Nasze nieMiśki ;-) - Superb 2 Kombi 1.8 TSI 4x4
krzychu - 01-02-2013, 13:57
Krzyzak napisał/a: | a Lancer rozumiem nie ma? |
Mój? Nie ma, ale to tak nie dziwi jak to, że w nowym też nie ma... Mnie nie przeszkadza, ale wielu tutaj wylewało żale o to...
lukasz12 - 01-02-2013, 14:09
Krzyzak napisał/a: | krzychu napisał/a: | kolumnę kierownicy w europie reguluje się w 2 płaszczyznach | C52 z 1990 r tak miał - a Lancer rozumiem nie ma?
rezon napisał/a: | Superb jeździ znacznie poprawniej w głębokim śniegu niż Outlander |
rezon napisał/a: | wróciłem do Skody kupując dobrze wyposażony najwyższy model |
to jest pewnie kluczem, bo miałem nieprzyjemność jeździć zimą Fabią - pomijam kwestie brzydoty i tandety w środku, to jednak musiałem stoczyć nią ogromną walkę, by utrzymać się na drodze
z przyjemnością wróciłem do starego Colta, który od Fabii prowadził się 1000x lepiej - pomimo tłuczenia z każdej możliwej strony
z resztą nie można się niezgodzić |
Obiektywnie patrząc: Skoda (której wcale nie darzę sympatią, ani nie bronię) ma dość duża paletę modeli. Jest podstawowe toczydło typu Citigo. Jest Toczydło+ pt. Fabia, jest uniwersalny rodzinny sedan pt. Rapid którego mocno teraz lansują (nawet ostatnio w bankomatach Euronet wyskakuje reklama z Rapid). Jest i mały SUV.
Mają ofertę która zaspokaja najbardziej popularne gusta. Tu nie ma znaczenia że Skody nie są jakieś szczególnie wybitne, piękne, dopracowane. Z punktu widzenia czysto finansowego i rynkowego realizuję cele grupy VW - duża sprzedaż przy założonym marginesie zysku. Może nam się to nie podobać, ale rzeczywistość i liczby jasno pokazują jakie marki się dobrze sprzedają. I Skoda zasadniczo jest w czołówce...
Odnosząc się do tego co napisał Krzyżak - podobny poziom rozczarowania ja odczułem po jeździe testowej Outlanderem III - ja rozumiem, że porównuję 2 zupełnie inne samochody i z innych czasów (18 letnia Sigma vs nowy Outlander). Subiektywne, ale auto warte 5000 zł miało lepsze przyspieszenie i komfort jazdy niż nowy samochód z salonu.
I jeszcze jedna obserwacja - Skoda wydaje się być na krzywej wznoszącej,u Mitsubishi przykro to mówić, niestety następuje zjazd w dół...
Wiadomo że nowy Outlander komuś kto nie ma pojęcia i ochoty na grzebanie zapewni "spokój" w postaci tego że przez kilka lat nie trzeba nic dotykać, tylko wymieniać olej i lać paliwo. Natomiast nastolatek taki jak mój wymaga od czasu do czasu serwisowania i jak nie masz możliwości tego zrobić samemu lub nie masz zaprzyjaźnionego taniego mechanika to popłyniesz na takim samochodzie (co niejednokrotnie dało się obserwować na przykładzie niektórych osób z forum).
Reasumując - każdy ma swoje indywidualne potrzeby, możliwości i zdolności. Jeden woli kupić raz na kilka lat nowy samochód z salonu i nic nie dotykać przez kilka lat. Inny woli kupić coś bardziej wypasionego i nawet zaryzykować że może wystąpić kosztowna awaria.
Parafrazując hasło z jakiejś reklamy - różni ludzie, różne potrzeby
rezon - 01-02-2013, 17:13
Krzyzak napisał/a: | krzychu napisał/a:
kolumnę kierownicy w europie reguluje się w 2 płaszczyznach
C52 z 1990 r tak miał - a Lancer rozumiem nie ma? | to jest reklamowane jako super komfort Outka III. Outek II nie miał, podobnie jak i regulowanego podłokietnika i dwustrefowej klimy. Ot taka trochę spóźniona reakcja Mitsu na "innowacje" rynkowe. Piszę w """ bo co to za innowacja kierownica regulowana Na pewno miała moja pierwsza Octavia 1998, chyba Punto r. 1994 też miało, ale tu nie jestem pewny.
Krzyzak - 01-02-2013, 22:34
rezon napisał/a: | Octavia 1998, chyba Punto r. 1994 | oba auta są w środku dość małe, podobnie jak Colt - może stąd takie rozwiązanie, żeby kierowcy było wygodniej
w Galancie z 1991 też jest regulacja w jednej tylko płaszczyźnie
krzychu - 01-02-2013, 22:39
rezon napisał/a: | chyba Punto r. 1994 też miało |
Chyba nie... Na czymś takim chyba zdawałem prawko i nie przypominam sobie, żeby w ogólę to miało regulację.... Więc może tak już nie gloryfikuje wszystkiego co nie jest 3 diamentami. I żeby nie było nie bronie ich ale czasami przesadzasz.
Ps. Tak na szybko google mówi, że Grande Punto w wersjach podstawowych NIE MA regulacji kierownicy!
rezon - 01-02-2013, 23:00
Punto na pewno miało regulację - kwestia tylko czy w dwóch czy w jednej płaszczyźnie bo tego nie pamiętam, co napisałem. Octavia 1 '98 miała na pewno w dwóch, zrobiłem nią znacznie więcej km niż Punto, które zamieniła to pamiętam lepiej. Przejechałem nią ponad 100kkm. Nabywca przejechał kolejne 180 bez większego remontu Krzyzak napisał/a: | oba auta są w środku dość małe, podobnie jak Colt - może stąd takie rozwiązanie | gdyby tak było to w Superbie mógłbym tylko pomarzyć o regulacji na szczęście dają nawet w podstawowej wersji podobnie jak parasol
Krzyzak - 01-02-2013, 23:15
rezon napisał/a: | podobnie jak parasol | łał - namówiłeś mnie
ps. lekko w formie żartu, ale faktem jest, że pierwszą rzeczą, jaką biorę za punkty na stacjach benzynowych są parasole
rezon - 01-02-2013, 23:24
na to nie wpadłem - muszę się zainteresować "benzynowymi" parasolami
krzychu - 02-02-2013, 09:29
rezon napisał/a: | Punto na pewno miało regulację |
To samo co w GP:
Cytat: | Przeszkadzać może tylko dość wysoka pozycja za kierownicą, której często (w uboższych wersjach) towarzyszy brak regulacji wysokości kierownicy i fotela. |
http://staxomoto.blogspot...ochod-roku.html
Widać tym co jeździłem też nie miał...
rezon - 02-02-2013, 13:05
Nie miałem "uboższej" wersji. Teraz też nie mam
rezon - 03-02-2013, 12:15
Krótkie podsumowanie 15 tys.km. Średnie zużycie paliwa jak w podpisie 9,28 przy katalogowej 8,2. Styl jazdy uzasadnia wyższe zużycie paliwa W Outku też miałem powyżej średniej. Vmax mojego Superba to 233km/h wg GPS przy katalogowej 211. Oleju nie bierze. Na razie tylko jeździć.
JCH - 03-02-2013, 12:21
rezon napisał/a: | Krótkie podsumowanie 15 tys.km | 4 m-ce 15 tys km..... Jeździsz trochę
rezon - 03-02-2013, 12:32
taka praca i miejsce zamieszkania - wszędzie daleko. Średnio do pracy 200km
Krzyzak - 04-02-2013, 12:41
nie wiedziałem, gdzie to umieścić - chodzi mi o reklamę skody - widziałem wczoraj w tv
jak facet z latarką ogląda, a potem "rżnie głupa" i śpiewa po włosku
jest tak żenująca i głupia, że nawet ciężko komentować - a przecież ktoś z firmy po obejrzeniu musiał ją zaakceptować
mnie osobiście odrzuca
i przy okazji - dziś mijały mnie 2 superby sedan - tył jest paskudny; pamiętam jak mi się kiedyś mysz w pułapkę złapała i jej ryjek rozklepało...
ale rezon - masz kombi?
rezon - 04-02-2013, 12:48
Jak na zdjęciach na początku - kombi. Jeśli chodzi o moje zdanie nt. urody produktów czesko-niemieckiej myśli technicznej to po za Octavią 2/3 to nie ma modelu, który by mnie się podobał z przodu i tyłu. S2 tylko z tyłu i tylko kombi. Ale to kwestia gustu. Podobnie jak reklamy.... Większość jest tak idiotyczna, że się nawet ich nie ogląda.
W Mitsu Outek przed liftem bardziej mnie się podobał niż po lifcie, bardziej podoba mnie się Outek 3 niż 2, ale to IMHO.
|
|
|