym..
Tomek - 15-01-2013, 21:24
wookash83 napisał/a: | mam rzadką występującą Nardi z dodatkiem srebnym.. |
tzn jaką?
Juiceman - 15-01-2013, 21:31
tomek84 napisał/a: | wookash83 napisał/a: | mam rzadką występującą Nardi z dodatkiem srebnym.. |
tzn jaką? |
Pewnie taką :
O dziwo wychodziły takie jeszcze z pseudo drewienkiem xD tj plastikowym
Tomek - 15-01-2013, 21:33
Juiceman napisał/a: |
Pewnie taką : |
to się domyśliłem
tyle, że to nie Nardi
ale tak czy tak, w dobrej cenie bym zakupił
wookash83 - 15-01-2013, 21:48
aa to nie wiedziałem wieniec ma grubość i jakość skóry jak w Nardi a nie w zwykłej kierownicy która jest za cienka dla mnie więc myślałem że to jakiś jej rodzaj..
Anonymous - 15-01-2013, 22:25
wookash83, kiedy instalujemy ?? jutro ?
tomek84 napisał/a: | ale tak czy tak, w dobrej cenie bym zakupił |
Łukasz będzie miał jeszcze do kompletu srebrny panel środowy do tego w razie SI
wookash83 - 15-01-2013, 22:43
a no jutro o 11 u Radka wpadaj
Anonymous - 15-01-2013, 23:00
wookash83 napisał/a: | a no jutro o 11 u Radka wpadaj |
weź sam CI to zamontuje bliżej do mnie masz
wookash83 - 15-01-2013, 23:18
tylko że tego co swinks_UK pisał już nie zrobisz
komunikacja pompy ayc z ecu, czyli albo walnięty przekaźnik (jest koło akumulatora, koło przeniej lampy), albo zwarcie na kablu wiazki między przekaźnikiem a ecu, lub sam ecu od ayc - jutro sprawdzamy to..
Radek ma sprawny przekaźnik więc posprawdzamy co i jak u mnie jest..
Anonymous - 15-01-2013, 23:24
wookash83 napisał/a: | tylko że tego co swinks_UK pisał już nie zrobisz |
przekonałeś mnie
może jak jutro wstanę tak wcześnie to uda mi dojechać
|
|
|